• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bakıcı sorunu :(

Tek tek alıntı yapamıyorum ama zamanım olunca tek tek yanıtlıycam sadece 3 buçuk aylık bebek ne var diyen arkadaş het bebek sakin değildir, benim kiler gibi hareketli ve huysuz iki bebeğe 3 kişi zor yetiyor ayrıca ben azcık annemi rahat latmak için tam gün bakıcı aldım yoksa yarım gün alır ben gelince gönderirdim çocuklarıma zaten kendim bakıyorum ama bakıcı da yardımcı olacak tabiki oturması için de para vermiyorum kahvaltı konusunda da hep düşündüm ama vermek zorunda değilim genel kanı bu
Lirik güzel beni en iyi anlayan kişi oldu bu arada kendisine teşekkür ederim
 
Her çalışan annenin sorunudur bebeğini bakıcıya bırakmak ve maalesef bu konuda bende sorun yaşıyorum sanırım;
Benim 3 buçuk aylık ikizlerim var öğretmenim ve işe başladım öğleden sonraları gidicem okula süt iznimi de kullanarak 4 saat gibi bir süre okulda kalıcam , kuzularıma annem ve bakıcı birlikte bakacaklar , bakıcıyı bulalı 1 buçuk ay oldu neredeyse aklıma takılan şeyler var
Bakıcı saat 8 buçuk ta geliyor 5 te gidiyor, geldiği ilk günden beri kahvaltı yı bizde yapıyor benim bildiğim öğle yemeği dışında her hangi bir yeme içme durumunu karşılayan yok bakıcı tutan larda sinirimi bozan kadının yumurtasından çeşit çeşit peynirine kadar oturup eni konu kahvaltı etmesi hatta eşimin bana özel olarak aldığı ekmeği bile izinsiz oturup yemeye kadar vardırması bu işi
Annem bir oğluma bir kızıma koşarken bakıcı keyifle çayını yudumluyor biZ Söylemeden de kalkıp çocuklara bakmıyor .
Sürekli mutfakta izinsiz dolabı açıyor vb
İlk başta pek önemsemedim ama evde ben annemle birlikte çocuk bakıyor zaten keyfi yerinde bilerek kızımı susturmadığını ve bizim koşarak gelmemizi beklediğini gördüm !
Birde sürekli ben mi alayım ben mi sallayayım yok canım biz sallarız sen otur diyedim geliyor ve telefonu çalınca bebeklerimi bırakıp koşması sürekli de telefonun çalması vb
Sorum şu bu ayın sonunda parasını verip göndermeyi düşünüyorum ama aklımda da sürekli hepsi böyledir iyi kötü çocukların huylarını öğrendi idare mi etsek sorusu var annemle şimdi soruyorum ben bu bakıcıyı göndereyim mi kalsın mı birde kahvaltı vermek zorunda mıyım evi benim evimden 1 blok geride bunu da belirteyim

Uyuşuk olması, uzun uzun kahvaltı yapması ve de telefonlara koşturması bakımından haklısınız ama kahvaltılık malzemeyi büyütmeniz hiç hoş olmamış. Benim dolabımda sucuk pastırma muz kivi ne varsa değil çocuklarımı emanet ettiğim insandan, evimi temizlemeye gelen abladan sakınmam. Abla ne istiyorsan aç al derim. Olması gereken de bu. Kendim özel ama evimde çalışacak insana ayrı ekmek yesin dediğim gün kendimdem utandığım gün olur. O konuda çok ayıp etmişsiniz. Ama sanıyorum ki lakayt tavırları olmasaydı bu kısmı da gözünüze batmazdı.
 
