Bakarmısınız?

E

EU2

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi EU2
arkadaslr benım nısanım var ayın 4 unde dun geldı nısanlımn aılesı konusmak ıcın nısanı kadın acık acık soledı ıste benım temızlıgımıde yapacak yerı geldıgınde bunun gıbı seyler kendımı bır an sankı onların aılesıne hızmetcı olarak gıdecegmı hıssseettım anneme de soyledım bu dusuncemı bısey demedı.sız calısmıyor olsanız 2 gune bı gıdermısınz evıne temızlık su bu yaparmısız hayır temızlemekten kacındıgımdan degılde ya ne bılım tuhaf geldı bır an bıde annesıne nasıl anne dıyecem alısamam herhalde ya nısan olduktan hemen sonra deneye baslanır sanırım anne baba demeye sızce?mirmirmirmir

• Konu Sahibi EU2
Arkana bakmadan kaç bence.Daha ailenle görüşmeye geldiğinde benim temizliğimi de yapacaksın demiş.Kendine hizmetçi mi istemeye gelmiş yoksa oğluna eş mi?Kesinlikle çok iyi düşün ben böyle bir evlilik yapmazdım.Kayınvalidemin temizliğini de yapmam.Herkesin kendi evi var.Sen evlenene kadar kim yapıyormuş temizliğini?

• Konu Sahibi EU2
benim bildiğim nişandan önce yapılması gereken hazırlıklar konuşulur...

niye böyle bir konuyla geldi kayınvaliden anlamadım...

valla güzelim evet yeri gelince işler yapılır ama direk bunu baştan belirtmesi bana ters...

bilemiyorum yani hakkında hayırlısı...

• Konu Sahibi EU2
Benim kardeşimi örnek vermekten sikildim artik ama, benim kardeşim senin gibi olsun ne iş olursa yaparim demişti.
5 ay sonra kavga kiyamet boşandi....
Tezmiliği yaptiran yemeği de yedirir....
Hatta üstüne bir de dayak.....

• Konu Sahibi EU2
kayınvalidenize bir önerim var...
nişana ve düğüne yapacağı hazırlık ve masraflardan vazgeçip bir hizmetçi tutsun...
bu onun için daha sağlıklı...
onun için dezavantajı ezeceği gelini kaçırmış olur elinden...çok üzüzcü olur tabi...
siz ne diyorsunuz ya...nişan için gelindiğinde bunlar mı konuşulur...
anneniz bişey demedi mi...nasıl demedi...
elin kadını benim işimi de yapacak diyecek valla annem az yeyin de bir hizmetçi tutun der kapının yolunu gösterirdi...
dikkat edin lütfen...daha dakika bir gol bir...

• Konu Sahibi EU2
kaynanaya bak sen bastan pazarlık yapıyor :1shok:
sakın ola yüz verme
bunlara yüz verince astarda isterler

• Konu Sahibi EU2

Öncelikli hayırlı olsun canım a.s.

Temizlik gibi yersiz bir konuyu,bu kadar zamansız dile getirmesinden çıkarılabilecek sonuç;anlayışını ve beklentilerini ele veriyor.fisfisfis Alelen senin kendisi üzerinde hizmet etme hakkının olduğunu düşünüyor fisfisfis Ki bu tarz yardımlar,zorunluluktan degil;yakınlıktan,ihtiyactan vs. yapılabilir ancak kendi tercihinle.

Ben bu sekilde degerlendirdim :sm_confused:

• Konu Sahibi EU2
canım senin yerinde olsam fikrimi açık açık belli ederim sen kayınvalidene mi eş olarak gideceksin yoksa nişanlına mı.şimdiden boyun eğersen bu hep böyle gider.ne demek iki günde bir temizliğe gitmek.bendc burada senden çok annene söz düşüyor.seninle konuştuktan sonra tavrını ortaya koymalı.çünkü biz gençler aşık olduğumuzda kulağımız sağır gözümüzde kör oluyoruz.burda büyüklere düşen duymamızı ve görmemizi sağlamak.ama ne kadar aşk olursan ol bu konu sana ters gelmiş ki böyle bir konu açmışsın.gerçektende çok yersiz bir konuşma yapmış kayınvaliden düşünki nişan için gelip bunları konuşan insan daha sonra neler yapmazki.fakat tepkinide ortaya koymalıydın.benim yuva kavramına alışmam kendi evimin düzenini kurmam bir yıl sürer gibilerinden söze başlayıp bu zaman kadar kimsenin senden birşyeler talep etmemesini telkin etmeliydin canım tatlı bir dille.neyse zararın neresinden dönülse kardır.bu nedenle bu konun üstünü kapatmak yerine fikrini belli et.yoksa sonra üzülen sen olursun.

