• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bakarmısınızzzz :/ yoruldum bu kız tarafı erkek tarafı muhabbetinden

ArvenAnnJezebel

Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2013
648
24
18
İstanbul
bayanlar kız tarafı şunu yaptı erkek tarafı bunu yaptı demek bana çok gereksiz geliyor ama malesef bizim burada bazı laflar dönmeye başladı canım sıkılıyor erkek tarafı ne yapacakmış herşeyi biz yapıyormuşuz moralim bozuldu size şöyle söyleyim
erkek tarafı koltuk takımı,buzdolabı,lcd,yemek odası,gündelik köşe takımı mutfak masası ve avizeler bazı odaların halı ve perdeleri olarak düşünüldü...
biz mini fırın,setüstü,çamaşır makınesi,bulaşık makinesi ve yatak odası birde yemek takımı su takımı mefrruşat bildiğiniz gelin çeyizleri ve yatak odası mutfak halı perdesi sizce burda bir eşitsizlik varmı?
söylenildiği gibi en çok şeyi bizmi yapıyormuşuz diyeceksiniz ki kimin durumu müsaitse o yapsın fazlasını ama iki tarafta eşit diyebilirim emekli kesim...bana akıl verirmisiniz kızlarr? bu işte bir adaletsizlik varmı?

bayanlar kız tarafı şunu yaptı erkek tarafı bunu yaptı demek bana çok gereksiz geliyor ama malesef bizim burada bazı laflar dönmeye başladı canım sıkılıyor erkek tarafı ne yapacakmış herşeyi biz yapıyormuşuz moralim bozuldu size şöyle söyleyim
erkek tarafı koltuk takımı,buzdolabı,lcd,yemek odası,gündelik köşe takımı mutfak masası ve avizeler bazı odaların halı ve perdeleri olarak düşünüldü...
biz mini fırın,setüstü,çamaşır makınesi,bulaşık makinesi ve yatak odası birde yemek takımı su takımı mefrruşat bildiğiniz gelin çeyizleri ve yatak odası mutfak halı perdesi sizce burda bir eşitsizlik varmı?
söylenildiği gibi en çok şeyi bizmi yapıyormuşuz diyeceksiniz ki kimin durumu müsaitse o yapsın fazlasını ama iki tarafta eşit diyebilirim emekli kesim...bana akıl verirmisiniz kızlarr? bu işte bir adaletsizlik varmı?

sizin orayı bilemem ama bizim burda çamaşır makinesini bulaşık makinesini de erkek tarafı alır. eğer salon ve oturma odası ayrı olucaksa ya oturma odasını ya da yatak odası takımını kız tarafı alır.

Kim neyi almış kim neyi almamış kısmını okumadan cevap vermek istiyorum. Açık açık söylüyorum, soranların ağzını kapatamıyorsanız bence yalan söyleyin, gayet net. Soran kişilere göre erkek tarafının ne alması gerekiyorsa aldılar diyin. Nolcak? Bu insanlar saçma sapan konuşabiliyosa bence sizin de onlara karşı dürüst olmanıza gerek yok.

Kim neyi almış kim neyi almamış kısmını okumadan cevap vermek istiyorum. Açık açık söylüyorum, soranların ağzını kapatamıyorsanız bence yalan söyleyin, gayet net. Soran kişilere göre erkek tarafının ne alması gerekiyorsa aldılar diyin. Nolcak? Bu insanlar saçma sapan konuşabiliyosa bence sizin de onlara karşı dürüst olmanıza gerek yok.

çok doğru !...
böyle yapabilirim

o onu yaptı bu bunu yaptı denmesin diye nianlımla ortak almaya karar verdik eşyaları sorun çözüldü mü tabiki hayır şimdi de erkek tarafının yapması gerekenleri de biz yapıyoruz muhabbetleri dönüyo diyeceğim o ki her türlü kimseye yaranamıyorsun

o onu yaptı bu bunu yaptı denmesin diye nianlımla ortak almaya karar verdik eşyaları sorun çözüldü mü tabiki hayır şimdi de erkek tarafının yapması gerekenleri de biz yapıyoruz muhabbetleri dönüyo diyeceğim o ki her türlü kimseye yaranamıyorsun

kesinlikle oyle canım bız kucuk ev aletlerımızı kendımız aldık şimdi sız ne yaptınız dıyorlar... allah yardımcımız olsun ne dıyeyım

Bulaşık mak , çamaşır mak, kücük ev aletleri , oturma odası , yatak odası ve kızın ceyızlerı. Erkek tarafı diyorum yerine koycak soz bulamadım buzdolabı ankastre seti lcd TV. Salon komple, mutfak masası hol halıları . Bızde böyledir şeker. Ama her yore farklı. Nışanlım Tokatlı. Onlara gorede kız sandığını alır gelir herşeyi erkek alır.

