• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bakıcı teyze oluyorum,yardım!

nazlibugu

Guru
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2012
30
5
288
Hanımlar ben okul öncesi öğretmeniyim ve kpss'ye hazırlanıyorum..hem derslerime çalışıp hemde para kazanmak istedim ve aile buldum..ailenin 8,5 yaşında 1 kızı var hafta 1 gece(cuma ya da cumartesi gecesi) kızla zaman geçireceğim ve yatılı kalacağım.(1 saat özel ders istekleri var ayrıca..) ben zaten o gece çocukla dolu dolu geçirmeyi düşünüyorum şöyle ki,
-okul derslerine yardımcı olmak
-eger evlerin de varsa eğitici puzzle veya zeka geliştirici bulmaca çözmek
-uyku öncesi 1 saatlik kitap okuma etkinliği (yarım saat çocuk yarım saat ben okuyacagım)
-eğitici bir çocuk filmi izlemek
-ve duruma göre belirleyeceğim o gün için etkinlik

okul dersleri dışında yukarıda belirttiğim gibi 1 saatlik özel ders istekleri için de
1.yabancı dil (ingilizce)
2.drama eğitimi
düşündüm,bana farklı özel ders önerirseniz sevinirim :)

şimdi benim sorum şu aile benden bir fiyat istiyor benden,özel ders veren arkadaşlarımla görüştüm ve kendi düşündüğüm fiyatın ortalamasını alıp bir fiyat belirledim..200 tl
sizce bu fiyat nasıl? bana yardımcı olursanız sevinirim,önerilerinizi bekliyorum..

şehir istanbul mu

gece aile de evde kalacak mı

geçen sene bir tanıdık akşam 20 de gidip gece 12-1 evine dönmeli iki çocuğa her gün 50 tl almıştı

sizinki yatılı ve dersli bence çok değil gibi

aile( anne) evde olmayacak onun için benim evde kalmamı istiyor. Evet şehir istanbul..

Bende çocuk gelişimi okuyorum:) dikkatini yoğunlaştırmak için herhangi bir görsele bakarak resmini çizdirebilirsiniz.. yeteneği varsa şayet ortaya çıkar yoksa da uzun süre odaklanma yetisi kazanabilir..

aile( anne) evde olmayacak onun için benim evde kalmamı istiyor. Evet şehir istanbul..

gelir durumu semt vs oranın şartına göre deeğrlendirin

800 eder ayda ülkede asgari ücret 1000 tl
m
ama annenin kendi işi işletmesi vs varsa sıkıntı etmeyebilir de maaşlı ise bilemedim

yani bir de eve hiç mi gelemeyecek yoksa gece eğlenceden atıyorum 3 te 5 te gelecek mi

yalnız mı gelecek ya da siz evde iken eve birilerinini gelmevs ihtimali var mı

bunlara göre 200 az bile olabilir belki de 250 demek gerekebilir

Bana çok geldi.tabi gostereceginiz emeğin karsiligi olamaz ama ekonomik durumlara göre değişir.
1 aylık bakıcı ücreti 1000-1200tl ortalama.buna bakınca fazla.

gelir durumu semt vs oranın şartına göre deeğrlendirin

800 eder ayda ülkede asgari ücret 1000 tl
m
ama annenin kendi işi işletmesi vs varsa sıkıntı etmeyebilir de maaşlı ise bilemedim

yani bir de eve hiç mi gelemeyecek yoksa gece eğlenceden atıyorum 3 te 5 te gelecek mi

yalnız mı gelecek ya da siz evde iken eve birilerinini gelmevs ihtimali var mı

bunlara göre 200 az bile olabilir belki de 250 demek gerekebilir

Bana annenin söylediği Bazı günler arkadaşları ile sinema, konser, yemek, eğlence vs programı yapmak istediğini ve çok geç saatlerde dönmesi ya da arkadaşlarına kalması söz konusu olduğu..birilerinin gelebileceğini belirtmedi..özel bir şirkette çalışıyor anne..

Yatılı kalmak var işin ucunda bu yüzden çok gelmedi bana.
Yatılı herkes tercih etmez çünkü.

Yine de ailenin meslek ve kazanç durumu önemli..

Bir de 1 saat ders varmış. Bunu muhtemelen aile odev yardımı olarak düşünmüş olabilir. Sizin düşündüğünüz aktiviteler harika bence.ama ücret kapsamına girer mi bilmiyorum.
1 ay bakıcı 1200 tl desek bu kişi odev yapılırken de başında duracak çocuğun. Siz de yatılı olma söz konusu fark olarak. 20 gün 1200 desek 4 gün 600 tl eder.yatili olmaya da 100 tl desek 700 Bolu 4 eder 175.himm aslında pek de pahalı dememissiniz ki.
Çok muhasebeci gördüm kendimi.

Bir de 1 saat ders varmış. Bunu muhtemelen aile odev yardımı olarak düşünmüş olabilir. Sizin düşündüğünüz aktiviteler harika bence.ama ücret kapsamına girer mi bilmiyorum.
1 ay bakıcı 1200 tl desek bu kişi odev yapılırken de başında duracak çocuğun. Siz de yatılı olma söz konusu fark olarak. 20 gün 1200 desek 4 gün 600 tl eder.yatili olmaya da 100 tl desek 700 Bolu 4 eder 175.himm aslında pek de pahalı dememissiniz ki.
Çok muhasebeci gördüm kendimi.
1 saat özel ders,okul dersleri dışı canım:)
ben bile fiyatı belirlerken bu kadar hesap yapmadım:))

Back