sakın taviz verme sen annem bişi demedi diyorsun sen ne yapıyordun o arada

deseydin ben hizmetçi değilim kaynana söleseydin hey allahım işin zor bu kadınla senin

benim olduğu gibi neler çekiyorum bir bilsen ne hakaretler benimkide evlenmeden önce bana bakacaksın diye söledi ben hayır demiştim yemeğimi temizliğimi yapacaksın dedi bende kadın tut demiştim

hem bi fakir yararlanır hemde sen mecburmusun

o kadar temizlik iş meraklısı olsan ananın evini temizle sil süpür ve evinde otur elalemin pisliğini mi temizlicen

bide nasıl anne diycem diyorsun o seni gelinb diye almıyor hizmetçi diye alıyor görmüyormusun yani anne demene gerek yok hanımefendi diyeceksin yada hanımım salonu temizledim şimdide mutfağamı geçeceğim diye sorarsın

tövbe estağfurullah bugün şok üstüne şok yaşıyorum
olmuyorki böle kalbim dayanmıcak
annen keşke söyleseydin pardon siz kendinizi temizlik şirketinde mi sandınız diye :mymeka:
Allam yarabbim yaaa böyle insanlar varmı hayatta bunun pazarlığımı yapılır
içinden geliyorsa denk gelirse yaparsın ama sen istersen
bence nişanlına tavrını belli et o da annesi gibi düşünüyorsa
tak sepeti koluna nişan olmadan şakkıdı

anne baba demeyı kafanıza takmayın bence daha önemli bi konu var burda
nişan döneminde konusulacak konular değil ne çirkin birşey
annen burda nasıl sessiz kaldı anlamış değilim
sen ailesiyle evlenmiyorsun sonuçta
evinde yapılacak birsey olursa zaten yaparsın ama kayınvaliden böyle söyledikten sonra pek içinden yapmak gelmez..

cok haklısınız arkadslar napacam bılmıyorum ya en ıyısı calısmak belkıde en azından evde durmamıs olurum ben kocama hızmet ederım ondan gocunmam zevkle yaparım ona evımızı guzellstırmek onun ıcın yemekler yapmak ama onun evını nıye temızleyecm ben ya bu kayınvalıdeler neden boyleler anlamıyorum ya kızı var hemde alt katında oturuyor cok ıstıyorsa ona yaptırsın ben dıyemem ole benden bısey talep etmeyın dıye zaman gostereck artık ama 2 gune bı evıne nıye gıdecem ya cok sacma benımde kendı evım yuvam var kendıme gore ısım olacak anlamıyorum bu sacmalıgın nedenını..

beyaz tavsan demedi deme pişman olursun yol yakınken bişeyler yap
2 gunde bi gitmek ne demek ya :mymeka:
hizmetçi misin nesin
kocana elbette yapacaksın seve seve hem kendin için de mutluluk verir sana

sen bu konuyu bir de eşinle konuş derim benyerimseniben
kayınvalideler hep birşeyler isterler,hiç de bitmez beklentileri neyse:sm_confused:
benim kayınvaldem de hep birşeyler ister,söyler
ama kendi söyler kendi duyar
8 yıl oldu evlendiğime hala bıkmadı konuşmaktan kadın:roflol:
ama eşim her zaman benim tarafımda,gerektiğinde annesinin saçma isteklerine sert tepkiler verip beni her zaman korur
nişanlınla konuş canım zaman kaybetmeden
ne olursa olsun en önemlisi sizin huzurunuz çünkü
eğer annesinin tarafında olacaksa bu iş yürümez benden söylemesi

dilerim tüm problemlerinizi en kısa zamanda çözersiniz
ama bu kaynana derdi ölene kadar bitmez söyliyim
Allah tüm gelinlere sabır versin

mutluluklara.s.

en ıyısı nısanlımla konusmak bu konuyu ama onun yanlıs anlamaması ıcın konuya nasıl baslayacam onuda bılmıyorum bu konuda da yardımcı olursanız cok sevınırm arkadaslr saolun sımdıden

az ye de kendine bi hizmetçi tut deseydin!!!
ne kadar ayıp bişey ya...
annen nasıl tepki göstermedi anlamadım..
bu arada nişanlına böyle böyle oldu diye anlat durumu,nesini yanlış anlayacak ki?

nişanlın neyi yanlış anlayacak ya :mymeka:
nişanlından gizlin saklın olmasın ne düşünüyorsan açık açık anlat..
annesinin huyunu az çok biliyordur sana durumu anlatır
belki de dicek yok annem konusur ama yaptırmaz
belki de dicek annem haklı evlenince anneme bakacaksın naparsın ozaman

Böyle bir emri vaki durumunda insan yardım etmek istese bile yapamaz.
Olumlu yönden düşünmeye çalışıyorum olayı ama olmuyor.
İnsanın yüzünde gözü var zaten kayınvaliden hasta yada bir sorunu olsa evde iş yapamayacak durumda olsa sen koşar seve seve yardımcı olursun.
Ama o kesin tavırlı konuşmuş gibi aktarmışsın bizlere.
Nişan konuşmaya geldi diyorsun.yani sözlüydünüz ve kayınvalidenin hal ve haraketlerini önceden biliyordun.
yani ilk tanıştığınızdan bu yana sana tavırları nasıldı? ve sen kayınvalidene gittiğinde nasıl bir tutum sergilerdin?
Bence sana birşeyler söylemek şunu yapabilirsin,bunu yapabilirsin demek için bunlarıda göz önünde bulundurmak gerekli.

Son düzenleme:
Kendine hizmetçi mi arıyormuş?Erkek arkadaşına söyle ,ama büyük bir ihtimalle anasını koruyacaktır.Yol yakınken iyi düşünün.Hayatınızı karartmayın.Evlenince ''hayır'' demek daha zor olur.Hayır ,deyip karşı çıkan biri de kavga ortamında mutsuz olacaktır.kaydirigubbakcemile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…