Mutfak Püf Noktaları Baharatlardan olmazsa olmazın hangisi

Savsancik

Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2021
390
273
23
26
Baharatlara bayılıyorum ve bilmediğim baharatlar var mı merak ettim tabi ki de var😅 işte onları bulup gerekli püflerle yemeklerimize tat katalım . Hangi yemekte iyi gidiyor gibi 🥰 Ben başlayim Mantara atılan karabiber et tadı veriyormuş abimden öğrenmiştim çok güzel oluyor . Kekik ise tavuk soteli çok yakışıyor . Körii gönlümün efendisi tavuklarda , pizzada , makarnada güzel oluyor seviyorum diye fazla atıyorum bazen tadı kaçıyor . Annem yenibahar atardı pirinç pilavına o da çok hoş oluyor . Zerdeçal çorbası da rengi ve tadı farklı ve hoş 🥰 bu kadar şimdilik aklıma gelenler siz neler eklemek istersiniz 😍

Ben en çok karabiber severim hamileyken yogurta bile döküp yerdim bu arada karabiber et yemeklerine çok güzel lezzet veriyor pulbiber ise tavuk yemeklerine
Bende yoğurda pul biber döküp yemeyi severim 😅 Bir Adanalı olarak acıyı unutmama kızıyorum şu an galiba her yemekte olduğundan dikkatimi çekmedi alışkınız diye değişik tatlar arıyorum 🥰

Karabiber sumak nane acı köy biberi bu liste uzar 😃

Baharatlara bayılıyorum ve bilmediğim baharatlar var mı merak ettim tabi ki de var😅 işte onları bulup gerekli püflerle yemeklerimize tat katalım . Hangi yemekte iyi gidiyor gibi 🥰 Ben başlayim Mantara atılan karabiber et tadı veriyormuş abimden öğrenmiştim çok güzel oluyor . Kekik ise tavuk soteli çok yakışıyor . Körii gönlümün efendisi tavuklarda , pizzada , makarnada güzel oluyor seviyorum diye fazla atıyorum bazen tadı kaçıyor . Annem yenibahar atardı pirinç pilavına o da çok hoş oluyor . Zerdeçal çorbası da rengi ve tadı farklı ve hoş 🥰 bu kadar şimdilik aklıma gelenler siz neler eklemek istersiniz 😍
Bizim buralarda dolma sarma ekşi yapılır, susmak koyarız harika olur nar ekşisi ile

Kimyon mercimek çorbasına çok iyi olur, mercimek köftesine

Back
X