• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bahar temizliği derdi:(

İşte eskiden hep soba kullanıldığı için baharda, boya badana işleri, evdeki eşyalardan is kokusunu arıtma amaçlı baştan aşağı temizlik yapıldığından dolayı bahar temizliği denmiştir sanırım. Adı böyle süregelmiş, böyle gidiyor. Yaz gelince badana yapılmıyorsa, diğer işler her zaman yapılıyor zaten.
Yani boya badana yapılacaksa bahar temizliği denir de zaten temizlik yapılmışsa birde ne diye büyütelim bunu yine..strese girer insan))

Zaten doğuma yakın genel temizlik için yardımcı çağıracağım o yüzden bahar temizliği adı altında her yeri kaldırmayacağım. O zamana kadar haftada bir yaptığım süpürüp silme ritüelim yeterli.
Kışlıkları kaldırırım bir tek şimdilik yeter.

Haziran başı Ramazan ayı diye düşünürsek genel temizlik işini ona göre ayarlamak lazım tabi.

Merhaba arkadaşlar bende bunu dusunuyorum surekli bitince rahat bi nefes alirim

Benim evin ust alt oluyor is bitene kadar o kadar esya var hepsini kokten temizliyoruz cok yorucu baza dolap cekmece icleri silinecek avizeler camlar mutfak dolaplari perdeler halilar ortuler bide benim perdeler kuruvaze takip cikarmak daha zor oo simdiden yoruldum daha baslamadan

Bende bugün başladim ben oda oda yapiyorum.
Bugün oturma odası ,yatak odasi,çocuk odasını yaptim. Camlarını felan sildim , perdelerini yıkattim, dolap içlerini düzenleyip sildim iç dış.
Yarında salon, mutfak ve banyo tuvaleti yapacam ins.
Bitsede temizlik kurtulsam.:KK47:

Ben cok pis temizlik yaparim canim ,tam da soyledigim gibi etraf dagilir ,savas alanina doner ,ben evde teror estiririm :rolleyes: :KK53:
Hhhee napiyosun ki merak ettim çeksene temizlik yaparken bakalım nasıl dağılıyor normalde de ev çok dağılıyor ben yapınca da öyle de acaba benden daha mı daginiksin:KK45:

Kızlar siz başladınız mı gözümde çok büyüdü bi de çocukla daha zor kaç günde biter nasıl bi plan yapmalı
Evet canım ben bitirdim bile önce camlar panjur larla ise başladım sonra mutfak sonra halılar yolluk yıkama işleri yorgan battaniye onlar yıkanmaya gidince perdeleri yıkadim taktım koltuk silme işi sonra evin bütün fayans larını porçözledim yatak odası gardrop yüklük dolabı elden geçti sonra hali yıkamadan eşyalar geldi temiz temiz son olarak yerleşme işi kaldı onu da pazartesi tekrar yerler vileda geçilecek hali yolluk lari yazcam

Ay hic sorma. Ben yatak odasindan basladim. Kisliklar giymediklerim falan hep ayirdim Allahim bi ton kiyafet cikti şok oldum. Hepsini birilerine verdim de kurtuldum. Gardolabim cok rahatladi :)))
Halilari pazartesi gondericem insallah. Halilar yikamadayken perdeleri yikiycam. Nevresimler yorganlar yikandi tabi hepsini kaldirdim.
En son da halilar gelecegi gun yardimci gelecek mecbur temizleyip serecek ben yapamiyorum çünkü maalesef..

Ay kadinlarin derdi yahu bugun baza ve dolap içlerini kaldirdim topladim. Efil efil giysiler bu saatte oldu hala yikaniyor ve bu mesaji ünite içi cer cop toplarken yaziyorum kolay gele

Ben şimdiye kadar hiç bahar temizliği yapmadım gerek duymuyorum benim evim güzel evim herzaman temiz. Baharda gelmiş hoş gelmiş ama eli boş gelmiş

Ben daha basliyamadim bile.kizlarim hastalndi.onlar iyilessin.krese yolladikdan sonra bayaa temizlik yapmam lazim.yazarsam sayfa dolar:KK45:

:-) Daginikligimizi mi yatistircaz bebekim :KK53: Temizlik yaparken dagitmakta uzerime tanimam :KK30: :-)
Bende oyleyim hahahha sac bas daginik.her sey ortaya dokulmus.:KK53: Cik isin icinden cika bilirsen:KK45: benimkinin gozu korkuyor:63: lutfen ben evde olmadigim zaman yap Allah askina der:KK76:

Back
X