Bizde herşey birlikte alınıp parası ikiye bölünüyo diğer türlü de alınabiliyo ama en rahatı bu bence.

Bende nişanlıyım kısaca şunu söyleyeyim :

Ağustosta nişan yapıldı nişanlımın ailesinin cebinden 1 lira bile çıktıysa namerdim :31: O dönem kredi çekti ailesinin memleketten uçakla g:31:lmesi ve buradaki taksi paraları da dahil herşeyi nişanlım tek başına karşıladı.

Şimdi nişanlıyız bizim "ellerin" sözüne göre bayramlarda seyranlarda hep bişe alınmalı geline ama onlar almadı biz naptık nişanlımla kendimiz aldık.

Eylülde düğün var günü için bile aramadılar daha :1: Biraz fazla rahatlar. Ev eşya konusunda da beyaz eşyalarımı amcalarım ve babam alacak nişanlım askerden dönünce kredi çekecek yine ve ev eşyalarının kalanı (buzdolabı,salon takımı,oturma odası vs) ve 80 gram altınını alacak. Düğünümüzü benim babam yapacak.

Soranlara da gururla babam ve nişanlım yapıyor herşeyimi diyorum. El hep konuşur sende takma kafaya salla gitsin.:34:

Bende nişanlıyım kısaca şunu söyleyeyim :

Ağustosta nişan yapıldı nişanlımın ailesinin cebinden 1 lira bile çıktıysa namerdim :31: O dönem kredi çekti ailesinin memleketten uçakla g:31:lmesi ve buradaki taksi paraları da dahil herşeyi nişanlım tek başına karşıladı.

Şimdi nişanlıyız bizim "ellerin" sözüne göre bayramlarda seyranlarda hep bişe alınmalı geline ama onlar almadı biz naptık nişanlımla kendimiz aldık.

Eylülde düğün var günü için bile aramadılar daha :1: Biraz fazla rahatlar. Ev eşya konusunda da beyaz eşyalarımı amcalarım ve babam alacak nişanlım askerden dönünce kredi çekecek yine ve ev eşyalarının kalanı (buzdolabı,salon takımı,oturma odası vs) ve 80 gram altınını alacak. Düğünümüzü benim babam yapacak.

Soranlara da gururla babam ve nişanlım yapıyor herşeyimi diyorum. El hep konuşur sende takma kafaya salla gitsin.:34:

helal olsun sendeki babaya canım yemın ederım tebrık edıyorum herkes senın kadar şanslı değil benim babam daha hiçbirşey yapmadan borcum var dıye aglanır oldu sinirli agresif bağırıp duruyor çeyiz konusu açılınca çamaşır makınemı allah razı olsun babaannem aldı bulasık makınemı annemın cok sevdıgım dayısı var o alıyor supurgemıde babaannem aldı kucuk ev aletlerını nısanlımla bız aldık mutfak esyalarınıda ben aldım
o bırtek yatak odası ve mıdı fırın set ustu alacak ama onları yaparken bıle burnumuzdan getırıyor...babanı baş tacın yap canım...
nişanlının ailesi tarafınıda çok önemseme bazı ınsanlar son dakıkacıdır daha eylule epey zaman var dıye boşluyorlardır
benım nısanlımın aılesıde oyleydı düğün konusu bıle açmazlardı allahım hep boylemı gıdecek dıye uzuluyordum smdı dugune sayılı gunler kaldı herkes koşuşturyor allah razı olsun...
hakkımızda hayırlısı canım

helal olsun sendeki babaya canım yemın ederım tebrık edıyorum herkes senın kadar şanslı değil benim babam daha hiçbirşey yapmadan borcum var dıye aglanır oldu sinirli agresif bağırıp duruyor çeyiz konusu açılınca çamaşır makınemı allah razı olsun babaannem aldı bulasık makınemı annemın cok sevdıgım dayısı var o alıyor supurgemıde babaannem aldı kucuk ev aletlerını nısanlımla bız aldık mutfak esyalarınıda ben aldım
o bırtek yatak odası ve mıdı fırın set ustu alacak ama onları yaparken bıle burnumuzdan getırıyor...babanı baş tacın yap canım...
nişanlının ailesi tarafınıda çok önemseme bazı ınsanlar son dakıkacıdır daha eylule epey zaman var dıye boşluyorlardır
benım nısanlımın aılesıde oyleydı düğün konusu bıle açmazlardı allahım hep boylemı gıdecek dıye uzuluyordum smdı dugune sayılı gunler kaldı herkes koşuşturyor allah razı olsun...
hakkımızda hayırlısı canım

Boşver gitsin. Gerekirse herşeyimi kendim alırım yada babam alır yine de huzursuzlk çıkmasın ama bende lafımı esirgemiyorum pat diye diyorum yüzlerine valla. Görümcem geçenlerde aramış ağlanıyor biraz dedim neden ağlıyorsunuz abla herşeyi kardeşin yapacak zaten :1:

Hiç kafanı yorma bunlara dicem ama yoruluyor ne yazıkki.

