• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bakıcı sorunu :(

yanlış anlaşılmasın sakın ama eskilerin bir lafı vardır kaşarlanmış diye.. o da kendine göre baştan birşeyler yapmaya kabullendirmeye çalışıyor bence... ya tutarsa... çünkü daha önce bu şekilde bakmış olabileceğine ihtimal vermiyorum.... siz acemisiniz iyi niyetlisiniz diye sizi kullanmasına izin vermeyin ücretini alıyor siz olsanızda olmasanız da ne kadar bakabiliyorsa bakacak bunun için para veriyorsunuz.... ayrıca yakın zaman da çocuk baktığını düşünmüyorum çünkü bu kadarı bile fazla rahat... bence onun tuzu kuru ya tutarsa diye gelmiş...
Çok haklısınız hata ettik , o bize kabul ettiriyor herşeyi sanki kararım netleşti bu ayı bitirsin göndericem

Gönderin gitsin, davranışlarından ne kadar sorumsuz biri olduğu gayet net anlaşılıyor. Öyle bir kadına çocuk emanet edemezdim ben.. Bu işe ihtiyacı olup da hakkıyla yapacak çok insan var.

Son düzenleme:
Her çalışan annenin sorunudur bebeğini bakıcıya bırakmak ve maalesef bu konuda bende sorun yaşıyorum sanırım;
Benim 3 buçuk aylık ikizlerim var öğretmenim ve işe başladım öğleden sonraları gidicem okula süt iznimi de kullanarak 4 saat gibi bir süre okulda kalıcam , kuzularıma annem ve bakıcı birlikte bakacaklar , bakıcıyı bulalı 1 buçuk ay oldu neredeyse aklıma takılan şeyler var
Bakıcı saat 8 buçuk ta geliyor 5 te gidiyor, geldiği ilk günden beri kahvaltı yı bizde yapıyor benim bildiğim öğle yemeği dışında her hangi bir yeme içme durumunu karşılayan yok bakıcı tutan larda sinirimi bozan kadının yumurtasından çeşit çeşit peynirine kadar oturup eni konu kahvaltı etmesi hatta eşimin bana özel olarak aldığı ekmeği bile izinsiz oturup yemeye kadar vardırması bu işi
Annem bir oğluma bir kızıma koşarken bakıcı keyifle çayını yudumluyor biZ Söylemeden de kalkıp çocuklara bakmıyor .
Sürekli mutfakta izinsiz dolabı açıyor vb
İlk başta pek önemsemedim ama evde ben annemle birlikte çocuk bakıyor zaten keyfi yerinde bilerek kızımı susturmadığını ve bizim koşarak gelmemizi beklediğini gördüm !
Birde sürekli ben mi alayım ben mi sallayayım yok canım biz sallarız sen otur diyedim geliyor ve telefonu çalınca bebeklerimi bırakıp koşması sürekli de telefonun çalması vb
Sorum şu bu ayın sonunda parasını verip göndermeyi düşünüyorum ama aklımda da sürekli hepsi böyledir iyi kötü çocukların huylarını öğrendi idare mi etsek sorusu var annemle şimdi soruyorum ben bu bakıcıyı göndereyim mi kalsın mı birde kahvaltı vermek zorunda mıyım evi benim evimden 1 blok geride bunu da belirteyim
Bence sıkıntı ve sorun sizde. Çocuklarının bakıcısı kahvaltı yapıyor diye sormanız bile burada çok ayıp.Tüm gün bebeklerinize bakan biri ,sabah gelen biri elbette kahvaltı ve öğle yemeğini yiyecek yemelide. Benimde bakıcım var ben sürekli ona ye iç çekinme abla diyorum.Sadece öğle yemeği yemeli demeniz de ayrı bir sorun.İlk defa sizden duyuyorum,siz böyle bakarsanız asla çocuklarına iyi bir bakıcı bulamazsın,bakıcı fabrikada çalışan biri değil evinde çocuğuna bakacak iki kuruş peynirim gitti diye bakıcıya böyle bakmanız inan ki çok ayıp!!!

Ya artık asabımı bozuyor şu kahvaltı işine takılan arkadaş lar lütfen tüm mesajlarımı okuyun ayrıca ünlemler koyarak azarlar gibi konuşamazsınız !

Yatılı olmayıp da gündüz cıp cıp yıkananları bile duydum. :D Otel sanki :// Bakıcılar çok şımartılıyor.Eğitimleri yok ama aldıkları ücret üniversite mezunları ile eş değer.Yabancılar aynı parayı alıyor üstelik gece gündüz çalışıyorlar.Eğitimleri de üniversite...Bizimkiler pek bi rahat.

Yatılı olmayıp da gündüz cıp cıp yıkananları bile duydum. :D Otel sanki :// Bakıcılar çok şımartılıyor.Eğitimleri yok ama aldıkları ücret üniversite mezunları ile eş değer.Yabancılar aynı parayı alıyor üstelik gece gündüz çalışıyorlar.Eğitimleri de üniversite...Bizimkiler pek bi rahat.
Aynen katılıyorum

Kardes biz de kahvaltiyi is yerimizde yapiyoruz, sadece ogle molasi var diye mecbur muyuz kahvaltiyi evde yapmaya?

