Bakıcı meselesi

sarilimoncuk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2022
2.129
4.986
63
Selamlar arkadaşlar
İşime geri döneceğim kızım 6 aylık olunca.
Bakıcı düşünüyoruz eve fakat çevremde bir tane bile bakıcısı olan yok fikir alamadım kimseden.
Şimdi ben okula başlamadan 2 ay önce anlaşıp başlasın istiyoruz. Hem eve alışır hem kızıma ben yanındayken.
Çalışacağım gün sayısı belli değil o yüzden her türlü kabul eden birini düşünüyorum.
Maksimum 5 gün 9-15 arası olabilir.
Yada 3 gün 9-15 arası
Yada 5 gün 9-12 arası.
Bu durumlarda ödemeyi nasıl belirlemeliyim?
Nereden bulacağım bakıcı. Ben öncelikle komşularıma mı sorsam diye düşündüm?
Binamda temizliğe giden 2 kişi var. Düzenli gitmiyorlar. Arada bir. Birde maddi durumu iyi olmayan bir abla var. Çocukları okuyor.
Önce onlara teklif etsem yarın bir gün bu yakınlıktan dolayı başım ağrır mı?

Bence 5 tam gün anlaşıp ücreti de ona göre belirle. Çalışınca ev işi yemek zor oluyor. Dersin olmadığı zaman o bebekle ilgilenir iki kap yemek yaparsın temizliğini halledersin. Dışarı işlerine bakarsın.
Ama bakıcı işi zor Ya. İş gibi görmüyorlar. Bir gün arıyor eşim istemiyor çalışmamı deyip gelmiyor. Bir gün arayıp görümcemin kızının gelinin çeyizi var gelemem diyor. Bir bakıyorsun senin evine çoluk çocuk getiriyor. Ben kreş derim. Kızımı 11 aylık başlattım ilk çocuğumdaki rezilliklerim olmadı şükür. 6 aydan itibaren alıyordu kreşimiz.
Ücrette muhtemelen asgari ücret isterler.

Sizin çalışma saatleriniz belli değil bunu kabul eden birini bulmamız zor açıkçası. İşe başlayacak insan kaç saat çalışacağını kaç gün çalışacağını bilmek ister. Temizlik farklı çocuk bakmak farklı. Üstelik bebeğiniz küçük. Siz etrafa bir sorun soruşturun bebek bakan var mı diye. Öncesinde tecrübesi olmasına dikkat edin ama. Profesyonel ajanslardan da birini bulabilirsiniz ama tabi fiyatı daha pahalı olur.

Maddi durumu iyi olmayan abla sizinle aynı apartmanda mı? Annem çalıştığı için ben de bakıcılarda o şekilde büyüdüm. Tercihim o abladan yana olurdu sanırım. İlk bir konuşun bakalım kendi ne diyecek bir gelir olur bence
Profesyonel bir bakıcı 20-25ten aşağı almaz eskiden komşular kapıcı eşleri vs bakardı bize valla

Öğretmen maaşı o kadar zaten. Bence veremez. Onu vereceğine ücretsiz izne ayrılır.

Komşum bakıyor haftada 4 tam gün kendi evinde bakıyor. 8.5 veriyorum. Yemek falan da hep kendi veriyor benden bişey istemiyor.

Okulda öğretmenlere sor, referanslı tecrübeli birini bulursan iyi olur. Ücret meselesi yaşadığın yere göre değişir, çevrenden piyasayı öğren.

Ben de 7 aylık bebeğimi bırakıp başlamıştım. 2 ay sizinle kalması için uzun süre 1 ay bile yeter de artar öncelikle.
Maddi durum rahatsa evde yardımcı gibi takılsın istiyorsanız o başka. Ama benim doğum izninde bakıcının evde olduğu zamanlar işkence gibi sinir oluyordum
Siz maksimumdan anlaşın. 5 gün 9-15 gibi. Daha az çalışırsanız evde size yardım etsin. Çalıştığınız zaman buna ihtiyacınız olacak.
Tanıdık biri sorun çıkarmaz. Sadece beğenmezsen devam etmek istemezsen ara bozulabilir. Bunu göze alman lazım.
Bu işin standardı 8-6 saatlere asgari + sigorta istiyorlar istanbulda.
9-3 çalışacağı için bundan daha az olabilir.

Mantıklı 5 gün anlaşmak.
Aslında kreş hiç düşünmemiştim. Arkadaşlarım söyledi.
Şöyle birkaç korku oluştu ama şimdi evde bakıcı olsa her yer kamera olacak ve kontrolümde olacak. Kreş kontrolüm dışında kızım çok küçük derdini bana anlatamaz bir şey olsa Allah korusun.
2. Olarak Alt değiştirme muhabbeti mahremiyet açısından sorun oluşturur mu? Bakıcı olsa sonuçta bakımları yapan yine tek kişi olacak. Ama kreş karışık olur mu?
çocuk gelişimci yada psikolog arkadaşlar daha iyi bilir.
3. İse evde sıcacık yatağında yatmak varken sabah sabah yağmurda çamurda yollara düşmesi daha zor geliyor. Ama diğer yandan kreş daha faydalı olur.

Evet maalesef konu komşudan olması gerekiyor profesyonellere maaşım yetmez.

