Bahar temızlıgı lıste1

BirTutamMutluluk20

azerinnn
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2011
29.255
37.329
798
Evet kizlar nisan bitti bitecek ve bahar temizligi basliyor
Liste hazirlamak gerek ben hepimiz icin ornek liste hazirladim
Bu yatak odasi temizligimiz icin listemiz
Sizin de asagi yukari yapacaklariniz bunlar farkli seyler ya da benim unuttugum bi seyler olursa siz de eklerseniz sevinirim

Oncelikle
Evi hızlıca temizlemek için en iyi yol planlı çalışmaktan geçiyor. Bir plan yapar ve bu plana sadık kalırsanız evinizi dağıtmadan bu büyük işin altından çıkabilirsiniz. Düzensiz bir evi temizlemek başlı başına bir engelle yüzleşmek anlamına gelir.
Bir yeri temizlemeye başladığınızda, temizliği yarıda bırakıp başka bir yere geçmemeye özen gösterin.
Dağınık çalışmanız işinizin uzamasına neden olur. Her gün bir kaç dakikanızı evinizin dağınıklığını toparlamak için ayırmalısınız.
Temizliğe başlamadan önce temizlik malzemelerinizin eksik olup olmadığını kontrol edin. Temizliğe başlamışken eksik temizlik maddeleri ile yüzleşmek tam bir felaket olabilir. Üstelik bu temizliğin planlanan süreden uzun sürmesine neden olur.
Temizlik için kullandığınız bezlerin içeriği çok önemli. Zira kumaş bezler sildiğiniz yerlere leke bırakırlar. Özetle eski tişörtleri kullanmak her zaman iyi bir fikir değil.
Temizlik sırasında leke oluşumunun önüne geçemek için, temizlik bezlerini kullanın.
Temizlik yaparken kirli yerleri en sona bırakın. Önce temiz yerlerden başlayın ki kirli yerlerden gelen tozlar temiz yerleri de kirletmesin. Yerleri silmeden önce mutlaka kuru temizleme yani süpürme yapın.
Kolay gelsin.(Alinti)

*İşe öncelikle halilarinizi kaldirmakla baslayin.ister kendiniz isterse de hali yikamada yikata bilirsiniz
*Sonra tulunuzu perdelerinizi yatak ortuniuzu nevresimlerinizi makineye atin ve siz temizlik yaparken yikansin
* Kışlıklarınızı kaldırın.Giymediklerinizi ayirin ihtiyac sahibi kisiler icin. Dolabın içini silin. Yazlık kıyafetlerinizi askılara asarak düzenli bir şekilde yerleştirin.Kirlileri yikanmasi icin ayirin
*Yorganlari yastiklari ayirin yikanmasi gerekenleri makinaya atin digerlerini havalanmasi icin balkona
*Yatagin ustunu supurgeyle supurup kirli yerleri varsa hali yikamayla yikayip ,hali yikama makineniz yoksa silip kurumaya birakin
* Bazanın içini düzenleyin.
* Makyaj dolabını düzenleyin.
* Komodinleri boşaltıp tozunu alın ve yerleştirin.
*Duvarlari,tavani silin
*Yatak basini silin
*Avizeyi silin
*Sırayla; pencereleri ve yerleri silin.
*Toz alin
*Kapiyi silin
*Tül ve perdeleri asıp odanın kapısını kapatarak çıkabilirsiniz.

Bu baslikta yatak odasinin temizligine kullandigimiz urunler hakkinda fikir alisverisi de yapa biliriz​

Son düzenleme:
Süpermiş bunlar azim ya bunları uygularsak hem işimiz kolaylaşır hemde hiç bir yeri atlamayız diğer odalarınkinide bekliyorum

tesadüfe bak, ben bahar temizliğine bugün başladım,
yardımcı bayan çağırdım mutfak bitti,şu anda halıları siliyor bende keyif yapıyorum :126:

Süpermiş bunlar azim ya bunları uygularsak hem işimiz kolaylaşır hemde hiç bir yeri atlamayız diğer odalarınkinide bekliyorum
evet canim hepimize kolaylik olur iste ne guzel artik burda yatak odasi temizligimz hakkinda konusuruz hangi urunleri kullandigimiz falan hakkinda
tesadüfe bak, ben bahar temizliğine bugün başladım,
yardımcı bayan çağırdım mutfak bitti,şu anda halıları siliyor bende keyif yapıyorum :126:
en guzelini yapmishsin
Böyle yapılacakları okuyunca işten koşarak çıkıp, eşofmanı giyip, kolları sıvayıp saatlerce temizlik yapmak istedim.
ben de bi an temizlik yapiyorum gercekten sandim

selamm :)
bu listeyi okuyunca hemen hepsini yapasım geldi inan ama şu an ofisteyim her zaman ki gibi :)

Son düzenleme:
Bu yatak odasına benimde el atma zamanım geldi de geçiyor bile ... Diğer yerlerle sıkıntım yok , hergün elim üzerlerinde ama gardolabım ve şifonyer , komidin çekmecelerim bir facia

Yarın için bende şevklendim , sağol azem

okuyunca temizlik şevki geliyor insana ama kim yapıcak
biz 2 odanın yerini değiştirdiğimiz için(yatak ve oturma odası)genel temizlikleri yapılmış oldu
bütün camlar kapılar silinip mutfak temizlenince bitmiş olucak benim ki
hepimize kolay gelsin

benim de yatak odam ve oturma odam durii

bi sey kalmamis kuzuyarin senin icin mutfak listesini de eklerim

ben dun komidinleri bosaltip icli disli sildim yerlestirdim
makyaj malzemelerimi duzenledim cekmecelerimi falan
bu gun de gardroplari duzenlerim yikanacaklari atarim makineye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…