• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bakıcı sorunu :(

Evet bebeklerimiz ikiz herkes bak mayı kabul etmez diye çok yüz verdik evine birşeyler aldık kızına hediye gönderdim falan sanırım fazla yüz buldu yalnız bu hafta tavırlar ımdan anlamış olmalı ki biraz çeki düzen verdi gibi ama cık bende antipati oluştı bile
o zaman ban sorarsanız ,kadına ayar çekmek en mantıklısı....yyeni bakıcı bulmak sıkıntısıyla uğraşmaktansa denemiş olursunuz..yine devam ederse o zaman çıkarırsınız..
alın karşısnıza konuşun:
önceliğin bebekler olduğunu,asıl bakcıılarının kendisi olduğu,annennizin sadece yanlarında olduğunu belirtin..2 çocuk olduğu için tek kişi zor diyin..
evlatlarım sana emanet,ye iç tabii ki ama bebeklerle ilgilendikten sonra bunu yapmasını söyleyin..
ayrıca ev işi ,ortalık toparlama ya da yemek falan yapıyor mu? sonuçta anneniz de siz de evdesiniz..boş vakti çok olunca rahata alışıyorlar..tabii ki dinlensinler ama bakıcılar,bebek uyuyunca onlar da uyusun isterler hep..

Konunuzu okudum yazmadan duramadım.
Birincisi siz evdeyken neden bakıcı bakacakmış demiş arkadaşlar. Ne münasebet tabi ki bakıcak. Bunun için para almıyor mu? Ayrıca normalde insanlar bazen tek bir bebeğe bile bakmakta güçlük çekerken siz birde bakıcıya annenizi destek kuvvet olarak bırakmışsınız ne güzel. Ama hatun bunun bile suyunu çıkaracak kadar rahat davranmış. Çocuk ağlayınca ben mi bakayım ne demek.
En sinir olduğumda kahvaltı meselesi. Sizi çok yanlış anlamışlar. Siz kahvaltı edip etmemesinden çok rahat rahat kahvaltı edip, sorgusuz süalsiz özel yiyeceklerinize bile musallat olmasına takılmış ama olayı kahvaltı olarak genellemişsiniz. Adınız cimriye çıkmış. Ayrıca evet cimri de davranabilirsiniz. Bu sizin en doğal hakkınız çünkü o eve alınan yiyecek içeceğin parasına bakıcınız ortak olmuyor sonuçta değil mi? Eğer kahvaltı konusunda bir anlaşma yapmadıysanız evinde yapıp gelecek kusura bakmasın.
Bence ya bu bakıcıyı alın karşınıza güzelce konuşun ve kurallarınızı çok net koyun. Uyması için 1 ay süre tanıyın. Baktınız olmuyor yolu açık olsun.Yeni gelen bakıcı ile de kurallarınızı en baştan konuşun ve asla ne siz ne anneniz taviz vermeyin. Çocuk bakma işini ciddiye almaları gerekiyor. Bu iş sadece çocukların başında durup onların temel ihtiyaçlarını karşılamaktan ibaret değil. Aynı zamanda insan yetiştiriliyor çok hassas. Aile ile iş birliği yapmayan bakıcı ilerde çocuk için sorun oluşturur.

Örneğin,
Evde anne varken bakıcı+anne , anne yokken bakıcı+annane çocuklarla ilgilenir. Bakıcı varken asla anne+annane değil.
Bakıcı sizin evde olduğu sürece, TV açmamalı, izlediği programlardan vazgeçmeli. çok bağımlı ise sadece 1 programa izin verin. Çocuklar içinde iyi değil sürekli TV açık olması.
Kahvaltısını evinde yapıp gelsin, evinde yapmayacaksa size geliş saatini ona göre erkene çeksin ve kahvaltı için 30 dk dan fazla zaman harcamasın.
Vs. vs. koyun kurallarınızı. İnsani kurallar olduğu sürece ve karşılıklı anlaşmaya vardığınız sürece uzun süre başka bakıcı aramazsınız.
Sizi rahatsız eden ne varsa açık açık konuşun. Hatır gönül işi değil bunlar. Siz hem canınızı emanet edip hemde parayı ödeyen tarafsınız. Elbette % 90 kurallar sizin istediğiniz gibi olmak durumunda. Bakıcıya uymuyorsa kendine farklı bir iş bulabilir.

