Kizlar benim doktorum Erbil Yagmur, su anda ignelerimin son iki gunu kaldi, haftaya pazartesi ya da sali yumurtalarim toplanacak insallah, genelde benim arkadaslarima toplama sonrasindaki 2-5 gun arasinda transfer yapildi hep, ama Erbil bey bana embriyolarimi (isalla olusurlarsa tabii) bi dahaki reglinin ikinci gunu geldikten sonraki 15. gunde tranfer edecegini soyledi. Boyle olunca rahim daha hazirlikli oluyomus ve embriyolarin rahimde tutma olasiligi yukseliyomus. Aranizda benim durumumda olan var mi? Varsa nolur yazsin buraya da birbirimizi aydinlatalim biraz.
Ben de Erbil beyin hastasıyım. Erbil bey tüm hastalarına aynı şeyi yapar, yani 1 ay sonra transfer yapılıyor, rahim toparlanıyor sanıyorum. Yumurtalar toplanır, ertesi gün laboratuvardan olgun yumurta sayısı ve döllenen embriyo sayısı hakkında aranarak bilgi verilir. 3. gün tekrar aranırsınız, kaç tane kaldığı söylenir ve dondurulur. Yumurta toplamadan sonra bazı ilaçlar kullanıyoruz. İlaçlar bitince hatırladığım kadarıyla 1 hafta 10 güne adet oluyoruz. Adetin 2. günü östrojen bantlara başlıyoruz. 14. günden 3 gün sonra embriyolar çözülüyor. 5. güne girildiğinde kalan embriyolar hakkında bilgi veriliyor ve transfer yapılıyor. Eğer isterseniz transferden 2 gün önce gebelik aşısı yapılıyor. 14. gün gittiğinizde kan veriyorsunuz bu arada gebelik aşısıda hazırlanmış oluyor. 600 tl ye yapılıyor.
Kızlar selam şükür bügün başladım tedaviye Mustafa hocayla herşey iyi giderse inşallah bu ay transfer olcakkkk ben bişey merak ettim diyelim endımetrium kalınlığım yeterli gelmez ve transfer yapılmazsa ödediğim ücret nolcakkk yani diyelim gelecek ay transfer yapalım derse hoca yine mi ücret ödeyeceğiz(kafam karıştı yaa 5900 ödedim mesela ama transfer olmadı geleceek ay yine mi ücret ödüyorum
Genelde ohss tehlikesi olduğu zaman da transfer 1 ay sonraya ertelenir. Bazı aileler işlerin kötü gittiğini düşünür ama ilgisi yok. Erbil bey, laboratuvarın çok iyi olduğunu donmuşlar çözülünce yeni gibi olduğunu söylemişti. Bu tarz durumlarda herhangi bir fark ücreti ödemezsiniz.
Embriyo sayısı çok olduğunda kalanlar dondurulur. İlk transfer tutmazsa veya bebeğinize kardeş için yeniden kalanlar için donmuş transferi yapılırsa dondurulmuş embriyo transferi için para ödenir.
Allah kucaklarınızı tez vakitte çifter çifter doldurur inşallah.