Bakıcı?

Ya paraniz varsa tutun tabii. Tek basiniza hem eve hem cocuga bakinca daha iyi mi anne oluyorsunuz, niye tek buyutmeyi gonul istesin ki?
Ne guzel siz sadece cocugunuzla zaman gecirirsiniz, o uyuyunca da kendinize vakit ayirirsiniz mis gibi. Gelen yardimci yapsin gunluk isleri, yemegi vs. Zamanla alisip kendinizi daha iyi hissederseniz ille de tek bakacağım derseniz gelmez artik bakici da.
O sadece evle ilgilenir, siz de sadece bebekle. Hem esiniz gelince de ucunuz kafaniz rahat zaman geçirirsiniz. O da daha az yorulur.

Bu arada izmirde 5 gun bakici sigortasiz 1300 du 5 ay once. Bir is arkadasim tutmustu. Sadece bebek bakiyordu, bardagi masadan alip bile kaldirmaz diyordu. Sadece ev isi yapacaksa da buyuk ihtimalle ayni ucrettir ama o zaman da bebege elini bile surmez.

Yoo zaten kendim bakacağım ama arada böyle duş almama, nefes almama imkan verecek, ufak ev işlerinde yardımcı olacak birisi düşündük.
Bebegin karakteri cok onemli. Cok aglamayan bir bebek gun icinde cok fazla bos vakit birakiyor anne. Yinede ev isleri icin birini almak sizi cok cok rahatlatir. Zaman kalirsa kendinizle ilgilenirsiniz.

Bebegin karakteri cok onemli. Cok aglamayan bir bebek gun icinde cok fazla bos vakit birakiyor anne. Yinede ev isleri icin birini almak sizi cok cok rahatlatir. Zaman kalirsa kendinizle ilgilenirsiniz.
Bendeki uyumayan modelden:)
O sebeple tek başedemiyorum artık.

Çalışacağım da bi 6 aylık olana kadar ben bakacağım. Bakıcı dediğim de yardım edecek arada bana nefes alacak fırsat verecek birisi.

anladım, ama ben annenin evdeyken bebeğini başkasına bırakması taraftarı değilim. ev işleri rutin diğer işler için bence imkanın varsa destek al ama zaten çalışacaksın o bebeği bırakıp aynı benim gibi :( çok özlersin sonra şimdi tadını çıkar

Çalışacağım da bi 6 aylık olana kadar ben bakacağım. Bakıcı dediğim de yardım edecek arada bana nefes alacak fırsat verecek birisi.

anladım, ama ben annenin evdeyken bebeğini başkasına bırakması taraftarı değilim. ev işleri rutin diğer işler için bence imkanın varsa destek al ama zaten çalışacaksın o bebeği bırakıp aynı benim gibi :( çok özlersin sonra şimdi tadını çıkar

20 gün önce doğum yaptım.
Kızıma eşimin de akşamları desteğiyle bugüne kadar tek başına baktım.
Aileler pek yardımcı olmadı, onların da haklı sebepleri var gerçi.
Kızım bazen saatlerce uyumuyor, ve o zamanlarda tükendiğimi hissediyorum.
Eşim sana bakım için bir yardımcı alalım istersen dedi, sana destek olur dedi.
Gerek var mı emin olamadım, tek başına olmak daha mı iyi bilemiyorum.
Alırsam İzmir'de haftanın 6 günü gelecek bir bakıcının ücreti ne kadar olur, haftada bir gelen temizlikçime teklif ettim ama ücret konusunda onun da benim de bir fikrim yok.
Bu işin piyasasını bilenler yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
Diğer sorum da ilerleyen haftalarda kızımın uykusu düzene girer mi, bir yardımcı illa gerekli mi, aslında gönül ister tek başına büyütmek ama bazen yetemiyorum, tükeniyorum.

Bence çocuk bakıcısı nın çok faydası oluyor, biz de o dönemlerden geçtik. Tabi iyi bir bakıcı bulmak da gerçekten çok önemli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Öncelikle hayırlı olsun. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Ben çalışıyorum kızımı 4 aylıktan beri bakıcıya bırakıyorum. Biz ilk başta 900 veriyorduk 1 yıl sonra 1000 vermeye başladık. İstanbuldayız bu arada. Şimdi yeni bir bakıcı bakıyorum ama sadece kızımın öz bakımı için 1700+ sgk isteyen insanlar var. Bana açıkçası bu maaşlar çok ütopik geliyor. İnsanlar 4 yıl üniversite okuyorlar, ingilizce eğitim alıyorlar o maaşlarla ilk etapta işe başlıyorlar. Bu konuda biraz bu işi yapan insanların özeleştiri yapması lazım. Evde çocukla ilgilenip oyuncaklarıyla oynayacak, yemeğini yedirecek, altını değiştirmek gerekiyorsa değiştirecek, en az 1500 isterim diyecek. Ne yapıyorsun acaba 1500'e. Bugün bir emeklinin maaşı ne kadar yıllarca adam dirsek çürütmüş 1500 alıyor. Ben normal bir ev hanımının bu fiyatları utanmadan istemesine şaşırıyorum hayretle bakıyorum.

İnşaallah gönlünüze göre birini bulursunuz.

Back