• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı değişimi

cheryblossommm

Guru
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
2.958
2.041
398
30
Kızlar merhabalar. 2.5 yaşında bı oğlum var. Ailelerimizden uzaktayiz çocuğa mecbur bakıcı bakıyor.9.ayından beri oğluma aynı bakıcı bakıyor . Ama bakıcı çok izin istiyor benden .emrivakileri çok fazla ve canım ciddi manada sıkılmaya başladı. Çok fazla özenini de göremiyorum çocuğuma karşı .eve geliyorum bezi dolu. karnı aç oluyor mesele kac kere konuştuk halbuki. Ama oğlum da ona alisti.benim yokluğumdan etkilenmjiyor ben işe giderken bakmıyor bile ardımdan öpüp cikiyorum mesela.Sizce etkilenir mi oğlum bakıcı değişikliğinden .yoksa edebildiğim kadar.idare mi etmeliyim.?

Kızlar merhabalar. 2.5 yaşında bı oğlum var. Ailelerimizden uzaktayiz çocuğa mecbur bakıcı bakıyor.9.ayından beri oğluma aynı bakıcı bakıyor . Ama bakıcı çok izin istiyor benden .emrivakileri çok fazla ve canım ciddi manada sıkılmaya başladı. Çok fazla özenini de göremiyorum çocuğuma karşı .eve geliyorum bezi dolu. karnı aç oluyor mesele kac kere konuştuk halbuki. Ama oğlum da ona alisti.benim yokluğumdan etkilenmjiyor ben işe giderken bakmıyor bile ardımdan öpüp cikiyorum mesela.Sizce etkilenir mi oğlum bakıcı değişikliğinden .yoksa edebildiğim kadar.idare mi etmeliyim.?
Gelen gideni aratabilir, cocugunuz seviyorsa bununla devam edin bence

Zaten idare etmişsiniz nereye kadar idare edeceksiniz.

Çocuğunuzun bezini değiştirmiyor karnı aç kalıyor yazık değil mi çocuğa.

2.5 yaşındaymış bakıcı yerine kreşi düşünmez misiniz hem çocuk için hem sizin daha iyi olur.

2.5 yaşındaymış bakıcı yerine kreşi düşünmez misiniz hem çocuk için hem sizin daha iyi olur.
Kreş yok kızlar burda .küçük bı ilçe .devlet anaokulları var .36 ay doldurması gerekiyor. Eylülde dolduracak .

Kreş yok kızlar burda .küçük bı ilçe .devlet anaokulları var .
Az vakit kalmış.yeni birine vermeyin. 3 yaşında doğruca kreşe gitsin. Artık belki geçmiştir ama en başta liste yapabilirdiniz. Saat 12-13 arası öğle.yemegi saat 15 te meyve yada atıştırmalık vs. Gibi. Gündüz de en az 3 bez değiştirsin mesela. Pişik oluyor falan deyin.
Başlarda öyle değildi şu sıralar heralde bıktı cozuttu.

Kreş yok kızlar burda .küçük bı ilçe .devlet anaokulları var .

Başlarda öyle değildi şu sıralar heralde bıktı cozuttu.
Süre uzunsa yani devlet anaokulu için 5 yaş diyorlar diye biliyorum. O zaman muhakkak başka birini araştırın. Önce yüzyüze ciddi olarak konuşun endişelerinizi. Baktınız olmuyor o zaman yıllık izin hakkınız varsa yeni birini bulunca bir hafta izin alin. Yeni kişi ile ilk hafta siz de evde bulunun. Cocuggunuz alışır hem de siz de yeni bakiciyi gozlemlersiniz

Süre uzunsa yani devlet anaokulu için 5 yaş diyorlar diye biliyorum. O zaman muhakkak başka birini araştırın. Önce yüzyüze ciddi olarak konuşun endişelerinizi. Baktınız olmuyor o zaman yıllık izin hakkınız varsa yeni birini bulunca bir hafta izin alin. Yeni kişi ile ilk hafta siz de evde bulunun. Cocuggunuz alışır hem de siz de yeni bakiciyi gozlemlersiniz
Çok da uzun bı sure yok önümde 6 ay aslında ..gittiği kadar götürmek de bı seçenek benim için. 36 ay çocuk için kreş zor olur mu o da beni endişelendiriyor bı yandan

Çocuk alışınca bakıcılar böyle oluyor maalesef. Çocuğun mizacı çok önemli bu konuda. Çok ciddi bir şey yoksa biraz sıkıştırıp devam edin.

Aynı sebepten arkadaşım bakıcıyla yollarını ayırdı apar topar hiç anlaşamadığı kayınvalidesini çağırdı ki en iyi bakıcından bile daha iyi olur babaanne o da canı çünkü. Sabret diye tavsiye verenlere şok oldum. En temel şeyleri bile yapmıyor bakıcı bezini değiştirmiyor çocuğun karnını doyurmuyor üstüne bir de maaş alıyor bundan. Çocuğunuz seviyor ama kendini nasıl sevdirdi acaba? Altını bile değiştirmeyen kadın siz yokken ilgileniyor mu sanıyorsunuz? Telefon falan açıyordur video izletip susturuyordur çocuğu. Derdini anlatabilecek yaşta değil ki yavrucak. Bu kadına vereceğiniz parayı kreşe verin. En azından videoyla takip edersiniz birkaç kişinin gözetiminde güvende olur yavrucak. Yine bir başka arkadaşımın bebeği sürekli bakıcı elinde telefona maruz kalınca gelişim geriliği görüldü. Tedavi süreci falan çok yıpratıcı oldu. Biraz olumsuz karamsar konuşmuş olabilirim ama söz konusu evlat. Nolur çok dikkatli olun

Çok da uzun bı sure yok önümde 6 ay aslında ..gittiği kadar götürmek de bı seçenek benim için. 36 ay çocuk için kreş zor olur mu o da beni endişelendiriyor bı yandan
Benimki 38 aylıkken gitti. İyiki de vermişim kreşe. Çok değişti çocuk. Kuralları bilen başkalarının haklari olduğunu da anlayan sosyal bir birey oldu. İyi bir yer araştırın ve kreşe verin

Back