Bakıcı?

Pinkie Pie

Goodness is godness.
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2020
267
701
33
37
20 gün önce doğum yaptım.
Kızıma eşimin de akşamları desteğiyle bugüne kadar tek başına baktım.
Aileler pek yardımcı olmadı, onların da haklı sebepleri var gerçi.
Kızım bazen saatlerce uyumuyor, ve o zamanlarda tükendiğimi hissediyorum.
Eşim sana bakım için bir yardımcı alalım istersen dedi, sana destek olur dedi.
Gerek var mı emin olamadım, tek başına olmak daha mı iyi bilemiyorum.
Alırsam İzmir'de haftanın 6 günü gelecek bir bakıcının ücreti ne kadar olur, haftada bir gelen temizlikçime teklif ettim ama ücret konusunda onun da benim de bir fikrim yok.
Bu işin piyasasını bilenler yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
Diğer sorum da ilerleyen haftalarda kızımın uykusu düzene girer mi, bir yardımcı illa gerekli mi, aslında gönül ister tek başına büyütmek ama bazen yetemiyorum, tükeniyorum.

Alırsam İzmir'de haftanın 6 günü gelecek bir bakıcının ücreti ne kadar olur, haftada bir gelen temizlikçime teklif ettim ama ücret konusunda onun da benim de bir fikrim yok.
Diğer sorum da ilerleyen haftalarda kızımın uykusu düzene girer mi, bir yardımcı illa gerekli mi, aslında gönül ister tek başına büyütmek ama bazen yetemiyorum, tükeniyorum.
Yahu imkanın varsa tabi ki destek alabilirsin, bizi tek başına büyüten annelerimizin hepsi sinir hastası şimdi kendilerine bakacak durumları yok. Sağlıklı anne sağlıklı toplum demektir benim Sana tavsiyem bebeğin banyosu altının değiştirilmesi vb öz bakım gerektiren şeyleri senin yapman, bebeğin kıyafetinin ütülenmesi mamasının hazırlanması evin derlenip toplanması temizlik gibi konularda yardımcı tutman. 1000 1200 olur maksimum

Fiyatlar konusunda bilgim yok maalesef.

Ben rahat edemezdim. Annem dahi olsa pek çok şeyini kendim yapmak istedim bebeğimin. Fazla pimpirikliydim herşeyi düzgün olsun diye...

İşe de dönemedim 3 yıldır. Ama çok yıprandım bu 3 yılda. Uykusu sorun, yemeği sorun, tuvaleti sorun bi oğlum var. Allah yokluğunu göstermesin ama yaşlandım desem yeridir...

Böyle olmasındansa yardımcı tercih edilebilir tabi ki. Durumunuz elveriyorsa bir süre deneyin...

Maddi anlamda imkanınız varsa, tabii ki bir bakıcı yardımı alabilirsiniz.
Hem sizin soluk almanıza yardımcı olur, hem de iki ayağınız bir pabuca girmez.
Günümüzde mecburen bakıcı yardımı alan insanlar var, bunda tuhaf bir durum yok.

Ben de bakıcı aldım eve, 1200 TL aylık maaş veriyorum.
Haftanın 5 günü bakıyor, evde de başka şeye el sürmüyor.
Bundan dolayı da biraz müzdaribim açıkçası.
Çünkü evin işi, 2 çocuk ve aynı zamanda iş hayatı...
Kendimi bir gün "tükenmişlik sendromu" yaşarken bulacağım diye korkuyorum...

Super fikir, boyle bi imkanim olsa asla kacirmazdim.. soyle solim.. en azindan bi kac saat gelse cocuga baksa sen ev islerini yaparsin bi gun.. iki gunluk yemek yapsan ertesi gun gunluk bakimini yaparsin kuafor spor yuruyus vs.. super olur.. cikip bi yerde kahve cay icersin kitap okursun etrafi izlersin...boyle seyler cok iyigeliyor.. hicbirsey yoksa yatip uyursunbikac saat.. yani tum gun birine gerek yokbelki her gun bi kac saat bile buyuk nimet

imkan varsa elbette alın.
tek başına baktığınızda madalya takmıyorlar inanın.
anlaşırken ev işi/yemek yeri geldiğinde çocuk bakımına destek diye konuşun.
tabi her gün cam çerçeve silecek değil.
belki yarım gün de yeterli olabilir.

