- 8 Nisan 2017
- 56.917
- 298.918
-
- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
alıver bi beyaz sirke kız...deneyecegim:)
beyaz sirke yok elma sirkesi var. o olur mu
en az eşya neredeyse oradan başla:)Sana senin için kolay zor bir soru soracağım hiç bu işin pratiğini bilmem çünkü
BirTutamMutluluk20 evi dip köşe temizleme girisecekzrn ilk iş ne olmalı nereden başlamalı
Maşallah ,vallaha ben çok girmiyorum ara ara takılıyor zaten işi de yapabilfiğim kadar yapıyorumBüyüdük artık sahalara geri donebılırım
işte aynı evın temızlıgı dagınıklıgı dıye debelenıp duruyorum sen neler yapıyosun kullerden dogmaya devam mı
Her yer eşya benim eşya çoken az eşya neredeyse oradan başla:)
küçükken başla sonra gerisi gelir.
en zor yeri MUTFAK
Sana senin için kolay zor bir soru soracağım hiç bu işin pratiğini bilmem çünkü
BirTutamMutluluk20 evi dip köşe temizleme girisecekzrn ilk iş ne olmalı nereden başlamalı
Maşallah güzel anlatmisisij yarın parke işi hallolirsaBenim dip köşe temizlik düzenim şu şekilde;
Balkonumu akşamdan yıkayıp, gündüz halıları balkona atıyorum havalanması için. yıkanacaksa verip yıkattırıyorum.
oda kapılarına 1 poşet koyuyorum. odadan çıkan atılacak şeyleri poşete dolduruyorum (ikide birde çöpe gitmemek için).
Sepet alıyorum tüm odaları gezip dağınıklığı topluyorum. sepettekileri odalardaki yerlerine yerleştiriyorum.
(örn: mutfaktan başlıyorum diyelim. mutfakta oyuncak varsa, çocuk odasından geçerken onları oraya yerleştiriyorum vb. banyoya gidene kadar sepettekiler boşalmış oluyor.)
yanıma 3 kova su alıyorum. 1 kova camlar için, 1 kova yer için, 1 kova toz almak için.
Oda oda süpürüp, silip kapısını çekiyorum. Cam silerken perdeyi makineye atıyorum.
koltuk sileceksem ona ayrı bir kova su hazırlıyorum. hatta onu başka bir gün yapıyorum, çünkü evim büyük yetişemiyorum.
çocuk odasındaysam nevresim değiştiriyorum. onları makineye atıyorum, yıkanırken odayı süpürüp siliyorum vs.
yatak odasındaysam aynı şekilde, nevresim değiştiriyorum, onlar yıkanırken odayı süpürüp, siliyorum.
küçük wc'yi araba fırçası gibi fırçayla duvarlarına kadar çamaşır suyuyla yıkıyorum.
banyoda klozetimiz var. onun için ucuz süngerler alıyorum. kesip küçültüyorum. elime dr eldiveni giyip dışını içini çamaşır suyuyla ovup, şaldır şuldur yıkıyorum. o süngeri ve eldiveni atıyorum. sonra araba fırçasını alıp banyo duşakabin yerler vs köpük köpük yıkıyorum. lavabosunu da minik el fırçasıyla yıkayıp, paspaslarını yıkayıp kurutup seriyorum.
Aynaları falan siliyorum. oda kapılarını siliyorum vs vs
Ben de sizke canasir jatlaya bilir miyim dolapda giyecek bi sey bulamiyoruz hepsi sepetteGel senle bu akşam çamaşır yıkayıp asalım,
Banyo wc'yi de temizleyelim. (gerekirse çocuklar uyuduktan sonra.)
bi de tv karşısında dinlenirken çamaşır katlayalım...
