• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

baharatlık sorunsalı

_sekerpare_

Nirvana
Pro Üye
25 Mart 2010
4.028
3.962
773
50
Ankara
Eki Görüntüle 486270 $236232_1.webp$altili-ahsap-mudo-baharat-takimi-ornegi.webp$Baharat-Seti-Baharatlik-Celik-8-Li-Standli__41711072_0.webp$sik_ve_kullanisli_6_li_baharat_seti-324.webp$3eefb613-faaf-4936-9b57-9010f16a2916-6c.webpkızlar uzun zamandır kullanışlı bir baharat takımı almak istiyorum ama en kolay kullanabileceğim tür hangisi karar veremiyorum acaba resimlerdeki baharatlıklardan kullananlar bana fikir verebilir mi?

Son düzenleme:
bencede ama hızlı yemek yaparken alıp koymak zormu olurki?

canım bende iki çeşit var, şöyle anlatayım neden iki çeşit olduğunu, biri porselen olanlardan..kapak kısmında lastikli bi sıkıştırma yeri olmadığından içindeki nane falan küflendi veya güvelendi...o yüzden ikincisini aldım ve çok kullanışlı hemde yer kaplamıyor..hemde tuzluk gibi al dök..tek tek kapak açıp kapamayla uğraşmıyorsun....dur ben sana ikisininde resimlerini koyayım...fikir olur sanada..

canım bak üşenmedim çektim resimlerini :) inşallah faydası olur $Fotoğraf0099.webp$Fotoğraf0100.webp$Fotoğraf0098.webp
canım porselen olanlardan memnun kalmadım içine koyduklarım nemlendi güvelendi falan..görüntü güzel ama pek kullanışlı değil...
ufak tuzluk şeklinde olanlar çok kullanışlı hem içine hava girmiyor hemde tepesinde tuzluk gibi delikleri olduğıundan rahatça açmadan kapağını kullanabiliyorsun...resimlerde gördüm sen eklemişsin cam kapaklı bi kavanoz vardı ben onların büyüklerine çay ve tuz koydum resimde gördüğün gibi, memnunum ondan ama kapaklarında lastikli koruması olmadığından tuz falan nemleniyor canım..karar senin tabi ama ben tuzluk gibi olanları tavsiye ederim çok kullanışlı..

Eki Görüntüle 486270 Eki Görüntüle 486271 Eki Görüntüle 486272 Eki Görüntüle 486281 Eki Görüntüle 486282 Eki Görüntüle 486292 kızlar uzun zamandır kullanışlı bir baharat takımı almak istiyorum ama en kolay kullanabileceğim tür hangisi karar veremiyorum acaba resimlerdeki baharatlıklardan kullananlar bana fikir verebilir mi?

canım ben de hala alamadım
hem kullanışlı olsun istiyorum hemde estetik olsun
ama ben şu an evimde kavanozlu ve kapaklı kullanıyorum pek sıkıntı olmadı
kapaklı olsun aç kapa yaparsan da vaktini çok almaz bence

gazelcim ben tuzluk gibi olanlardan da kullandım ama hep paslandı ya
attım bende
belki iyisi değildi

metalde kullandım o da paslandı
ben o yüzden cam yada porselen istiyorum galiba

Bende hem metal olanlardan var, yani mıknatıslı, hemde cam. Fakat en rahat kullandığım cam kavanoz şeklinde olanlar. Metal olanlar durdukça, cam gibi olan üst bölümü böyle nasıl desem kirlendi, kötü bir görüntü aldı.

metal olanları satarken paslanmaz diye satıyolar ama demekki paslanıyo zamanla...gazelcim o cam olanların ağzında silikon gibi koruması olanlar var bizim burda biyerde gördüm de onlardan alsammı acaba ?

bence o ahşap olanın camı olmadığı için içindeki baharatın ne olduğunu ancak koklayarak anlayabilirsin. bence bunu göz ardı etme. ya üzerinde ismi yazanlara bak ya da içi görünenlerden

metal olanları satarken paslanmaz diye satıyolar ama demekki paslanıyo zamanla...gazelcim o cam olanların ağzında silikon gibi koruması olanlar var bizim burda biyerde gördüm de onlardan alsammı acaba ?

