Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcımın kızı sorun yaratıyor

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

gingerr

Guru
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
444
7
318
- Yurtdışı
arkadaşlar bir süredir moralim çok bozuk. bakıcımız 4 aydır oğlumuza bakıyor. onun da bir kızı var. ben öğleye kadar bir mağazada çalışıyorum.bakıcımız öğleye kadar bizde. kızına babası bakıyor çünkü babası öğleden sonra işe gidiyor. en başta çok mutlu olduk iş sürelerimiz uygun olduğu için.babası işe giderken 20 dk lığına komşuya bırakıyordu. ben de işten gelince bakıcı hemen gidiyordu. babası bir kere kız durmayınca bize getirdi.kız oğlumun odasını oyuncaklarını gördü.annesinin oğlumla ilgilenmesini gördü.sanırım o zaman kıskanmaya başladı. ama bize belli etmedi.biz de anlamadık. ben bebeği çok seviyorum onu görmek istiyorum deyince annesi de getirmeye başladı. ben de bir sorun görmediğim için izin verdim.fakat bir aydır kızı farklı davranışlar göstermeye başladı . annesine sürekli soruyormuş beni mi yoksa o bebeğimi seviyosun diye.sabahları gelirken arkasından ağlıyormuş. bize gelince de bana diyor ki başka birini bulun o baksın yada siz kendi çocuğunuza kendiniz baksanıza diyor.oğlumun oyuncaklarını saklıyor yada onları evine götürmek istiyor. tabi küçük bir çocuk o da. duygularını saklayamıyor. ona da üzülüyorum. benim çocuğumun o durumda olmasını istemezdim. ama bu şekilde de devam edemeyiz diye düşünüyorum. fakat oğlum bakıcısını çok seviyor. güvenebileceğim bir bakıcı bulmak da kolay değil,hemen bulamam. bulsam da çocuğum ona alışamaz.bir süre yanında olmam gerek. bu sefer de iş durumum müsait değil. ne yapacağımı şaşırdım. bana akıl verin.lütfen. annem ve kayınvalidem başka illerde oturuyorlar çok uzaktalar. onlarda yok yanımda. bu çocuğu nasıl ikna edebilirim acaba. yada başka nasıl bir yol izlemeliyim.

Son düzenleme:
kesinlikle bakıcınız kızını sizin eve getirmesin.
Kaç yaşında kızı bilmiyorum ama o da çocuk ve kısaknçlığından sizin bebeğinize zarar verebilir.

bence baştan yanlış yapmışsınız. şahsen ben özellikle küçük çocuğu olanları eledim bakıcı seçiminde. hatta yanında okula giden çocuğu olanlara bile çok fazla şans veremiyorum. çünki her iki taraf içinde sizde ki gibi benzer sorunlar ister istemez çıkıyor. bundan sonra ya siz bakıcının çocuğunuda kabul edeceksiniz yada bakıcı değiştirip bundan sonra dikkatli olacaksınız. umarım bebeğiniz en kolay şekilde atlatır bu süreci.yada kesin bir dille kıznı getirme diyeceksiniz..

Son düzenleme:
4 yaşında bir çocuk ciddi zararlar verebilecek potansiyeldedir. mutlaka ve kesin bir dille ikisinin aynı mekanda bulunamayacağını anlatın. biz kendi yaşıtlarından bile korumak için bir dk yanlarından ayrılamıyoruz. ve bu tip tehlikeli durumlar zaten saniyeler içinde gerçekleşiyor. hele bir de kıskançlık başladıysa daha da tehlikeli. bence de çocuğu olmayan yada çocukları büyümüş olan bir bakıcı bulmanız daha sağlıklı.

hanımlar çok acımasız eleştirmişsiniz sizin iki çocugunuz olsa ayrı evlerde mi büyüteceksiniz
burada bakıcının sorumlulugu artıyor eger idare edebiliyor ve çocugun tepkilerine dogru açıdan yöneliyorsa bunda hiçbir sorun göremiyorum
ayrıca çocukta kardeş kavramına alışır bence dogrusuda böyle olmalı onlar oyun çocugu ve her yaşta sevgi ve kıskançlık dogal duygulardır

katılıyorum kezoya..her çocukta kıskançlık vardır..önemli olan çocuğun kıskançlığını gidermek çocuğa tatlı dille anlatmak en iyisi.belli bir süre sonra anlar.benimde kızım var 3.5 yaşında..yanlız sıkılıyor evde.komşunun kızıyla oynarlar beraber 1.5 yaşında çok da iyi anlaşırlar.önceleri benimde kızımda vardı kıskançlık bebekleri sevmeyle, oyuncakları paylaşmayla ilgili birçok şey anlattım önemli olan konuşmak..konuşmazsan çocuk ürkek davranır tepki gösterir..bakıcı ikisine bakabiliyorsa sorun yoktur bence..çocuğu olanlar işsiz mi kalsın..onların ihtiyacı yokmu.evine getirmezse çocuğunu o nereye bırakıcak.

arkadaşa katılıyorum çocuğunuz önünde büyük bir cocuğun olması gelişimi acısındada iyi olabilir.

Çocuğun yalnız büyümesi çocuğun gelişimi açısındanda iyi değil zaten. Bencede bakıcı arayı iyi tutabiliyorsa çocuğunu yanında getirmesi iyi olur. Zamanla çocuk alışır sizde rahat edersiniz. Zaten yarım günmüş. Bakıcının idare edebileceğini düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…