Merhaba.
Aslında bir konuda fikir almak istiyorum. 1 yaşındaki bebeğime yarım gün bakan bakıcımız var. Kendisi 3 aydır bizle.( Not: çocuktan başka hiçbir şey yok görev tanımı içinde ve yarım gün için bulunduğum bölge için gayet iyi ücret ödüyorum artı yol ücretini; yani asla sömürülmüyor) Daha evvel kendi işinin çıktığı 2 gün ve benim şehir dışına çıktığım 7 günü maaşından kesmeden tüm aylığını verdik. Bununla ilgili tek kelime bile konuşulmadı. Fakat şimdi Corona virüs sebebiyle evde olacagım ve 2 hafta gelmeyecek. Tam maaş vermek istemiyorum. Ayın yarısını çalışmayacak çünkü. Sizce?
Ama şöyle bişi var sonuçta ihtiyacı olduğu için çalışıyo ve siz hayatdaki en değerli varlığınızı emanet ediyosunuz bence bir hafta sizden bir haftada bakıcıdan gitsin sonuçta gelmemesini siz istiyosunuz ,daha hakkaniyetli olur diye nacizane fikrim ,sevgiler
Kendi isteği isteğinin dışında gelişen bir durum bedeniyle ödemeleri gecikecek zorda kalacak bence tam verilmeli sonuçta siz o maaşınızı yine alacaksınız etik bulmuyorum