Kızıma ben işteyken gözü gibi bakan
Daha bir kere ıhhh bile dedittirmeyen teyzemizin oturup da lokmalarını saymam. Ben işe başlayacağı zaman hiç bir ev işi istemiyorum sadece kızımla ilgilen yeter demiştim. Şimdi Allah bin kere razı olsun bir anne evladınızın evinde ne yaparsa onu yapar

Şahsi fikrim anneniz ile birlikte baktığı için annenize çok güvenmiş. Annenize bakıcının çocuklarınızla daha çok vakit geçirebilmesi için kendisini biraz geri çekmesini söyleyin. Belki böyle sorumluluklarının farkına varır
 
Bizim bakıcı da kahvaltısını bizde yapar, gün için de sürekli kettle ı kaynatıp kahve yapar, sigara içer balkonda tv yi açar, eve pasta gelince yarısını yer vb... ama bu konulara hiç takılmadım, 3 senedir bizimle, kızım çok mutlu, asla bırakmasını istemem, iyi niyetli, kızım çok seviyor, ii bakıyorsa bence dert etme ama iyi de bakmıyor diyorsun, o zaman salla.
Söylemek istediğim aynen buydu yoksa çayını bile ayağına götürdüm yeri geldi ama kadın rahat ı gördükçe iyice sapıttı çocuklara bakmaya değilde güne gelir gibi gelmeye başladı
 
Uyuşuk olması, uzun uzun kahvaltı yapması ve de telefonlara koşturması bakımından haklısınız ama kahvaltılık malzemeyi büyütmeniz hiç hoş olmamış. Benim dolabımda sucuk pastırma muz kivi ne varsa değil çocuklarımı emanet ettiğim insandan, evimi temizlemeye gelen abladan sakınmam. Abla ne istiyorsan aç al derim. Olması gereken de bu. Kendim özel ama evimde çalışacak insana ayrı ekmek yesin dediğim gün kendimdem utandığım gün olur. O konuda çok ayıp etmişsiniz. Ama sanıyorum ki lakayt tavırları olmasaydı bu kısmı da gözünüze batmazdı.
Evet haklısın sanırım gözüme battığı için öyle düşündüm
 
Sizin evde oldugunuz zamanlarda beraberce bakmanizda yanlis birsey yok bence. Sonucta siz annesiniz 8-5 anlastiniz diye siz evdeyken bile onun bamasini beklemeniz... bilemiyorum. Ama bebekler ikiz oldugu icin biriniz birine digeriniz digeriyle ilgilenirsiniz. Ama surekli sizin dolaplarinizi karistirmasi cok ayip. Bir de surekli telefonla mesgul olmasi da hos degil. Bence degistirin. Tabiki herkes ayni degil. Yeni bakicinizla da herseyi konusun bastan. Eski bakicinizla yasadiginiz sorunlari da soyleyin ki ayni seyleri tekrar yasamayasiniz.
Ben ondan asla yiyececek içecek sakınmadım ama dolaptan gizlice birşeyler alıp yedi sonrada gitgide gözüme batmaya başladı telde 25 dk kadar kızıyla muha bet etti patladım en sonunda
 
Çocuğuna bir yerde analık yapan kadının yediği kahvaltıyı mı dert ettin? Bu kadar cimri olmayın! Canınızı emanet ediyorsunuz.

Devamına gelince kadının asli görevini yapmadığını düşünüyorsanız gönderin. En nihayetinde her zaman anneniz yanında olacak mı?
Sanırım yanlış anlama oldu bir takım şeyler gözümebattığı için öyle düşündüm ve evey annem hep yanımda olacak
 
İş disiplini yok belli.Gönderin.Bakıcı işi böyle,deneme- yanılma yoluyla en uygun bulanacak,ama hiç heveslenmeyin iyisi yok .Sizin şansınız annenizin de bebeklerinizle olması.3 aylık bebelere bakmayan kadın ,onlar hareketlenince totosunu yerinden bile kaldırmaz. :)
Evet çok haklısınız annem olmasa ne yapardım bilmiyorum
 
