bahsettiğim konuda kitap tavsiyesi lütfennnn :(

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
slm kızlar ilk kez yazıyorum buraya...
tarihi bir kitap istiyorum....padişah hanımları, veya kızlarının hayatı yaşayışı evlilikleri gibi konularda....
mesela sadece tarihi olsun istemiyorum savaşlar barışlar olarak tarih kitabı okur gibi değil, roman gibi sürükleyici saray şahıslarının hayatlarını ele almış bi kitap...mesela hürrem sultanı diziden tanıdığımız haliyle biliyoruz ama aslında çok farklı biri olduğunu heyecanla okuyup bitireceğim bi kitap gibi...
bu konuda tavsiye bekliyorum lütfen....hangi kitapları tavsiye edersiniz....hürrem veya bi başkası farketmez...içinde hepsinin hayatlarından özetler bulunan şekliyle de olabilir...umarım anlatabildim...
bu tarzda bi kitap ismi verebilirseniz çok sevinirim...

Safiye Sultan serisi var, yıllar öce okumustum 3 kitap toplamda, inanılmaz sürükleyici, tavsiye ederim.
-SAFİYE SULTAN - I "Hadım edilmiş bir aşk"
-SAFİYE SULTAN - II "Ya ipek urgan ya gümüş hançer"
-SAFİYE SULTAN - III "Sözüm ki tek sana geçmez celladımsın ey zaman"

Kiraze - Solmaz Kamuran

Kiraze, 1492 yılında İspanyadan kovulan binlerce Sefarad Yahudisinin çileli yaşam mücadelesinden yüzyıllık bir kesit sunuyor. Bu insanların kimi Hollandaya, kimi Kuzey Afrikaya, kimi de II. Beyazidin daveti üzerine Osmanlı topraklarına ulaşabilmenin peşindeydiler. Çoğu, daha yola çıkmadan Engizisyonun acımasız elleriyle ya da yollarda sefalet içinde yok olup gitti.

Estler Kira da (diğer adıyla Kiraze), ağır zulümlerden geçip İstanbula varabilmiş bir Sefarad Yahudisinin kızıydı. Kısa zamannda hırsı, zekası ve cazibesiyle, Osmanlı sarayını derinden etkileyen Yahudilerin en önünde yer almayı başardı. Önce Hürrem Sultanın yakın ilgisini kazandı, daha sonra Safiye Sultanın akıl hocası, sırdaşı oldu. İktidar, zenginlik ve gücün ne anlama geldiğini biliyordu çünkü. Ama 88 yaşındayken patlayan bir sipahi isyanı her şeyin sonu oldu.

Bu roman, Sefarad Yahudilerinin yaşadıklarına ışık tutarken, o dönemde Osmanlı ve Avrupa saraylarının dinsel, siyasal ve toplumsal hayatı nasıl etkileyip kontrol ettiğini sergiliyor ve okuru derinden sarsan, muhteşem bir resim çiziyor.

Neler yok ki bu resimde: Sultanların ve kralların gerçek yüzleri... Batı, Doğu, Müslüman-Hıristiyan çekişmeleri, ölümcül entrikalar... İsyanlar, ayaklanmalar, yangınlar ve 1509 büyük İstanbul depremi... Lalalar, cariyeler, odalıklar... Aşk, seks, ensest... ve yönetilenlerin tüyler ürperten kaderleri...
"Kiraze", bu konuda bir Türk yazarın kaleminden çıkmış ilk roman...

Çok sürükleyicidir bu kitap. İlk çıktığı zamanlarda okumuştum ben.
Tam istediğin gibi. Okumalısın muhakkak.

Ve bence yazarın diğer kitapları da bunun gibi çok akıcı ve güzeldir.

canım çok teşekkür ederim, inan kitapların kapaklarından bile etkilendim..hemen alıcam, gerçekten çok teşekkür ederim...tam istediğim gibiye benziyor...tekrar teşekkürler...

rica ederim, filmi çok kötüydü, sıfır ayrıntı ve yüzeysel olaylar bile atlanmıştı. tekrardan kitabını okuyarak seriye başlamanı tavsiye ederim cnm
filmini izlemiştim geçen yıl...çok güzeldi gerçekten şuan gözümün önüne geldi... teşekkür ederim..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…