• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcıya eziyet mi desem siz karar verin

Çok fazla suistimal var, neden marketlerde çalışmayı düşünmüyorsunuz? Hem sigortalı hemde 3 katı para alırsınız, iskura başvurun bence !! Yada daha iyi alternatif bulun, kendinizi ezdirmeyin
İş tecrübem yok maalesef. Başka iş bakicam ya da tekrar konusucam şartları. Kabul edeceğini de sanmıyorum. Hayirlisi artik

Resmen sömürülüyorsun. Çık o işten. 1000 tl tek çocuk yarım gün parası nerdeyse. Üstelik ev işi de yapıyorsun. Git zincir marketlerden birinde çalış 3 katı maaş alırsın. Acilen bırak işi. Bu nasıl vicdansızlık

Bütün gününüzü veriyorsunuz markette kasiyer olsanız mesela. Bin tl çok az o parayı git gel yaparken zaten bitiyorsunuzdur.

İş tecrübem yok maalesef. Başka iş bakicam ya da tekrar konusucam şartları. Kabul edeceğini de sanmıyorum. Hayirlisi artik
A101 gibi marketler tecrübe istemiyor. Evime yarım gün gelip 4 saat iş yapan Yardımcıya 100 tl veriyorum. Acilen bırak o işi

Mrb yeni üye oldum ilk konum arkadaşlar.
2 ay önce ikiz bebek bakıcısı olarak ise başladım. Sabah 7.30 akşam 7.30. hem çocuklara bakıcı hemde ev işi yapicam böyle anlaştık. Aylik 1000 lira. 2. Aydan sonra saat konusunda konusacaktik. Biraz daha erken çıkacaktım. Buna pek yanaşmıyor. Bir diğer konu benim oğlum grip olmustu hanımefendi sanada bulasmistir maske tak çocuklara çok yaklaşma diye uyarmaya başladı. İlk bir kaç gün taktım maskeyi. İlaç verdi onuda ictim "hasta olmamama rağmen". Neyse dün sağlık ocağına gidecektik çocukların aşısı için. Bizde muayene olalım bakalım hastamiyiz diye dedi. Tmm dedim. Muayene etti doktor dedi birşeyi yok gribal olarak. Yine tutturdu maske tak. Artık dayanamadım dedim ben hasta değilim. Yok devamlı burnumu çekiyor musum. Benim burnum her zaman akiyo kendimi bildim bileli. Hasta olsam derim ki hastayım. Kimseden korkacak değilim. Neyse önceki akşamda wp den msj attı bana burnunu tuzlu suyla gargara yap burnundan çek genzinden çıksın. Tm yaparım dedim. Yap resim at dedi. Dedim şimdi dinleniyorum sonra yapicam. Ertesi gün işe gittim maske verdi gene. Çocukları uyuttuk kahvaltı yaptık. Yine sen burnunu cekiyosun demeye başladı. Evde hapsirmaya öksürmeye korkar oldum. Cekebilirim her zaman böyleyim dedim. Hapsirdin burda burayı havalandirdin mi dedi bende dedimki ben içime hapsirdim ortaya hapsirmadim dedim. Çocuklar hasta oldu dedi bilmem ne dedim ben hasta degilim doktorda söyledi biseyim yok hasta olsam gelmem ise. Tuzlu suyla gargara yap diye tutturdu. Yapmadım bende dedim gerek yok. Akşam msj attım yaptın mı dedi yaptım dedim. Bana resim atmadin diyo dedim sana ispatlamak zorunda değilim. En iyisi ben iyleseyim madem hastayım iylesince gelirim dedim. Sen bilirsin maaşından keserim dedi sorun değil kes dedim. Çıktım geldim. Nasil bir yol izliyim ne yapayim size sormak istedim daha çok şey var uzun oluo yazmak istedim. Beni en cok sıkan bu konuydu. Yorumlarınızı bekliyorum

1000 liraya iki çocuk, ev işleri, bin tane kapris, bi de maaşından mı kesecekmiş haspam .... in ordan, bırak işi bacım
Bu arada burnum sürekli akıyor demişsin, alerjin var muhtemelen bir kbb ye görün basit bir damla ile çözülüyor bu durum

