Bakarmısınız?

kayınvalidenizin bu tip konuları ,konuşulacak yeri öğrenmesi gerekir önce...
yani herşeyin bir söylenme zamanı ve yeri vardır...
düğün olur,yardım için rica eder,gidersiniz ama hep değil tabiii...
madem 2 güne bir temizliğe ihtiyacı var,bir bayan tutsun...
iş arayan,ihtiyacı olan o kadar çok kişi var ki...
bu konuda sakın taviz vermeyin derim...
nasıl alıştırırsanız ,öyle gider...
anne baba olayı da,söylenmesi gerekiyor bence..
direk anne,baba demek zor gelirse,x anne,x baba diyebilirsiniz...
alışırsınız merak etmeyin...
sevgiler...

pes doğrusu,senin yerinde olsam açık açık konuşurdum nişanlımla,sakın kendini ezdirme,araya biraz mesafe koy,şimdiden temizliğimi yaparsın dediyse kayınvalidenin hiç istekleri bitmez.hasta olsa tabi yardım edilir ama,bunu dile getirmesi şahsen bende olsa ters tepki yapar,

"Dosya tekemmül etmiştir, bu iş burada bitmiştir..
Tak oğlunu koluna hayde herkes yoluna" derim...
Annemi bile beklemem cevap versin diye...
Muhtemelen konuşamaz böyle bir durumda çünkü....

allah yarımcın olsun

bende de var bi tane nası iyiydi nasıl nasıl 4 yıldır ama kadın bu sene çıldırdfı.

ne anneme ne bana etmediği hakeret yok kalmadı.

bana bişey demiyomuşl ama yıllardır biriktirmiş işte.
yok işini yapmıyomuşum yok ahbaplarına gitmiyomuşum
yastığımın nereye koyacağımı sormamama bile alınmış.
kendine hiçbirşey sormuyomuşum ben.

ne alaka sormak zorunda mıyım arkadaşlar ne alacağımı ne satacağımı ben ya?

allah hepimize sabır versin

kayınvalideniz ya bilerek sorun çıkarmaya çalışıyor ya da gelin değil,hizmetçi alıyorlar.
bu mantıktaki insanlar, yaptığınız incelikleri de anlamaz,mecburiyet gibi görüyor çünkü.
kızı var demişsiniz, kızı da gidip kayınvalidesinin evini temizliyor mu acaba?

bunu pazarlık yapar gibi dile getirmesi çok yanlış. bence cevap verseydiniz,birşey deseydiniz keşke.
ben kendi evimi ancak temizleyebilirim,diyebilirdiniz. sustuğunuz için kabul etmiş gibi algılayabilirler.

kesinlikle sözlünüzle konuşun bu konuyu, yoksa ileride çok daha sorunlar yaşarsınız. aynı zihniyette ise, çok çok iyi düşünün derim.

kadın şimdiden niyetini belli etmiş
sonradan kötü süprizlerlen karşılaşmican yani
orada tepkini vermeliydiniz hem annen hem sen
verememisiniz
kadin şimdi haklı görüyordur
bidaha öyle birşey olduğunda direk ben kimsenin hizmetcisi değilim kendi annemin işlerini bile yapmiyorum de bence

"Dosya tekemmül etmiştir, bu iş burada bitmiştir..
Tak oğlunu koluna hayde herkes yoluna" derim...
Annemi bile beklemem cevap versin diye...
Muhtemelen konuşamaz böyle bir durumda çünkü....

ya bir kere ayşe fatma hatice gibi cevap ver yaaa...:1closedeyes:
dosya tekemmül etmişmiş...ne dedin şimdi....:ecrin_bebek:
ya sabır Allahım...:mymeka:
tak oğlunu koluna herkes kendi yoluna kısmına katılıyorum....kaydirigubbakcemile
bidaha da normal tanımlamalar benzetmeler yap heeee....

Dert ettigine bak, açik açik "pardon ama annen hizmetçi mi ariyor kendine yoksa oglunu mu evlendiriyor ? " diyemiyormusun ?
Ahh yani nisan olmadan, hazirliklardan, alacaklardan bahsedecegi yerde, kalkip annem, babama, kaynananin dediklerini deseydi bizimki...hadi baska kapiya hadeee derdi ailem eminim :kızgın:
suna bak...bu ne rahatlik yahu...

Vallahi canim, hiç kusura bakma, çalisiyorum ben, ama inan bana çalismamis olsaydim, Asla boyle birseyi kabul etmezdim, yok daha neler :eek:klava:
Ayrica, hasta olur, kotu durumda olur, giderim, yemek yaparim temizlik yaparim (tabi cici kaynanam olsaydi, artik çok geç de)
Ama...onun emrivakilerine gelemem, simdiden bunlari çekinmeden soyleyen kadin neler yapar allah korusun
Nisanlini al karsina konus, Saçmaladi canim olurmu oyle sey derse, taviz verme
ama anam hakli gidecen derse, kaç bence

ya bir kere ayşe fatma hatice gibi cevap ver yaaa...:1closedeyes:
dosya tekemmül etmişmiş...ne dedin şimdi....:ecrin_bebek:
ya sabır Allahım...:mymeka:
tak oğlunu koluna herkes kendi yoluna kısmına katılıyorum....kaydirigubbakcemile
bidaha da normal tanımlamalar benzetmeler yap heeee....