İşiniz kolay değil. Allah yardımcınız olsun.
Çok çok teşekkür ederim evet olayı benden iyi açıklamışsınız , bir kez konuşmayı deniycem değişmezse göndericem ayrıca eşimde evde oluyor zamsn zaman sürekli eşimi takip ediyor biraz önce kızımı uyuttu bende oğlumu uyutuyordum mutfakta yine bardak yıkıyor bende oğlumu uyutup sessizce mutfağa geçtim eşim balkonda sigara içiyordu camdan eşimi takip ediyor

o zaman ban sorarsanız ,kadına ayar çekmek en mantıklısı....yyeni bakıcı bulmak sıkıntısıyla uğraşmaktansa denemiş olursunuz..yine devam ederse o zaman çıkarırsınız..
alın karşısnıza konuşun:
önceliğin bebekler olduğunu,asıl bakcıılarının kendisi olduğu,annennizin sadece yanlarında olduğunu belirtin..2 çocuk olduğu için tek kişi zor diyin..
evlatlarım sana emanet,ye iç tabii ki ama bebeklerle ilgilendikten sonra bunu yapmasını söyleyin..
ayrıca ev işi ,ortalık toparlama ya da yemek falan yapıyor mu? sonuçta anneniz de siz de evdesiniz..boş vakti çok olunca rahata alışıyorlar..tabii ki dinlensinler ama bakıcılar,bebek uyuyunca onlar da uyusun isterler hep..
Bir kez sigara böreği kızarmasını söyledim yaptı ama ben daha önce kiler de hiç yemek yapmadım diye söylendi Hayır bebek bakımı dışında bir iş yapmıyor

o değilde bir kişinin hatta senin 2 çocuğuna bakan kişinin ettiği kahvaltıyımı sorun ediyorsun ne olacak bir tabak yese göz hakı diye birşey var yalnız diğer konularda uyarabilirsin...telefon ve bakım konusunda siz nasıl anlaştınız birde yemek falan dedin mi?

ilk başta ne konuşuldu bu çok önemli ev işi yapmasını söledinizmi sölemediyseniz yapmak zorunda deil yemek yapmasını falan.

Arkadaşlar konu kahvaltı değil rahatlığını anlatmak istedim sadece önce konuşucam düzelmezse göndericem

ilk başta ne konuşuldu bu çok önemli ev işi yapmasını söledinizmi sölemediyseniz yapmak zorunda deil yemek yapmasını falan.
Evet arada çok mecbur olursak yardımcı olursun dedik tamam demişti o günden biz bebeklerle uğraşırken rica etmiştim

tmm işte o da arada yardım ediomuş.keşke baştan ne istediğinizi tam olarak belirtseydiniz.ama 2 çocukla nereye kdr hem ev işi hem yemek yapacak.annenizde olsa çok zor

Kadın pek rahat,sevmem böyle cüretkar tipleri.Öğlecisiniz ama sizde kahvaltı yapıyor,mantığı anlamadım.Öğlen mi kalkıyormuş ? Çocuklara bakmak için geliyor,keyif sürmeye değil.İş ahlakı olmayan insanlarla çalışmak çok zor.Elbet daha iyisini bulursunuz,şimdiden araştırın.Her zaman daha iyisi vardır.

Bu işler baştan konuşulmalıydı, kahvaltı falan evinde etsin çok rahatsız oluyorsanız söyleseydiniz.
Ama bakıcını yediği kahvaltıyı bu şekilde gözünüzde büyütmeniz bana çok yanlış geldi... Ne olacak tek bir insan varsın yiyiversin.
Onun dışında telefonu çalınca bırakıp gitmesi vs bunlar sorun teşkil ediyor.. Bence değiştirin, hem başka bir bakıcı da kısa sürede öğrenr bebeklerinizin huylarını.. Allah analı babalı büyütsün...

Bir kez sigara böreği kızarmasını söyledim yaptı ama ben daha önce kiler de hiç yemek yapmadım diye söylendi Hayır bebek bakımı dışında bir iş yapmıyor
evet 2 bebek zordur başka iş yapmaya fırsat kalmaz ama evde anneniz de var..hatta siz de oluyorsunuz..bebekler uyuyunca ne yapıyor peki,günün büyük kısmı uyur bebekler..ya da siz gelip annneizle onları severken iş yapmalı bir şekilde..
yani diz köşe temizllik değil tabii ki ama en azından bebeklerin kıyafetlrini yıkayıp ütülemeli bence..
benim son bakıcım ,oğlum yarım gün okula gidiyordu,sabah gelip kahvaltısını yaptırıyordu,okula gönderince,evi silier süpürür yemek yapardı.en azından oğlumun yemeğini..tüm çamaşırları yıkardı ama sadece oğlumunkileri ütülerdi..
neyse bence siz bir yandan yeni bakıcı arayın ama içinize sinen birini bulana kadar da buna bir ayar çekin..en azından gözünüze pek batmaz..