Evet haklısın sanırım gözüme battığı için öyle düşündüm

Bence öyle çünkü evimize temizlik için önce şirketten eleman aldık. 2 kişi aldık 4+1 diye, önce uzunca kahvaltı yaptılar sonra da bana göre yalap şalap yaptılar. O yüzden onların o yaptığı kahvaltı bana batmıştı. Zaten geç de gelmişlerdi, kahvaltı da yapınca temizlik için kısıtlı zaman kaldı. Üzerine bahşiş de verdim, tütü yapar mısınız diye rica etmiştim ama baktım onu da özensiz yapıyorlar dedim siz gidin en iyisi.
Ama şimdiki abla bir tane. Hatta başka şehirden ev için bir yiyecek getirecek olsam onun için de getirmek istiyorum. O benim elim ayağım oldu bir yerde.
 
Bence kahvaltı vermek zorunda değilsiniz.Ama bunu söylemekte hoş olmayacağı için yeni birini bulmalısınız.Bır kere sinir olmuşsunuz böyle gidecektir.Yeni bulduğunuz kişiyle herşeyi baştan konuşmalısınız.Benim bakıcım kahvaltı ediyordu ama saat yedi buçukta bendeydi.Evi de çok yakın değildi.
Bende şartları baştan konuşmayı düşünüyorum yeni bulduğumla
 
8 bucukta size gelip kahvalti yapiyorsa ise adapte olmasi saat 9u buluyordur.Bence bastan eve daha erken gelmesi gerektigini soyleyebilirdiniz.Yarin obur gun anneniz de musait olmayabilir sabah saatinde o zaman siz ise gec mi kalacaksiniz onu beklerken?Anlattiklarinizdan isinden memnun olmadiginiz belli bence bir konusun hosunuza gitmeyen seyleri soyleyin ya da baska birini bulun sonucta siz de bir isverensiniz o da bu isi sevabina yapmiyor.
 
Tek tek alıntı yapamıyorum ama zamanım olunca tek tek yanıtlıycam sadece 3 buçuk aylık bebek ne var diyen arkadaş het bebek sakin değildir, benim kiler gibi hareketli ve huysuz iki bebeğe 3 kişi zor yetiyor ayrıca ben azcık annemi rahat latmak için tam gün bakıcı aldım yoksa yarım gün alır ben gelince gönderirdim çocuklarıma zaten kendim bakıyorum ama bakıcı da yardımcı olacak tabiki oturması için de para vermiyorum kahvaltı konusunda da hep düşündüm ama vermek zorunda değilim genel kanı bu
Lirik güzel beni en iyi anlayan kişi oldu bu arada kendisine teşekkür ederim

Merhaba ,

Mesajlarınızda sürekli vurguladığınız için kahvaltı konusuna yaklaşımınızı üzülerek okudum.

Evimizin kapısını açtığımızda , mutfakta pişen yemeğin , kekin , böreğin kokusu yayılmıştır diye " kokmuştur , göz hakkı " deyip bir tabakta kapıya gelen insana ikram ederken bu düşünceyi anlayamadığım için üzgünüm.

Şayet , bakıcı hanım evinize geldiğinde , kahvaltı sofrasında iseniz onu da buyur etmeniz doğrusu değil midir ?

İşine gereken önemi göstermediğini düşünüyorsanız , yollarınızı ayırmanız en doğrusu olacaktır. Gerçi bakıcınız da içtiği çayın , yediği peynirin hesabını yaptığınızı bilse 1 dakika durmazdı bence evinizde.
 
Sizden cok yüz buldugu ortada. O ne öyle ya! Tamam bebeğinizi teslim ediyorsunuzda karsiliginda parasini catir catir aliyor. Hayrina mi bakiyor sanki. Cimrilik ettiginizi soyleyenler olmus katilmiyorum buna. Kadinin yaptigi görgüsüzlük. Baska bakici bulabilirsiniz. Ortalik issiz bskicilarla dolu
 
Siz evdeyken sizin bakmanız normal bana göre... Telefonla meşgul olması hoş değil....İçiniz sinmediyse gönderin... Ayrıca kahvaltı etmesini bir problem olarak görmedim...
 
