ne kadar doğru bilmiyorum sadece okudum; birebir aynısı yapılmazmış ozaman restore edilmiş olmazmış, yapının bugün ki durumunun aynısı yapılırsa aslı korunmuş olmazmış. tarihi yerler belli oranda restore edilebilirmiş. Eski ve yeni arasındaki fark görünür olmalıymış. Bkz. Apollon tapınağı demişler.
ha bu arada ben bu işlerden hiç anlamam, gerçekten anlayan birileri varsa aydınlatsın bizleri.
heh işte tamda bundan bahsediyorlar, zaten bugünki aslının aynısı yapılamazmış böyle bi kuralmı var bilmiyorum, bana kalsa göz zevkinin ve tarihin içine edilmiş gibi duruyor, ama zaten restorasyonda göz zevki gözetilmezmiş, olması gereken buymuş diyomuş bazı restoratörler.valla canım şu resimde çok göze batıyo bence, tümdüz döşemişler işte, leke yok oyuk moyuk eskitme bişey yok yani
heh işte tamda bundan bahsediyorlar, zaten bugünki aslının aynısı yapılamazmış böyle bi kuralmı var bilmiyorum, bana kalsa göz zevkinin ve tarihin içine edilmiş gibi duruyor, ama zaten restorasyonda göz zevki gözetilmezmiş, olması gereken buymuş diyomuş bazı restoratörler.
ben bilmem zavallı muhasebeciyim ben
heh işte tamda bundan bahsediyorlar, zaten bugünki aslının aynısı yapılamazmış böyle bi kuralmı var bilmiyorum, bana kalsa göz zevkinin ve tarihin içine edilmiş gibi duruyor, ama zaten restorasyonda göz zevki gözetilmezmiş, olması gereken buymuş diyomuş bazı restoratörler.
ben bilmem zavallı muhasebeciyim ben
işte ondan diyorum, gerçekten bilgili olan birileri varsa aydınlatsın bizi, gerçekten bu işler böylemi oluyor?Bunu söyleyen bir İtalya ya gitsin gelsin bakalım , ya da İspanya ya ..
Oralarda neden böyle başarısız restorasyonlar olmuyor ..
işte ondan diyorum, gerçekten bilgili olan birileri varsa aydınlatsın bizi, gerçekten bu işler böylemi oluyor?
merdiven olsa iyi, mutfak fayansıGeçen sene görmüştüm bu rezilliği bende yeni yeni başlamışlardı.
Birebir aynısını tabiki de yapamazlar ama bu resmen bizim evin merdivenleri gibi
Yazık ya gerçekten ben eminim bu işin hakkını vererek yapacak olan bir çok firma da vardır üstelik Türkiye de.