• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakarmisiniz bu cicegin adi ve bakimi hakkinda bilginiz varmi ?

Gulperi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2007
471
18
623
Diğer
Arkadaslar bu cicegin adini ve bakimi hakkinda bilgisi olan var mi aramizda.paylasirsaniz sevinirim

tesekkurler:71:

Eklentiler

• $DSC04912.webp
    $DSC04912.webp
    21,7 KB · Görüntüleme: 267
  • $DSC04913.webp
    $DSC04913.webp
    24,4 KB · Görüntüleme: 257
  • $DSC04914.webp
    $DSC04914.webp
    25,4 KB · Görüntüleme: 285
Bu çiçekten çocukluğumuzda annemin vardı .Hatta ilkokulda sınıfımızda demir çiçeklikte vardı ,saksıdan aşağı ucu sarkardı.
Adını şuan hatırlıyamıyorum.Mor yaprakları uzar , mor yaprağının ortasında çiçeğinin rengi lila rengi olur.

mor bi çicek buu çokda azgın haftada bis su vermke yeterli ayrıca bahce ciceğidir bu aydınlığı sever.ismini hatırlayamadım.:44:

Bu bitki "mor telgraf çiçeği"dir. "Tradescantia zebrina" olarak aratırsanız pekçok bilgiye rastlarsınız. Halk arasında mor telgraf çiçeği ya da kara sevda olarak biliniyor. Saksıda da yetişebilir ancak bol güneş görmesi koşuluyla. Baharda iki haftada bir bitki besini verirseniz iyi gelir.

Aşağıda verdiğim linkten bakımı ile bilgileri öğrenebilir, bu çiçeği yetiştiren amatör bitkiseverlerin deneyimlerinden yararlanabilirsiniz.

Telgraf çiçeği - (Tradescantia zebrina) - agaclar.net

Son düzenleme:
evde bitki beslerken eger kalın yapraklıysa gölgeyi ister iki haftada bi su verseniz yeterli...
ince yapraklı bitkiler ise güneşi isterrr haftada bi kesde su verseniz yeter...
topragını senede 1-2 kez deiştirin aradada üstten topragı karıştırınnn hava alması için...
üsteki arakaşın dedigi gibi telgraf çiçegi sizin bitkinizin adı:)

Siz toprağı kurudukça su verin. Kurumazsa yeniden su vermeyin, toprağın üstü kuruyunca da susuz bekletmeyin. Sevgiler.

ismini bilemiyorum ama söylemişler zaten üstte telgraf çiçeği diye bu ışığı ve çayı çok seviyor.tamamen güneş ışığı değil tabiki yanıyor o zaman. birde sürekli demlikte artan çay ile besleyin haftada 1 veya 2, su ile değil. o zaman bu çiçek coşuyor :34:

Back
X