Konunuzu okudum yazmadan duramadım.
Birincisi siz evdeyken neden bakıcı bakacakmış demiş arkadaşlar. Ne münasebet tabi ki bakıcak. Bunun için para almıyor mu? Ayrıca normalde insanlar bazen tek bir bebeğe bile bakmakta güçlük çekerken siz birde bakıcıya annenizi destek kuvvet olarak bırakmışsınız ne güzel. Ama hatun bunun bile suyunu çıkaracak kadar rahat davranmış. Çocuk ağlayınca ben mi bakayım ne demek.
En sinir olduğumda kahvaltı meselesi. Sizi çok yanlış anlamışlar. Siz kahvaltı edip etmemesinden çok rahat rahat kahvaltı edip, sorgusuz süalsiz özel yiyeceklerinize bile musallat olmasına takılmış ama olayı kahvaltı olarak genellemişsiniz. Adınız cimriye çıkmış. Ayrıca evet cimri de davranabilirsiniz. Bu sizin en doğal hakkınız çünkü o eve alınan yiyecek içeceğin parasına bakıcınız ortak olmuyor sonuçta değil mi? Eğer kahvaltı konusunda bir anlaşma yapmadıysanız evinde yapıp gelecek kusura bakmasın.
Bence ya bu bakıcıyı alın karşınıza güzelce konuşun ve kurallarınızı çok net koyun. Uyması için 1 ay süre tanıyın. Baktınız olmuyor yolu açık olsun.Yeni gelen bakıcı ile de kurallarınızı en baştan konuşun ve asla ne siz ne anneniz taviz vermeyin. Çocuk bakma işini ciddiye almaları gerekiyor. Bu iş sadece çocukların başında durup onların temel ihtiyaçlarını karşılamaktan ibaret değil. Aynı zamanda insan yetiştiriliyor çok hassas. Aile ile iş birliği yapmayan bakıcı ilerde çocuk için sorun oluşturur.
Örneğin,
Evde anne varken bakıcı+anne , anne yokken bakıcı+annane çocuklarla ilgilenir. Bakıcı varken asla anne+annane değil.
Bakıcı sizin evde olduğu sürece, TV açmamalı, izlediği programlardan vazgeçmeli. çok bağımlı ise sadece 1 programa izin verin. Çocuklar içinde iyi değil sürekli TV açık olması.
Kahvaltısını evinde yapıp gelsin, evinde yapmayacaksa size geliş saatini ona göre erkene çeksin ve kahvaltı için 30 dk dan fazla zaman harcamasın.
Vs. vs. koyun kurallarınızı. İnsani kurallar olduğu sürece ve karşılıklı anlaşmaya vardığınız sürece uzun süre başka bakıcı aramazsınız.
Sizi rahatsız eden ne varsa açık açık konuşun. Hatır gönül işi değil bunlar. Siz hem canınızı emanet edip hemde parayı ödeyen tarafsınız. Elbette % 90 kurallar sizin istediğiniz gibi olmak durumunda. Bakıcıya uymuyorsa kendine farklı bir iş bulabilir.
İşiniz kolay değil. Allah yardımcınız olsun.