Bakıcı meselesi

Biz kendi bakıcılarımızla hala görüşürüz 30 yıl oldu. Evet kötü olanlar var ama mesela kreşe ya da gündüz bakım evine verseniz oraların da kötü haberlerle çıkanları oldu. Kendiniz dışında herkes ve herşey bir nebze risk demek. Kv bile, kendi anneniz bile öyle. Benim kv çocuğumu telefona alıştırdı mesela. Kendi annem de biraz fazla mızlanınca hemen telefondan bişeyler gösterirdi. Olabiliyor herkesin bir eksiği. En güzeli kendimizin bakması işte ama mecbur kalınca risk de alınıyor, almak zorundayız..

Maaş konusunda çok yükseğe çıkamayacaksanız maddi durumu iyi olmayan abla ile konuşun.
Saatleriniz belli olunca da netleştirirsiniz her türlü gelip gideceği saati. Kreş için çok küçük,kendi evinizde baktırmanız daha uygun olur. 1 yaş sonrası kreş daha uygun olur en azından az da olsa konuşabilir,yürüyebilir bebeğiniz. Bakımı da daha kolay. 6 aylık bebek kreşte olmaz bence ya. Birinin sadece ona bakması gerek. Başka bebekler de olacak riskli bence.

Çok teşekkürker bu ikisi benim içinde çok önemli ben hatta evin birçok yerine düşünüyorum kamera.
Şimdi eğer komşularımdan biriyle anlaşırsam kameraya alınabilir. Açıkçası dışarıdan biriyle anlaşacaktım o yüzden kamera taktık sonradan aklıma geldin gibi bir yalan uydurmayı düşünüyorum. İnsanlar anlayamıyor çünkü hemen ben kötü müyüm zarar mı vereceğim diye gereksiz alınganlık yapabilir.

Dersiniz iki tarafı da korur kamera,seninde zan altında kalmaman icin uygun.
Ben bakıcı olsam evde kamera olması beni rahatsız etmez ,aksine mutlu olurum. Evden birşey çalınır,kaybolur,çocuğun bir yerinde morluk şişlik olur başkası yapar benim üzerime kalır kamera olmazsa derim. Işini layıkıyla yapan insana rahatsızlık vermez kamera

Bende sizin gibi düşündüm kreş konusunda. Çok minik kamera yok aklım kalır.

Kesinlikle bence de öyle. Umarım sorun olmaz. Çok zor işlermiş.

Hatır bütün kuralları açıkça konuşmanız lazım. Hiç ayıp olmaz. Sonuçta tanıdık da olsa konu işe dönecekse konuşacaksınız. Telefon tablet tv istemediğinizi söyleyin. Oğlu size geldiğinde de dersini yapsın mesela. Baştan bu çizgiyi çekmeniz lazım. Babası asla istemiyor bu konuda çok katı falan topu babaya atıyoruz böyle hallerde.
Kamera olacağını da söyleyin bazıları istemiyor. Türbanlı ise başörtüsünü çıkarmıyor mesela kamera varsa. Bir de eşiniz izlemeyecekse olur diyenler var.
Asgari + sigorta derken bakıcılar sigorta istemiyor ama sigorta parasını istiyor. Ancak sizinki bu işi ve piyasayı bilmediği için evi yakın olduğu için hali hazırda işi olmadığı ve bu ona ek gelir olacağı için asgari bile ona iyi gelir. O yüzden bilemiyorum tabi.

Güvenilir ve kameralı kreşler var. Siz evden izleyemiyorsunuz ama müdür yanından izleyebilirsiniz. Bizim kreşte özbakımları kendi öğretmenleri yapıyor mahremiyet için. Sıcak yatak kısmı haklı olabilirsiniz ama bakıcıdansa kreşi tercih ederim ben. Çünkü gerçekten bakıcının gönünümhep hoş tutmak zorundasınız. Biliyor çaresizliğinizi ve kullanıyorlar. İnş en doğru kararı verirsiniz. Kreşte tek sıkıntı çocuk ilk yıl hep hasta oluyor. Bağışıklık kazanınca bu azalıyor. Anaokulu ve ilkokul da zımba gibi oluyorlar ama MaşAllah

Bende bu sekilde yaptim kamerayi onceden taktim ve sizle hic alakasi yok zaten vardi dedim...bu arada bebegim 8 aylikti calismaya basladigimda cok cok pismanim cok agladim emmesi gereken vakitler okuldaydim hasta oldu okuldaydim hasta bile olsam annem gidecek korkusunu yasadi...ustune sinif ogretmeni oldugum icin sut izni kullanamadim imkaniniz varsa sut iznini kullanin mutlaka hatta imkaniniz varsa 2 yasina gelene kadar keske calismasaniz

Hayır hiç böyle bir tepki almadım. Tam aksine bakıcıyı da koruyan bir şey. Üstelik gün içinde çocuğunu izlemek isteyebilirsin annen bile baksa. Bundan doğal bir şey yok. Ben ilk zamanlar çalışırken bütün gün telefonu önümde açıp izliyordum bir yandan

Evet bazı bakıcılar kameralı olduğunu duyunca istemiyor. Arkadaşlardan duymuştum. Yani çocuğa bişey yapacağından değil de sanırım mahremiyet açısından bilmiyorum.

Babaya atmak çok mantıklı
Çok teşekkür ederim tüm bilgiler için çok sağolunnnn

Ayy çok haklısınız.
Hepsinin olumlu olumsuz yönleri var çok iyi düşünüp karar vermek lazım. Çok teşekkürler

Ah şimdiden sardı zaten onun sıkıntısı. Belki de kararımı değiştiririm bilemiyorum. Allah yardımcımız olsun.

Evet bazı bakıcılar kameralı olduğunu duyunca istemiyor. Arkadaşlardan duymuştum. Yani çocuğa bişey yapacağından değil de sanırım mahremiyet açısından bilmiyorum.
Evet üstteki arkadaşın dediği gibi tesettürlü olunca özellikle istemiyorlar

Bizim burda antepte 900 e 1 milyara aylık bakan bi komşu var kendi evinde bakıyor. Zamanında yiğenime de bakmıştı 6 aylikti yigenim o donemde onda çok eskiden tabi fiyat 400 dü . Güvenilir biriydi . Bu çalışan bayanlar için cidden de zor bakacak birini bulma ve ayarlama . Ben evde oturduğum için ilerde çocuğum doğduğunda zaten kendim bakacam.

Gaziantepteyim 6-7 yıl önce 800 lira veriyordum. Asgari ücret 2000 iken 3500 alıyordu komşum. Şimdi de muhtemelen asgari ücret istiyorlardır. Sigorta isteyeni de var tabi

Ben olsam 5 gün 9-15 arasına göre anlasirim.evde olsaniz bile gelmesi iyi olur. İşinizi yaparsınız, kendinize vakit ayırırsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…