- 10 Haziran 2018
- 1.399
- 2.346
- 133
- Konu Sahibi sarilimoncuk
-
Sizin ilk çocuğunuzda bakıcı deneyiminiz çok olumsuz olmuş ama 6 aylık bir bebek için kreş çok erken bence. Küçük oğlum 1,5 yaşındayken bakıcı ile kalmaya başladı. Bu sene de devam ediyoruz. Maşallah diyeyim çok memnunum. Gerçekten çok şefkatli merhametli içten seviyor çocuğumu. Şu ana kadar da karşılıklı hiç sıkıntı yaşamadık. Hatta bazen başka işleri de yapar evdeGüvenilir ve kameralı kreşler var. Siz evden izleyemiyorsunuz ama müdür yanından izleyebilirsiniz. Bizim kreşte özbakımları kendi öğretmenleri yapıyor mahremiyet için. Sıcak yatak kısmı haklı olabilirsiniz ama bakıcıdansa kreşi tercih ederim ben. Çünkü gerçekten bakıcının gönünümhep hoş tutmak zorundasınız. Biliyor çaresizliğinizi ve kullanıyorlar. İnş en doğru kararı verirsiniz. Kreşte tek sıkıntı çocuk ilk yıl hep hasta oluyor. Bağışıklık kazanınca bu azalıyor. Anaokulu ve ilkokul da zımba gibi oluyorlar amaMaşAllah
Evet olabilir denk gelince. Ben ve arkadaşlarım h denk gelemedik. Hep tuhaftı. Bir çocuğum olsa yine kreş derim ben. Artık herkesin hakkına hayırlısı. Ben kızımı büyüttüm sayılır birazcık. 3 yaşına gelmek üzere kendini ifade ediyor MaşAllah. Bakıcı birşey veremez bu yaşta zaten. Oğlum da 10 yaşında. O nedenle bıraktım bu işleriSizin ilk çocuğunuzda bakıcı deneyiminiz çok olumsuz olmuş ama 6 aylık bir bebek için kreş çok erken bence. Küçük oğlum 1,5 yaşındayken bakıcı ile kalmaya başladı. Bu sene de devam ediyoruz. Maşallah diyeyim çok memnunum. Gerçekten çok şefkatli merhametli içten seviyor çocuğumu. Şu ana kadar da karşılıklı hiç sıkıntı yaşamadık. Hatta bazen başka işleri de yapar evde
Merhaba mesajlar gözden kaçmış kusura bakmayın.Sizin ilk çocuğunuzda bakıcı deneyiminiz çok olumsuz olmuş ama 6 aylık bir bebek için kreş çok erken bence. Küçük oğlum 1,5 yaşındayken bakıcı ile kalmaya başladı. Bu sene de devam ediyoruz. Maşallah diyeyim çok memnunum. Gerçekten çok şefkatli merhametli içten seviyor çocuğumu. Şu ana kadar da karşılıklı hiç sıkıntı yaşamadık. Hatta bazen başka işleri de yapar evde
Komşum bakıyor haftada 4 tam gün kendi evinde bakıyor. 8.5 veriyorum. Yemek falan da hep kendi veriyor benden bişey istemiyor.
İstemiyor ki. Ben yine de her gün yaptığım yemekten vs gönderiyorum kendisine. Çocuğun da çantasına meyve süt vs koyuyorum. Çorba falan istemiyor kendi çocuklarıma yapıyorum zaten nolcak diyor.İstemese de hakkına girmemek için sizin vermeniz gerekmez mi sizce de ?
Benim okuldan arkadaşimin bakıcısıydi. Biz fazla spesifik birşey konuşmadık. Zaten okul açılmadan 2 ay önce başladı. Ben de evdeydim. Benim de düzenimi gördü. Ekran keskin çizgimdi.Merhaba mesajlar gözden kaçmış kusura bakmayın.
Anlaşırken hangi detayları görüştünüz acaba. Mutlaka buna dikkat edin dediğiniz bir durum var mı acaba
bu kadar küçükken kreş hiç önermem. nası ilgilenebilirler ki. koyarlar bi beşiğe tüm gün takılır garibim.Mantıklı 5 gün anlaşmak.
Aslında kreş hiç düşünmemiştim. Arkadaşlarım söyledi.
Şöyle birkaç korku oluştu ama şimdi evde bakıcı olsa her yer kamera olacak ve kontrolümde olacak. Kreş kontrolüm dışında kızım çok küçük derdini bana anlatamaz bir şey olsa Allah korusun.
2. Olarak Alt değiştirme muhabbeti mahremiyet açısından sorun oluşturur mu? Bakıcı olsa sonuçta bakımları yapan yine tek kişi olacak. Ama kreş karışık olur mu?
çocuk gelişimci yada psikolog arkadaşlar daha iyi bilir.
3. İse evde sıcacık yatağında yatmak varken sabah sabah yağmurda çamurda yollara düşmesi daha zor geliyor. Ama diğer yandan kreş daha faydalı olur.
Çok teşekkürlerBenim okuldan arkadaşimin bakıcısıydi. Biz fazla spesifik birşey konuşmadık. Zaten okul açılmadan 2 ay önce başladı. Ben de evdeydim. Benim de düzenimi gördü. Ekran keskin çizgimdi.
Biz bir de bir iki kap yemek yapmasi için de konuşmustuk.
Ama siz sadece çocukla ilgilenmesi için anlasacaksaniz; çocuğun yemeği, çamaşırı, ütüsü, dolap, oyuncak düzeni size ait diyebilirsiniz.
Çocuk bakmayi ben pek iş gibi göremiyorum. Can emanet ediliyor. O yüzden işveren çalışan dinamiği yok aramızda. Ama mesafemiz var.
Sizde biraz erken baslatirsaniz, birbirinizin düzenini görüp, şunu şöyle yapalım mı gibi yönlendirebilirsiniz
Bizim bu sene ikinci senemiz. Biz tanışmadan önce de öğretmen çocuğu bakmış. Pandemi sonrasi çalışmamış. O yüzden hiç konuşmadik yaz tatili olayını. Bazılari da özellikle öğretmen çocuğu bakmak istiyor, tatillerden dolayı.Çok teşekkürler
Öğretmenler için şu detayı da merak ediyorum aslında. Yaz tatilinde ne oluyor? Sonuçta 2 ay boş durmak istemeyebilir. Mesela komşuma da iyi olur yaz tatilinde çalışmamak. Ama başka bakıcı olsa 12 ay çalışacağı bir iş ister haliyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?