Ayşe, Fatma, Hatice gibin cevap vermediğim seviyorsun sen beni kanımca...
O geldi aklıma ne diyim...
:CüvCüv:

tekemmül etmek : tamamlanmak, sona ermek...
dosya tekemmül etmiştir: araştırılacak başkaca husus kalmamıltır, dava sonuçlanmıştır anlamında...
gel burda çoluk çocuğa ders ver...
anladın mı şimdi...

Hizmetçi istiyorsa oğluna söylede tutuversin.O ne beee?Sen hizmetçi misin?Bu ne abuk sabuk düşünce.Oğlunu evlendirirken bile kendine pay çıkarmaya uğraşan gerikafalı insanlar bunlar.Yazık valla.Nişanlınla hemen konuş bence...Geç kalmadan önce................

Dua etki şimdiden göstermiş yüzünü bu problemide sakın hafife alma derim ben sana hayatın boyunca

hizmetçilik yaparsın.10 parmağınıda onlar için yaksan vızz gelir onlara çünkü sen zaten yapmak

zorunda olduklarını yapıyosun bide sana teşekkürmü edecekler.

Yerinde olsam oturup iice düşünürüm nişanlına güveniyosan evlen derim ben ama inan erkeklerde acayip yeri gelir gideceksin yapacaksın tabii o benim annem derler.

Hastalık ve zaruri hariç asla temizlikle işim olmaz de çok biliyosa tutsun bir yardımcı sizde kardeşler varmı bilmiyorum ama karşılayın .

Ama sakın bu mevzuyu es geçme yaparım ne olmuşki gibide düşünme kadın seni sadece hizmet için alıyor buda kesin olan bişey.Allah hakkında en hayırlısı neyse onu versin.

kısa ve öz o kaynanayla uraşılmaz yaparsın kıymet bilmez yapma kötü ol daha iyi gençmi kadın kendi yapsın yüz verme
hastayken olur yapamaz ama öyle her zaman olmaz düşün sen bu işi canım

Canım burada nişanlının tavrı da çok önemli..:1closedeyes:
Bu olay olduktan sonra nişanlın "canım sen bakma anneme,bizim ayrı bir hayatımız olacak,ben seni eş diye alıyorum,anneme hizmetçi diye değil" kabilinden sözler ettiyse ne ala..:teselli:
Etmediyse şapkanı önüne koyup biraz düşünmelisin kanımca..:uhm:
Ne cadı kaynanalı gelinler tanıyorum kocaları kimseye ezdirmiyor..
Kayınvalideler oturdukları yerden söylenmekle yetiniyor..:dilcikar:
Burada önemli olan biraz da nişanlının tavrı..
Acaba eve gittikten sonra"anne sen ne biçim konuşuyorsun dünür evinde" tarzında bir konuşma geçmemiş mi aralarında?:uhm:

vallahi yapasım varsada bu sözlerden sonra asla yapmam.hayır ben böyle durumlarda damat adayları ne işe yarıyor diye düşünüyorum.annesi bu cürreti nereden alıyor.bu sizi ezdirmektir.başka açıklaması yok.gelinler eşlerinin annelerine tabiki yeri geldiğinde temizlikte yapar.ama bunun neredeyse yazılı anlaşmaya dökülerek konu edilmesi çok saçma.eğer eşiniz olacak adam ailesine bağımlıysa ve sesini çıkaramayacaksa vay halinize.çok iyi düşünün.evlilik bazen üçüncü şahısların saçmalıkları yüzünden cehenneme dönebiliyor.baştan tavrını koy.hihoyyyt

bu konudan bahsetmesi cok ilginçmiş nişanlı adayına actın mı bu konuyu yerinde olsam ona bunun yanlış oldugunu söyler tepkisini öğrenirdim eger anasına aynen katıldıgını sezersem sözlerinden ben onlara bi hizmetçi bulun der defederdim..ama nişanlın da bunun sacma ve yersiz oldugunu söylerse bil ki seni savunacak ve koruyacak bunu yap bence.

bence yoluna git kaynana yaman sana çok çektirir evlenince boşver amaa eğer kararlıysaN tavrını koy ezdirme sen de ana kuzususun annenler seni evlendiriyorlar mutlu olman için hizmetçi olman için değil

hepsimi bir birine benzer bu kayınvalidelerin bende nişanlıyım.birgün yemek yedik kayıınvalidelerde.yedik falan geçtik oturuyoruz.bir tanede eltim var.bana şaka ile karışık ben dedi badana yaparken dedi gelinler gelir dedi.bende yüzüne ben gelemem bir pazar günüm var onuda gezicem dedim.kayınvalidede bana nereye gezcen dedi nişanlımda çarşıya gidicez dedi oturdu kaldı.sonra başka konu konuşuluyor kayınpeder demesinmi tövbe yarabbim sinir oluyorum ben gep gülmem sana arada bagırırım dedi.şaşırdım kaldım.yooo dedim bagırma olmaz dedim.nedir bu temizlik beklentisi anlamadım.biz gerçekten hizmetcimi gidiyoruz gelinmi?diğer eltim benim ayaklarında dönüyor.bendende aynı beklenti içerisindeler.ama yanılıyorlar.sadece yediğim bulaşıgı yıkayıp başka hiç bir işini yapmam eli tutuyo ayağı tutuyo yapsın veya hizmetci tutsun.

X