İletişim kurma problemi mi yaşıyorsunuz?
Sanki gorumceniz yardıma gelmiş de elini işe atmıyor diye sinirlenip söylene söylene siz yapmış gibisiniz.
O kişiyi yardımcı olsun diye aldınız,bırakın da size yardımcı olsun.
Birincisi ; miniminnacik ikiz bebeğe bakan insandan bir de size yemek yapması beklenmez. Bu saçmalıktan vazgeçin.
İkincisi ; net bir şekilde ona ne yapacaklarını anlatin. Hatta varsa iş yerindeki makinadan kartlar bastirin, yazili bir şekilde onda da olsun.
Günlük plan diye. Mesela bebek kirli sepeti onun görevi olsun, iki günde bir makina açsın. Ama o arada sizin donlarinizi yikamasin tabii ki. Sadece bebek kirli sepetinden sorumlu olsun, yikasin assin,toplasın. Bu onun iki günde bir yaptigi bir
net bir iş olsun. Mesela bebek yıkama yapılacaksa eğer hangi şampuan hangi krem kullanilacagini falan yazın, nelere dikkat etmesini istediğinizi, iki günde bir mutlaka yıkanması gerektiğini... Kadınin bir rutini olsun ki o da diken üstünde olmasın, isteneni yaptığını bilsin.
Ayrıca ise basladiktan sonra 'cocuklarin rutinini bilmek istiyorum,bu iki not defteri bir Ali bir veli için. uyudu uyandı yemek yedi alt değişti saatlerini yazar mısın? Gelişimi takip eden doktor bazı sorular soruyor bunlardan yardım alayim' diyebilirsin. Benim ablamın da böyle bir defteri vardı , niye bilmiyorum ama her şeyi yazardı
vardır elbet bir hayrı. Siz de buradan takip edebilirsiniz çocukların durumunu. Altı beş saatte mi alındı üç saatte mi. Tabii 'aaa çocuklar 12'den 3'e uyuyor. Madem boşsun o saatte de tozlari al' demeyin de araya yalan yanlış şeyler katmasin:)
Şu an evdeyken de yapmadigi şeyleri kibar bir dille hatırlatın, yapsın. Neden peşi sıra siz yapiyorsunuz ki? Bırakın size yardım etsin.
Yeni birini mi alalım demişsiniz ama siz böyle iletişim kurmaktansa pasif agresif davranmaya devam ettiğiniz sürece ikinci kişi de üçüncü kişi de gelse değişen bir şey olmayacaktır.
Bu arada bu konudan bağımsız bambaşka bir olay. Bence ilk mesajiniza ekleyin