Ama yöreden yöreye değişebiliyor bu durum. Heryerde farklı yani.

Bizim oralarda gelen olarak Buzdolabı ve tv hazriç tüm büyük beyaz eşyaları kız tarafı alır. Yani fırın davlumbaz setüstü çamaşır m. bulaşık m. ve mutafğı kız düzer halısı perdesi masası.

Ve oturma odası yatak odasından birinide kız tarafı alır biz oturma odasınıda aldık A dan Z ye herşeyiyle sehpası perdesi halısı dahil.

Erkek tarafıda yemek odası yatak odasınıalır.

Ama benim akıllı kayınvalidem annem bana tv aldı diye tv almamak için elinden geleni yaptı. Düğünden 3 ay sonra aldırdım yine aldırdım :)

Son düzenleme:

Bizim burda da kız tarafı buzdolabı hariç tüm mutfak eşyalarını alır. Buzdolabı, çamaşır makinesi, fırın, küçük ev aletleri vs. Ve ben herşeyimi 12 kişilik alıyorum ayrıca erkek tarafı yatak odası yemek odası misafir odası halı perdelerini alıyor kız tarafı da oturma odasını. Ama burda yatak odasını kız tarafı alanlar da var ben nişanlıma siz yatak odasıyla düğün paketi olarak alın hem daha uygun olur hesaplar karışmaz ben oturma odasını alıcam dedim tamam dedi yani buna nişanlımla biz karar veriyoruz.

Bizde herşeyi aldık ne kadar tuttuysa yarı yarıya ödedik. Çok rahat oldu gerçekten. En azından bunu yaptılar bunu yapmadılar muhabbetine girmedik. :ssz:

açıkcası ben her zaman nişanlıma söylerim benim gibi bi nişanlın olduğu için çok şanslısın derim...

çünkü inanır mısın beni kuaför olarak düğün salonunun kuaförüne yatrmak istiyorlardı gelin başını bedava olduğu için tamm dedim randewuyu aldık ama hiç içime sinmedi. benim en çok istediğim bi kuaför wardı 1000 tl gelin başıydı. bunu kabul etmemişti o yüzden tmm demiştim.

sona kuaför bana indirimimiz olcak nisan ayında dedi ve interneetten o kuafrden fırsat yakaldm 200 e hallettim =) başkası olsa neler yapardı..

tmm bizimkiler ve erkek tarafı ne yapacağını daha önceden konuşmuştu o yüzden bizde kmse kmseye karışmadı sorunda yaşamadık çok şükür =)

Merhaba,,, Ben sana kendimden örnek vereyim. Benim beyaz eşya derdim olmadı nişanlımın beyaz eşyaları var sadece bulaşık makinasını ve setüstü ocağı aldık beraber ödüyoruz. Mutfak gereçlerini aldım nişanlımla beraber ödüyoruz. Mobilyalarımızı aldık 10.000 TL tuttu 2500 tl kayınpederim ödüyor geri kalanını düğünden sonra biz ödeyeceğiz. Perdelerimi kendim yaptırıyorum. küçük odamıza küçük bir köşe alıyorum. Halılarımı kayınpederim alacak. Portmantomuzu ve avizelerimizi nişanlım aldı o ödedi. Ben aileme bir şey ödetmiyorum sadece kına gecesini yapacaklar. Kız tarafı bunu yaptı erkek tarafı bunu yaptı ya da yapmadı çok gereksiz ve saçma muhabbetler kimin durumu hangisine müsaitse onu yapsın bence ya da kızla çocuk çalışıyorsa ortakta yapabilirler.

Bizde herşey birlikte alınıp parası ikiye bölünüyo diğer türlü de alınabiliyo ama en rahatı bu bence.

canım mesela bızım ızmırın tahtacı alevılerınde herseyı kız alır erkek sadece tv buzdolabı yatak odası dolaplarını alır gerı kalannnn hersey yanı bunlarında en azı 40mılyar tuttuo :(

Back