Maddi imkanlarınız uygunsa neden olmasın ki, hem evinizin temizliği yapılır, yemek ,ütü vs sizde evde olacaksınız sonuçta.
Duşa girmek istediğinizde bebeğinize bakan birisi olacak sonuçta evde her şey düzene girdikten sonra bakıcısız idare edersiniz belki.
Normalde sadece çocuğa bakan bayanlar var aynı binada oturup komşusunun çocuğuna bakan 500 - 750 arasında değişiyor ki sizde evde olacaksınız bu rakamlar iyi bence bu arada (istanbul da yaşıyorum) burda benim gördüğüm fiyatlar.
Temizlikçinize belki az gelebilir bu rakam aylık düşündüğünde bu durumda komşu vs varsa ihtiyacı olan onlara söyleyebilirsiniz yada annenizin tanıdığı yada temizlikçinize güveniyorsanız onunda işine engel olmayacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

Oncelikle bebeginiz hayirli olsun.
Benim suan 8 aylik bir kizin var ilk 2 ay uyku nedir bilmedik ne eşim ne ben...ama inanin 2. Ayini doldugu gün bir uyudu ki sormayin masallah dedik gece uykusuna döndu çocuk yani gece ile gunduzü ayirt eder oldu. Sizde 1 ay daha sabredin ins uyku düzeni oturacak ins.birde netten arastir kac saat uyumali uyuma araliklari nasil olmali ben öyle yaptim uykusu yoksada salladim uyuttum sonradan o saatlerde kendi uyuyordu.
Bence şuan için emziriyorsaniz bakici bir anlam ifade etmez cunku o suan size muhtac.ama yardimci olarak alinanilir.yani sen cocuga bakarsin o yemegi yapar.o oanda bebegin altini alir sen bi duş alırsin yani her konuda yardimci demek istedigim..
Bu zamanlarda bence yarim gün yeterli olur.ama 8 aydan sonra daha haretketlenecek emekleyecek vs.pesinden biri gezmesi gerekecek:)
Izmir sartlarini bilmiyorum...

çalışıyor musunuz? ya da çalışacak mısınız diyim

Aldığın yardımcı olsun bence o ev işi yemek yapar sen bebeğine bakarsın . Ben devamlı almıyorum ama haftada 2 gün geliyor. Ev temizliği ben yemek yapıyor . Bende kızlara bakıyorum :)

Bakıcı arıyorsanız, bebek bakımı dışında bir iş yapmaz zaten yapmamalı da. Ev işlerine yardımcı alacaksanız o da sadece ev işi yapar. Hangi konuda daha çok yardıma gereksinim duyuyorsanız o işi yapacak birini bulabilirsiniz. Bakıcının eğitimine ve iş saatlerine göre değişmekle birlikte, bu konuda eğitim almamış biri olduğunu kabul edersek, 1500+sigortadan başlar diye tahmin ediyorum.

Suanda daha coookk yenisiniz. En basindasiniz. Hemen pes etmek niye? Uykusu duzene girer. Ve bence tek basiniza bakin. Butun bebeklerde yasanicak bir durum bu. Bosu bosuna bebeginizi bir baska insana daha baglamayin derim.

Calissaniz da calismasaniz da bakici sart diye dusunuyorum. Cocukla tek basina hayat cok zor. Insan kuafore,alisverise gitme ihtiyaci hissediyor. Bazen yuruyuse cikmak bile o kadar iyi geliyor ki. Ama bebekle bunlari her zaman yapmak zor. Alin bakiciyi,zaten cok pahali degil. Normal gelir duzeyindeki bir aile cok rahat karsilayabilir. 1200 lira teklif edin derim

Calissaniz da calismasaniz da bakici sart diye dusunuyorum. Cocukla tek basina hayat cok zor. Insan kuafore,alisverise gitme ihtiyaci hissediyor. Bazen yuruyuse cikmak bile o kadar iyi geliyor ki. Ama bebekle bunlari her zaman yapmak zor. Alin bakiciyi,zaten cok pahali degil. Normal gelir duzeyindeki bir aile cok rahat karsilayabilir. 1200 lira teklif edin derim
1200 makul zaten.
Neyse kendisine bıraktım bi fiyat düşün söyle dedim.
1200'e anlaşırız umarım.

Suanda daha coookk yenisiniz. En basindasiniz. Hemen pes etmek niye? Uykusu duzene girer. Ve bence tek basiniza bakin. Butun bebeklerde yasanicak bir durum bu. Bosu bosuna bebeginizi bir baska insana daha baglamayin derim.
Yoo zaten kendim bakacağım ama arada böyle duş almama, nefes almama imkan verecek, ufak ev işlerinde yardımcı olacak birisi düşündük.

Biraz düzene girene kadar bir yardimci akillica. Ama ilk başta tam olarak beklentilerini konusmani ravsiye ederim. Oluruna birakma. Kızcagizda tam olarak yapmasi gerekenleri bilir

Back