Bahar temizligini nasil yapiyorsunuz?

Bahar temizligi yapiyor musunuz?

• Evet bayilirim temizlige

OY: 193 29,0%
  • Ne gerek var benim evim temiz ki:)

OY: 63 9,5%
  • Mecbur kalmasam yapmam

OY: 102 15,3%
  • Cok isterim ama zamanim yok

OY: 55 8,3%
  • Hic ugrasamam yardimci aliyorum

OY: 55 8,3%
  • Elimden geldigince yapmaya calisiyorum

OY: 266 40,0%

• Ankete Katılan
    665
Bahar temizliğ yapmıyorum çünkü evimi sürekli bir düzende tutuyorum. Camları 3 ayda bir silerim, perdelerim ise üç haftada bir yıkanır. Teferruatı olmayan tül ve güneşlik şeklinde salon perdelerim, odalarımda ise otantik buldan perde kullanıyorum. Yıka as modundayım. Perdeleri 30 derecede sabun tozuyla yıkıyorum. İki ayda bir mutfak dolaplarını boşaltıp elden geçiriyorum, her hafta sonu dip köşe süpürüp siliyorum ve toz alıyorum. Yılda iki kez bazaları boşaltıp temizliyorum. Camları silerken kapıları da siliyorum. Evde iş biriktirmeyince ekstra bir bahar temizliğine gerek kalmıyor
Ben de sizin gibiyim bahara veya Ramazan'a özel temizlik harekatı olmaz bizde.
Sadece mevsim geçişlerinde kıyafet ve yorgan çıkar-kaldır işleri oluyor.
Ben aslında buldan perdelerinizi merak ettiğim için alıntıladım sizi.
Nerden bakabilirim?

Ben her hafta cam kapı dolapların dışlarını ve yüzeysel iclerini temizleyip halı koltuk siliyorum 2 3 haftada bi de duvarları moplayip perdeleri atıyorum:) haftaya bunlara ek olarak tüm dolaplarimin icini boşaltıp silip yerlestircem sadece :))

Hayretliksiniz maşallah
Şu camların perdelerin hepsini bir günde silenler 15 günde bir siliyor olmalı 3 aydan 3 aya olsa bitmez yada. Ustunkorumu yapiyosunuz
Ben bir büyük cama rahat bı saat uğraşıyorum ve canım çıkıyor ama sungerin yeşil kısmı ile bol domestosla bastira bastira siliyorum sonrada anca köpük temizliyorum

Eşim camları ve kapıları sildi. Perdeleri indirdi. Yıkandıktan sonra yerine taktı.

Hali ve koltuk yıkamak şirketler var. Onlar yapıyor.

Mutfak ve banyo bende.

Mobilya toplamak bende.

Evi süpürmek silmek,balkon yıkamak eşimde.

Eşimle ikimiz birbirimize yardım ederek yapıyoruz. Yavaş yavaş. Acele yok :)

Hayretliksiniz maşallah
Şu camların perdelerin hepsini bir günde silenler 15 günde bir siliyor olmalı 3 aydan 3 aya olsa bitmez yada. Ustunkorumu yapiyosunuz
Ben bir büyük cama rahat bı saat uğraşıyorum ve canım çıkıyor ama sungerin yeşil kısmı ile bol domestosla bastira bastira siliyorum sonrada anca köpük temizliyorum
Domestos pimapenleri sarartır + sungerin yeşil kısmı çizer aklınızda bulunsun.

Su siralar kadinlarin gundemindeki konularin basinda bahar temizligi geliyor🤭Peki siz bahar temizliginde neler yapiyorsunuz?Ve ya her hangi bir ipuclariniz var mi bu konuyla ilgili?🤔🤔🤔
Size bi kac sorum olacak:

*Temizlige nerden baslayip nerde bitiriyorsunuz?

*Oda oda mi temizlik yapiyorsunuz?

*Bahar temizligi ortalama kac gununuzu aliyor?

*Perdeleri yikamak icin ipuclariniz var mi?

*Camlari,aynalari neyle siliyorsunuz?

*Peki cocuklu anneler, sizin bahar
temizliginiz nasil oluyor?

Buyrun bir-birimize yardimci olalim.Konuya anket de ekledim🤗
Bahar temizliği dediğimiz şey derin temizlik ise eğer :) önce Camları silip perdeleri yıkıyorum.
Camları ve aynaları şampuanlı suyla siliyorum. İyi bi bezle kurutuyorum. Aşırı büyük rahatlık. Evlendiğimden beri balkon camları dahil böyle siliyorum. Çok kısa sürede bitiyor.
En fazla zamanı perdelerin yıkanması alıyor. 5 makinada falan anca bitiyor. Ben deterjan artı soda malik artı karbonat kullanıyorum. Bir ara yoz şeker de koyuyordum ama sonuncusunu koymadım ve bişey farketmedi. Düşük devir yıkayıp hemen asıyorum ve kırışmıyor.
Mutfak dolap içleri, dolap dışı,çekmeceler çeki düzen, buzdolabı sil düzenle.
Banyo tuvalet duşakabin sil, fazlalıkları at, paspaslar yıka, aynalar dolaplar sil.
Bütün odaları sil süpür paspasla.
Halıları yıkamaya ver mis gibi ser.
Bitti.
Vallahi yazarken kendime üzüldüm.

Bende haftaya başlama planları yapıyorum. Her gün bi odayı yapmayi düşünüyorum. :KK66: Önce perdeleri yıkayıp ardimdan duvarları silip sonra camlar derken toz alıp yerleri silip odadan çıkmak hedefim 😂 her gün böyle yapsam 1 haftada bitirim sanırm

Son düzenleme:
Haftada bir dip kose zaten yaparim toz alirn kapi citalari cok toz tutan yerler alirim buna ek sadece perde cam hali dolap icleri banyo faanslari kalıyor benim ... keske kaynanam gibi hic yapmasam sifir takinti kadinda 7 senedir evliyim kizlari gittikce yapar temizligini halilarin rengi degismis kac senedir yikanmiyosa

Haftada bir dip kose zaten yaparim toz alirn kapi citalari cok toz tutan yerler alirim buna ek sadece perde cam hali dolap icleri banyo faanslari kalıyor benim ... keske kaynanam gibi hic yapmasam sifir takinti kadinda 7 senedir evliyim kizlari gittikce yapar temizligini halilarin rengi degismis kac senedir yikanmiyosa
Yok artık 🙄

X