Kahvaltı gözüne mi battı diyenler olmuş ama biz de anneme hasta bakıcı tuttuğumuzda sadece öğle yemeğini bizde yersin dedik.
önce sabahları beraber çay içiyoduk
sonra sabahları evde erken yiyemiyorum burada 2 lokma atayım ağzıma dedi
olur tabi Allah ne verdiyse yeriz dedik.
ama benim kendime özel aldığım laktozsuz sütümden sormadan içmeye başladı mesela. ki litresi 4 tl neredeyse ve 2 günde bitmeye başladı süt falan. (evde bi tek ben kullanıyordum normalde)
sonra peyniri beğenmedi.
evde de hiçbişey yok dedi (bunu dediğinde evde 5 çeşit peynir vardı ben peyniri çok tükettiğim için az az hepsinden alıyorum) kendi sevdiği peynir yokmuş falan. şunu alın diye sipariş etmeye başladı.
iyice abarttı, 1 ekmek yiyodu neredeyse sabah kahvaltısında.
ee bunun öğle yemeği, ikindi kahvaltısı da var.
babamın midesi rahatsız, aldığı 6 lı maden suları 2 günde bitiyordu.
benim eşim için yurtdışından getirdiğim kahve kavanozun dibinde kalmış.
annemin meyve sularının 4te 3 ünü içiyodu mesela, şişenin dibinde kalanı anneme bırakıyordu falan.

biz başka seçeneğimiz olmadığından ses etmedik.
ama evinde yiyip gelebilir bakıcınız sabah kahvaltısını.
iş yerlerinde bize yemek ya da yemek fişi vermiyolar mesela, en başta öğle yemeği dediyseniz kahvaltıyı öyle uzun uzun yapmamalı bence.
 
öncelikle 8.5 da gelip sizde kahvaltı yapması doğru değil, gelecek sefere daha erken gelmesini söyleyin.. kaldı ki tam gün bakıcı alıp parasını veriyorsanız, siz eve geldiğinde "oh artık annesi geldi ben çayımı alıp oturayım" diyemez.. adı üstünde bakıcı, siz evdeyken de bakacak elbette.. kendinize özel işiniz olabilir, başka bir meşguliyetiniz vardır.. zaten yarım gün bakacak olsanız ona yarım gün parası verirdiniz..

bana soracak olursanız gönderin, ama gelecek sefere bunları baştan konuşun.. kuralları siz koyun, terslik gördüğünüzde uyarın.. nihayetinde canınızı emanet ediyorsunuz..
 
annenı rahatlatmanıza hak verıyorumda
neden sız evdeyken bakıcıda evde ben onu anlamadım
yanı sız cocuklarınızla hıcmı ılgılenmeyeceksınız?
 
kadinin cocuklariniza tavri icinize si seydi, evi tum yese gozunuze gozukmezdi. ben bile sinir oldum.yol verin gitsin.isini ciddiye alip cabalamiyosa
 
Sizden cok yüz buldugu ortada. O ne öyle ya! Tamam bebeğinizi teslim ediyorsunuzda karsiliginda parasini catir catir aliyor. Hayrina mi bakiyor sanki. Cimrilik ettiginizi soyleyenler olmus katilmiyorum buna. Kadinin yaptigi görgüsüzlük. Baska bakici bulabilirsiniz. Ortalik issiz bskicilarla dolu
ben konu sahıbınden herhangı bır yuz bulunabılecegını dusunmuyorum
kahvaltı sofrasında ısem eve gelen x bır kısıyı nasıl davet etmem yanı yarın obur gun o cocuklar ek gıdalara gececek cocukları yedırmek ıcın oturacak ama bır parca patates salam yıyemecek herhalde.
bana ayıp gelıyor bu kadını gondersın cunku hoslasmamıs bellı ama
bıraz daha rahatlaması gerekıyor konu sahıbının bana gore
 
Back