Çok çok teşekkür ederim evet olayı benden iyi açıklamışsınız , bir kez konuşmayı deniycem değişmezse göndericem ayrıca eşimde evde oluyor zamsn zaman sürekli eşimi takip ediyor biraz önce kızımı uyuttu bende oğlumu uyutuyordum mutfakta yine bardak yıkıyor bende oğlumu uyutup sessizce mutfağa geçtim eşim balkonda sigara içiyordu camdan eşimi takip ediyor

Konunuzu baştan okudum
Kahvaltı konusunda haklısınız yani bir iki davet eder insan sofradaysa ama bunu suistimal etmek doğru değil. Orası onun işyeri, biz nasıl evde kahvaltı yapıyorsak ya da kahvaltımızı alıp iş yerine gidiyorsak o da öyle yapmalı, çocukların asıl bakıcısı olduğunu bilmeli ve işi annenize yıkmamalı. Ama bu son söylediğiniz, eşinizi takip etmesi hiç hoş değil, kaç yaşında bu hanım ?

Bakıcı işi zor arkadaş tuvalet eğitimine kadar kendin büyüteceksin..
Sonra da kreşe vericeksin bu kadar..

bence rahatsiz olmakta cok haklisiniz, is ahlaki ve ciddiyetinden yoksun, suistimal etmis sizin iyi niyetinizi. ancak siz de biraz fazla olanak vermissiniz. rahatsiz oldugunuz hareketi gordugunuzde aninda uyarmalisiniz. yoksa taviz tavizi getirir, yavas yavas siz ses cikarmadikca yaptiklarinin normal ve kabul edilebilir oldugunu dusunmeye baslamistir.

bu yıl için ücretsiz izin düşünmez misiniz? düşünmüyorsanız bakıcınızı değiştirmeniz daha iyi olacak gibi. yeni bir bakıcı bulursanız baştan tüm şartları konuşmalısınız.

cnm huyunu suyunu öğrendi ne demek önemli olan onların bakımı ayrıca annenizle bakacak bakıcı tabiki de bulabilirsiniz gibi geldi bana çünkü tek bakmayacak...
canım benimde bakıcı tanıdığım oldu.... hiç kahvaltılarını orada yapmadılar ki....... çocukların yemeğini hazırlarlardı.... hele üniv.de bir arkadaşım ilkokul çocuğu bakmıştı (ama felaket bir çocukdu neyse) annesi zorla kahvaltıya oturması için davet edermiş ama kız bir oturursa ikincisine poğaça açma alarak giderdi... yemek ile ilgili birşey konuşmadık ayıp olmasın diye...

bence bebeklerinin tam şuan bakıma ihtiyacı var bebeklerin hareketleri falan takip edilmesi gerekirken ilgisiz olması... hele bir de telefon çaldığında bırakıp gitmesi.. ki çalınca bakmak isteyebilir tamam ama sonra müsait olduğunda bence çocuk kucağında yokken (ki sonuçta sürekli uyuyorlar şimdi)

Bence gönderin....

Daha önce ikiz bebek bakmış tecrübeli aslında , öyle yaptık kahvaltıya buyur ettik sonra ayrıca beklemeye başladı birde annem hazırlıyor o yiyor kendi hazırlasın dedim iyice keyif yapto ayrıca öğle yemeği ni de önüne bekliyor daha önce tek başına bir sürü çocuk bakmış yemek önüne mi gelmiş acaba

yanlış anlaşılmasın sakın ama eskilerin bir lafı vardır kaşarlanmış diye.. o da kendine göre baştan birşeyler yapmaya kabullendirmeye çalışıyor bence... ya tutarsa... çünkü daha önce bu şekilde bakmış olabileceğine ihtimal vermiyorum.... siz acemisiniz iyi niyetlisiniz diye sizi kullanmasına izin vermeyin ücretini alıyor siz olsanızda olmasanız da ne kadar bakabiliyorsa bakacak bunun için para veriyorsunuz.... ayrıca yakın zaman da çocuk baktığını düşünmüyorum çünkü bu kadarı bile fazla rahat... bence onun tuzu kuru ya tutarsa diye gelmiş...

Back