valla geztapocum, paslanır falan yazmışlar ama ben uzun zamandır kullanıyorum çok memnunum hiç paslanma bozulma falan olmadı... kullanışı cezbetti beni zaten, tuzluk gibi serpelemesi çok kolaylık... bazen iki elinde bi iş oluyor öyle al kapağını aç dök sonra kapat kaldır ne bileyim ben hep pratik şeyleri severim... hatta o resimdeki eklediğim porselenleri anneme götürecem giderken o çok beğeniyordu.. porselenler evet görüntü güzel ama kullanışsız bence...ve beni tanırsın görsellikten ziyade kullanışa önem veririm...ve bunun kullanışı çok rahat...hatta ben onları 15 liraya almıştım biliyomusun..marka falan değil yani..milyoncu denilen mağazalar varya ordan öylesine aldım geçtim çok rahat ettim... bu zamana kadar bişey olmadı ama bundan sonra paslanırsa onu bilemiyorum canım...şimdi garanti şekilde konuşup da köstek olmayayım :) karar zevk senin tabi ama yinede nasıl bişey düşünürsen düşün görüntüsünden çok kullanışına bak...dediğin o kapağı silikon olanlardan alsan mantıklı bence... sen bilirsin canım...alınca bize resim koy merak ederim bak :)

canım ben de hala alamadım
hem kullanışlı olsun istiyorum hemde estetik olsun
ama ben şu an evimde kavanozlu ve kapaklı kullanıyorum pek sıkıntı olmadı
kapaklı olsun aç kapa yaparsan da vaktini çok almaz bence

gazelcim ben tuzluk gibi olanlardan da kullandım ama hep paslandı ya
attım bende
belki iyisi değildi

metalde kullandım o da paslandı
ben o yüzden cam yada porselen istiyorum galiba

kadiscim paslandı demişsin de üzüldüm valla şimdi..bir seneyi geçti bişey olmadı ama inşallah da olmaz... benimkiler gayet parlak duruyor bilmem ilerde olursa da bişey diyemedim şimdi... ama sana da tavsiyem olsun porselen ben kullanamadım çok hassaslar ve içindekiler nemleniyor..silikonlu kapak olurda sımsıkı kapanırsa bilemem tabi...ama kullanış açısından pratik değil hassas davranmak gerekiyor...aslında en güzelleri cam kavanozlar :) ohh doldur ne küflenir ne nemlenir :) ama biz hatunlar görüntüye çok önem veriyoruz işte..

Şu ana kadar en rahat kullandığım baharat seti :

4'lü baharat kavanozu < RAJTAN | IKEA Türkiye

Resimdeki gibi yan durabiliyorlar ve kapakları çevirmeli olduğu için nem yapmıyor.
Ayrıca ağzı geniş olduğu için,elde yıkarken içine sünger rahatça giriyor.

aaaa evet benimde vardı ilk evlendiğimde çeyizime bunlardan almıştık...gerçekten çok kullanışlıydı ama zamanla kırıldı kapağı kayboldu derken attım...porselenleri aldım oda kullanışlı değil..şimdi bu tuzluk görünümünde olanları kullanıyorum...dışı metal içi cam..

Şu ana kadar en rahat kullandığım baharat seti :

4'lü baharat kavanozu < RAJTAN | IKEA Türkiye

Resimdeki gibi yan durabiliyorlar ve kapakları çevirmeli olduğu için nem yapmıyor.
Ayrıca ağzı geniş olduğu için,elde yıkarken içine sünger rahatça giriyor.

ben bunların plastik kapaklı olanlardan tam 12 yıldır kullanıyorum kapakları kötü oldu artık hemde çok sıkıldım atcam onları ..sanırım şu metal delikli olanlardan alıcam.teşekkür ederim cevabınız için..

canım metal olanlardan var bende. biev markası da. ama paslandı bir kaç özellikle tuz çok fena paslandırıy$sos.webpor. ayrıca leke oluyor temizlemesi sıkıntılı, bana şunlar çok kullanışlı geliyor, ocağın yanında dursun hemen koyuverirsin

canım metal olanlardan var bende. biev markası da. ama paslandı bir kaç özellikle tuz çok fena paslandırıyEki Görüntüle 486833 or. ayrıca leke oluyor temizlemesi sıkıntılı, bana şunlar çok kullanışlı geliyor, ocağın yanında dursun hemen koyuverirsin
valla benim için estetik değil kullanışlı olması önde geliyor o yüzden bakınıyorum çıktıkça bakalım.seninkide güzelmiş canım .ocağın yanında kolay olur evet .biz çok baharat seven ve değişik baharatlar kullanan bir aileyiz o yüzden bana heralde bir on tane filan lazım :1:

Back
X