Yedigi peynirden ekmege kadar laf etmissin

Madem bu kadar kiymetli malin, 4 saat annen idare etsin kalanda da beraber bakin bakiciya para da verme peynir de

Konuma ilgi gösterip yanıt veren herkese teşekkür ederim, sayenizde kararım netleşti ay sonuna kadar idare edip parasını verip göndereceğim

cok cimrisiniz
tabiki gelip kahvalti edecek
oturmus yedigi ekmeyi hesapliyorsunuz
tabiki mutfakta dolap acacak
o bakicinin yerinde olsam sizin evinizde 5 dk durmazdim

not: cok bakici tanidik cok bakici ile yasadik
havadan atmiyorum

Bu bakıcı işi zor ben de uyaramıyorum .
Bastan konuşmak lazım.
Gerci ben bastanözellikle söylediğim hususlara da özen gösterdiğini söyleyemem.
Sanırım aradaki mesafeye cok dikkat etmek gerek sonra böyle sorun oluyor.

Öncelikle kolay gelsin işiniz zor bende 10 yil çocuk vaktim ayni aileydi. Herşeyi en basta acik konusun yemek yemesi dert olmamali tabii bununda bir ölçüsü var beğenmediğiniz davranisa hemen mm müdahale edin. Ve telefonu yasaklayin

Kahvaltı yapmadı sorun değil yiyecek içicek ama biraz rahat bi tip
Söz ona can emanet ediyorsunuz
Gönlünü hoş tutmak gerekmez mi

Ama işten kaytarması hoş değil
Ikaz edin
Baktınız sevdim ediyor gizliden birini aramaya başlayın

kadın 9'dan sonra gelse kahvaltısını evinde yapabilir ama 8'de geldiği için sizde yapması bana göre normal.eminim siz de kahvaltınızı o geldikten sonra yapıyorsunuzdur.ayrıca bu kadar rahatsız olmuşsan en iyisi değiştir bu bakıcıyı:KK66:

Bence artık o bayanda bakıcılık işi monotonlaşmış.Siz ordayken neden bebeğe baksın diyenler var ama sonuç olarak tam gün geliyorsa ona göre ücret alıyordur,oturup sizin bakmanızı bekliyorsa bu işini yapmıyor demek.Bence işten çıkarın.:KK50:

Tüm sayfaları okudum okudukça sinirlendim konu sahibi ısrarla diyor sorun kahvaltı değil diye ayrıca ne münasebet yok 9 da gelsin evinde yapsın kahvaltısını ayaküstü gelince cocuklar uyuyorsa falan cay içip atıştırır .yasamayan bilemez bakıcı o kadar sorunki benim kızıma akraba baktı hemde çok yakın aksamdan yemek pişirildim yarın aksam hem biz yeriz hemde öğlen o yesin diye gelirdim tencere bos ama hiç bişey demedim hep sustum en azından kızım seviyor diye takiiii sarı mutfak beziyle kızımın ağzını silerken eşim görene dek .en bastan kuralları belirleyin yüz bulunca astar istiyorlar

Bence sorunlar biraz iyi niyet biraz da acemilikten Aslında siz öğrencilerden bilirsiniz imkan bulurlarsa yayılırlar, bakıcı da böyle olmuş
Evde hem siz hem anneniz olup bakıcı da yabancı olunca misafir muamelesi yapmışsınız O da nasıl davranacağını bilememiş ya da istismar etmiş
Muhtemelen bebekler gık deyince siz ya da anneniz koştu o da nasıl hareket edeceğini bilemedi rol çalmak istemedi sonra da baktı o rahat karışmadı
Ili çocuk bakmak zor ama siz bir de strese giriyorsunuz tam gün ne gerek var demişler ama bakıcı çocuklara bakacak siz de evin işini yapacaksınız sonuçta 2 bebek+3 büyük çamaşır yemek vs bir günlük iş zaten
Bakıcı her şey önüne hazır gidince alışmış ama siz diyorsunuz ekmeğini silinmedik de koyduk bu nedenle de rahat hareket ediyor olabilir
Yemeye içmeye gelince ben derdim ye iç diye bazen yer bazen öğlene bile evden getirisi ve bize akşam yemeği yapardı
Iki çocukla yeni bakıcı fikri zor olsa da daha küçükler büyüyüp alışınca bırakamazsınız yol yakınırmış iş tanımını netleştirip yeni birini bulun bence
Bir de unutmadan bakıcılar anneanneye iş yaptırmayı sever anneanne de biraz uyanık olmalı
Naçizane fikrim de mümkünse 35-45 arası ve en az lise mezunu olsun deneyim bence ikinci plana kalabilir insani değerleri daha önemli deneyimi sizden edinir çocuklar da sizin istediğiniz şekilde büyür
Kolay gelsin ( çenem düşmüş)

arkadaslar bence olaya suradan yanlıs bakıyorsunuz
ikiz cocuga
tek bir bakıcı
parayla tutulmus bır bakıcı
e ıyıde kardesım parayla tuttunda buda bır ınsan yanı robot degilki.
ben bakıcının hrkez evdeyken cok atik davranmamasını normal karsılıyorum,
sızınde ılgılenmenızı beklıyordur manevı olarak yanı ılla parayla yapıyor dıye bu işi , sizin tek başınıza yapamadıgını ondan beklemiş olmuyormsunuz?
bence öyle
sorulmus buarada bana atıp tutuyor dıyen , yazdıgım yorum onu hıcte ılgılendırmeyen bırı yorumlamısta ben zaten o begensın dıye yorum yapmadım
ayrıca bende cocuk buyuttum

Back