Evet aynı apartmandayız.
Kabul edebilir fakat yüzyüze baktığımız için yarın bir gün sorun yaşar mıyız bunun endişesini duyuyorum.
Profesyonele maaşım yetmez

Evet aynı apartmandayız.
Kabul edebilir fakat yüzyüze baktığımız için yarın bir gün sorun yaşar mıyız bunun endişesini duyuyorum.
Profesyonele maaşım yetmez
Olumlu yanları daha fazla bence , hem evinizden de uzaklaşmamış olacak git gel yapmak için de evinize girerken alırsınız giderken bırakırsınız aynı yer çok daha avantaj

Komşum bakıyor haftada 4 tam gün kendi evinde bakıyor. 8.5 veriyorum. Yemek falan da hep kendi veriyor benden bişey istemiyor.
Peki nasıl güveniyorsunuz? Yanlış anlamayın aklınızı karıştırmak değil amacım. Gerçekten öğrenmek istiyorum.
Yani kendi evinde mesela eşi, çocuğu vs oluyor mu? Yoksa yalnız mı?
Ben evinde istemiyorum mesela. Eşi öğle yemeğine geliyor. Oğlu ve kayınvalidesi var evde. Kamera ile kendi evimde bakılmasını istiyorum. Ayrıca kızım aşırı küçük. Uzun süre televizyon ve telefondan oldukça uzak kalması gerek. Kendi evinde olursa bu sınırları koruyamam ve oğlu büyük olduğu için hep tablet telefonda.

Çok teşekkür ederim.
Ben hizmet verirken tüm eleştirilere kurallara açık biriyimdir. Sonuçta o hizmet için ödeme yapılıyor. En yakınım bile memnun kalmasa eleştirebilir. Fakat komşuma her kuralı baştan detaylı iletmeli miyim bilmiyorum. Benim tarzım budur ama karşı taraf için başta sorun olabilir mi?
Örneğin evde kamera olacak. Oğlu okul sonrası bizim eve gelip yemeğini yiyebilir fakat telefon tablet sürekli elinde. Kızım çok küçük sonrasında uzun süre kalmamasını istemem garip karşılanır mı? Ayrıca kızımın bezini kimsenin yanında değiştirmem. Bunlara oğlu varken dikkat etmeyebilir ben söylemezsem gibi gibi.
Fiyat içinde teşekkürler. Sigorta istemez. Hiç çalışmamış bir kadın çünkü ve 50 yaşında işine yarayacağını sanmam. Direkt asgari ücret uygun olacaktır sigorta yerine o zaman.

Diğer çocuğuma kayınvalide bakmıştı bunu bakıcıya verdim. Kayınvalide evet seviyor o açıdan gözün arkada kalmıyor ama asla benimle ortak hareket etmiyordu. Çocuğumun yeme alışkanlığı bozuldu, şımardı, sorumluluk almakta zorlanır hale geldi.
Benim de annem çalışıyordu bize de yıllarca bakıcı baktı ben uzak değilim bakıcı fikrine. Komşu da olunca, tanıdığım bildiğim insan, apartmanda herkesin çocuğuna baktı. Normalde de zaten yıllardır bakıcılık yapıyor. Güvendim açıkçası. Çocuğum da ona giderken ağlamıyor sızlanmıyor benim için kriter bu. Sürekli gün içinde bana video atıyor teyze, ne yediriyor ne içiriyor ne oynuyorlar görüyorum. Benim için yakın birinin bakmasından daha rahat oldu, istediğim ya da rahstsız olduğum bir şeyi çok rahatlıkla rica edebiliyorum ve yapıyor. Kv olsa bir ton bilmişlik taslardı bir de üstüne dediğimi yapmazdı.
Yabancı birine güvenme meselesi sanırım iki tarafın da dinamiklerine bağlı. Son tahlilde karar sizin. Ben güvenmeyi seçtim, bir sorun da yaşamadım henüz çok şükür.

Sizinki bayaa tecrübeliymiş harika.
peki kendi eviniz yerine orada bastırmanızın sebebi nedir? Bakan kişinin talebi mi?
Ve şu konuda haklısınız siz bu sürece çocukluktan alışkınsınız. Benim gördüğüm bakıcı sadece haberlerdeki kötü figürlerden ibaret olduğu için oldukça korkuyorum.
Arkadaşlarım hep bekar böyle bir durum görmedim.
Ailemdeki en büyük torun benim daha benim çocuğum oldu. Diğerleri hep bekar kuzende akrabada görmedim. Bizim annelerimizin nesli de hep ev hanımıydı. İlk kez böyle bir durumla karşı karşıyayım.

Size altın iki oneri lutfen dikkate alın
1.bakici sizin eve gelsin siz cocugu kimsenin evine sakın birakmayin
2.evinize ortaya kamera taktirin ve bakicida kamerayi bilsin
Birincisinin nedeni baskasi kendi evinde bakarsa hem camasir seriyor hem bulasigini yikiyor yemegini yapiyor kalan vakitte cocugunla ilgileniyor ama senin evinde olursa is guc yok cocuga bakacak bitti gitti
Ikincisinin nedeni kamerayla hem siz istediginiz zaman bakiyorsunuz goruyorsunuz hem bakici daha temkinli davraniyor ve bi kamera bin lira falan telefona baglaniyor bende ogretmenim bu sekilde yaptim cok bi masrafida yok kesinlikle dikkate alin beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…