bide bi sayfada görmüşüm ada 4 çocuklu 49 kgluk hatun
bak köfteli makarnayi sık sık yap biraz al
daha nolsun on nurmara bi azerinsin
Kuzu bebelerin en cok takildigi yeri en sona birak.mesela benimkiler en cok salonda takilir ben yatak odalarindan baslarim mutfaktan sonra en son salonu da yapip banyoyla finish yaparimSana senin için kolay zor bir soru soracağım hiç bu işin pratiğini bilmem çünkü
Esyalari azalt kankaHer yer eşya benim eşya çokdaha doğrusu ev küçük 80 metrekare
Hep azaltmaya çalışıyorum bodrum doldu taştıBen de sizke canasir jatlaya bilir miyim dolapda giyecek bi sey bulamiyoruz hepsi sepette
kofteli makarna ugurlu gelmedi bana balik corbasi iceyim bari
Kuzu bebelerin en cok takildigi yeri en sona birak.mesela benimkiler en cok salonda takilir ben yatak odalarindan baslarim mutfaktan sonra en son salonu da yapip banyoyla finish yaparimher oda temizligi oncesi de balkonu silerim ben de hali neyim atiyorum oraya
Esyalari azalt kanka
Gel valla. bi çarşaf seriyorum odanın ortasına. güzelce katlıyorum. sohbet ede ede katlarız :)Ben de sizke canasir jatlaya bilir miyim dolapda giyecek bi sey bulamiyoruz hepsi sepette
O zaman bi taraftan da aliyosun demek kiHep azaltmaya çalışıyorum bodrum doldu taştı
Tamam saatlerimizi ayarlayalimGel valla. bi çarşaf seriyorum odanın ortasına. güzelce katlıyorum. sohbet ede ede katlarız :)
Öff en sevmediğim, ben ilk mutfaktan başlayacaktım fibromiyaljim bu ara atak yaptı, neler yapacaksın mutfak da, başlamaktan korkuyorum 5 gün kaldı ramazan 'a daha hiç bişey yapamadımAbla ben de simdi oturdum sabahin 10 bucugundan beri ayaktaydim
Kizimin odasi bitti camlar perdeler halilar hepsi elden gecti tum mobilyalarin alti silindi
Dolap iclerini gecen hafta temizlemisdim
Yarin mitfak zamani
@orkidekaramel kaytarmıyon di miGel senle bu akşam çamaşır yıkayıp asalım,
Banyo wc'yi de temizleyelim. (gerekirse çocuklar uyuduktan sonra.)
bi de tv karşısında dinlenirken çamaşır katlayalım...
Mutfagin once storunu sokmekle baslicam.ardindan camlari silicem.sonra tezgahi bosaltip dolaplarin en ustunu silicem.sonra tek tek ust dolaplari indirip silip tekrar koyucam yerine aldiklarimi. alt dolaplari da silicemÖff en sevmediğim, ben ilk mutfaktan başlayacaktım fibromiyaljim bu ara atak yaptı, neler yapacaksın mutfak da, başlamaktan korkuyorum 5 gün kaldı ramazan 'a daha hiç bişey yapamadım
Ben kaytardim@orkidekaramel kaytarmıyon di mi
Duvarları silmiyormusun?Mutfagin once storunu sokmekle baslicam.ardindan camlari silicem.sonra tezgahi bosaltip dolaplarin en ustunu silicem.sonra tek tek ust dolaplari indirip silip tekrar koyucam yerine aldiklarimi. alt dolaplari da silicem
Yarinsa halisini yikarim mikrodalga firin ve buzdolabini temizlerim
Ben kaytardim
Duvarin boyasi guya cikmayan boya ama sildikce cikiyo maalesefDuvarları silmiyormusun?
Ben Azerbaycanlıyım bizim orda Novruz bayramı vardır martın 20-21 ondan önce temizlik yaparız dip köşe. ama genelde de cumartesi temizlik yaparım herseferinde camları mikrofiber bezle silerim bi defa, genel temizlige ihtiyacim yok çünki her hafta yapıyorumSu siralar kadinlarin gundemindeki konularin basinda bahar temizligi geliyorPeki siz bahar temizliginde neler yapiyorsunuz?Ve ya her hangi bir ipuclariniz var mi bu konuyla ilgili?
Size bi kac sorum olacak:
*Temizlige nerden baslayip nerde bitiriyorsunuz?
*Oda oda mi temizlik yapiyorsunuz?
*Bahar temizligi ortalama kac gununuzu aliyor?
*Perdeleri yikamak icin ipuclariniz var mi?
*Camlari,aynalari neyle siliyorsunuz?
*Peki cocuklu anneler, sizin bahar
temizliginiz nasil oluyor?
Buyrun bir-birimize yardimci olalim.Konuya anket de ekledim