Olacak gibi değil. Böyle konuştuğumuz için beklentisi büyük. Yetismeyince de sorun oluo. Migren hastasiyim. Başta bunu soylemistim. 2 ayda 3 defa falan ağrım tutmuştur. Eksik kalan işleri ya da yapamadığım zaman hemen soyleniyor. Bugünde heryer dağınık diye. Bı defa da arkamdan msj atmisti. Çocukların biberonlari yıkanmamış kaynar su hazırlanmamis ılık su yok bunlara dikkat diye kaç defa uyardım seni. Hem saatimden daha geç çıkayım hem migrenle savasayim bide onları düşüneyim. Çaresizlikten katlaniyorum. Normalde sabirlida bir insanım. Çok üstüme geldi hastalıklı muamelesi gördüm resmen. İnsanı en çok incitecek şey. Giydiğim bi hırkayı çıkarıp bı yere koysam kaldırıp atiyo ne kadar görmezden gelsemde çok incitiyo. Geçen gün polarimi çıkardım mutfakta kahvaltı yapicaktik sandalyeye astim, kaldır onu ordan başka yere as dedi. Kapıya asicaktim başka yere koy mutfakta eşya sevmem diyo. Sonuçta bende orda gün boyu çalışıyorum. Bir kıyafetim bı şeyim olucak elbet. İki tane eşyayı koca eve sigdiramiyor
Biliyorum işsizlik çok ama ne olur seni böyle kullanmasına izin verme gerçekten davranışları normal değil. Böyle kendini hasta edersin :KK43:

1000 liraya iki çocuk, ev işleri, bin tane kapris, bi de maaşından mı kesecekmiş haspam .... in ordan, bırak işi bacım
Bu arada burnum sürekli akıyor demişsin, alerjin var muhtemelen bir kbb ye görün basit bir damla ile çözülüyor bu durum
Faranjit var dedi doktor kışın çoğu insanda var burun akıntısı. Bin defa söyledim anlamiyo. Doktorun dedigine bile inanmiyo

Biliyorum işsizlik çok ama ne olur seni böyle kullanmasına izin verme gerçekten davranışları normal değil. Böyle kendini hasta edersin :KK43:
Arasın sartlarimi diycem işine gelirse. Dün resti çektim madem hastayım iyileşip geleyim çocuklara da bulaşmasın dedim. Gitmiycem ararsa hala burnum akiyo geçmedi diycem bakalım ne olacak

Faranjit var dedi doktor kışın çoğu insanda var burun akıntısı. Bin defa söyledim anlamiyo. Doktorun dedigine bile inanmiyo

İyi bir doktora gidin kbb uzmanına
Faranjit sürekli devam ediyorsa reflünüz olabilir
Alerji haricinde burun akıntısı sürekli olmaz, kendi sağlığınız her şeyden önemli, geçmiş olsun
Dediğim gibi işi bırakın en temizi çekilecek çile değil o

:))) kendi ne yapıyor peki
Kendiside ilgileniyo cocuklarla. Yemek falan yapio. Ben gittiğimde o uyuyo dinleniyo. Ya da gün içinde uyuyo dışarda işi varsa cikiyo. Ev işlerini bazen kendiside yapio hakkını yemiyim o konuda. Beni bunaltan bu davranışı. İnsanız oksurebiliriz hapsirabiliriz burnumuz akar hemen hastayız anlamına gelmiyo. Çocuğun birisi alerjik. Evde çok toz var havada ucusuyo diyo ne yapayım havadaki toza dedim. Tozsuz bı yer var mi

İyi bir doktora gidin kbb uzmanına
Faranjit sürekli devam ediyorsa reflünüz olabilir
Alerji haricinde burun akıntısı sürekli olmaz, kendi sağlığınız her şeyden önemli, geçmiş olsun
Dediğim gibi işi bırakın en temizi çekilecek çile değil o
Teşekkür ederim

Çok ihtiyacınız yoksa ayrılın işten foto çek demesi falan çok garip. İnsan böyle birisiyle kafayı yer. Ayrılın derim ben her yerde o paraya iş bulunur

Benim annem de çocuk bakıyor. Tek çocuk hafta içi beş gün 1500 TL. Çalışma saatleri 9-18. Ev işi falan yapmıyor. Piyasanın altında bir rakama çalışıyor. Ortamdan memnun olduğunu söylüyor. Tek çocuk için fiyat 2000-2500 TL dir. Siz süpermen misiniz ☺️
Hem iki çocuk hem ev işi hem günde 12 saat çalışma. Kusura bakmayın ama sizi enayi görmüş. İhtiyacınız olduğunun farkında ve bulunduğunuz ilçe nedeniyle fazla alternatifiniz olmadığını düşünüyor.

Ben de sadece okul günleri 07:30-12:30 aradı 1200 e sadece çocuk için birini bulabilirmiyim acaba diye düşünüyorum kadındaki lükse bak... eşim ben bakarım diyor bakıcıya güvenemem diyor ama güvenilir biri olsa ben bu şekilde 1200 veririm hatta 4 gün olacak muhtemel bir günüm boş olur

Back