• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bahar temizliği derdi:(

Naz571

xöğretmen
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2013
2.574
1.744
333
Kızlar siz başladınız mı gözümde çok büyüdü bi de çocukla daha zor kaç günde biter nasıl bi plan yapmalı

Sadece halılarımı yıkamaya gönderdim nevresim yorgan yıkandı temizliğe nerden başlanmalı

Yarını bekliyorum ben ama once yatak odamdan baslayacagm henüz kıslıkları kaldırmadm onlari halledip dolapları icini dısını sılecegn ardindan perdeler camlar misafir odam salon banyo ve mutfak kendimce boyle sıra yaptim ama ben halilarımı en son vericem coxukda olunca boslukda dolanmasın istiyorm bilmem nasil olur ama gozümde buyüyo yaa :)) kolay gelsin bize

Hali yikama .yorganlar yastiklar dolaplar
mutfak camlar kapilar.bide boya badana yaptinmi tamamdir:) yaza girerken ayri temizlik kisa ayri en iyisi kişa dogru yapip butun kis temiz temiz oturmak.yazin daha cok kirleniyo cam kapi acik sinek bocek derken.

oda oda yapmak en mantıklısı..hem yorulmazsın hem de bütün ev birden karışmaz :)

Bende ilk olarak misafir salonundan basladim :)
Orayi temizleyip kapatiyorum :KK53: Ve sirasiyla cocuk odalari ,yatak odasi ,mutfak ,banyo ,wc ve son olarak oturma odasi :KK55:

Şu bahar temizliği olayını da hiç anlamam.zaten sık sık temizlik yapılan evde bahar temizliği adı altında bir olaya ne gerek var. Ne yani bütün kış hiç temizlemeden leş gibi bırakmıyorsunuz herhalde evi..?
Yani benim evimde haftada bir gün büyük temizlik zaten yapılır. 15 günde bir perdeler ve halılar temizlenir..Ayrıca bahar temizliğı yapmaya gerek varmı o zaman??:KK57:

Kızlar siz başladınız mı gözümde çok büyüdü bi de çocukla daha zor kaç günde biter nasıl bi plan yapmalı
Nevresim ve halılarını halletmişsen kışlık kıyafetlerini kısa programda bi yıka kaldır yazlık kıyafetleri ser dolabını silip .. Ertesi gün perdelerini yıka camlarını sil .. Ondan sonraki gün mutfak dolaplarını banyo dolaplarını silip düzenle .. Sonra da evi komple süpür sil halışarında gelir zaten o zamana serersin ooohhhh miss :))

Şu bahar temizliği olayını da hiç anlamam.zaten sık sık temizlik yapılan evde bahar temizliği adı altında bir olaya ne gerek var. Ne yani bütün kış hiç temizlemeden leş gibi bırakmıyorsunuz herhalde evi..?
Yani benim evimde haftada bir gün büyük temizlik zaten yapılır. 15 günde bir perdeler ve halılar temizlenir..Ayrıca bahar temizliğı yapmaya gerek varmı o zaman??:KK57:
Aynilarinı bende yapiyorum inan hele o perdeleri yikayip astiktan sonraki kokusunu sevdigimden 10 gün demez yikarim.haftada bir yatağım koltuklarımı cekerek altlarinı silerim ama bahar deyince de hani şu yazlik kışlık giysi olayı varya onu yaparken dolaplari da iç dıs ee bahara da ayrı yapılmis oluyo temizlik:))

Aynilarinı bende yapiyorum inan hele o perdeleri yikayip astiktan sonraki kokusunu sevdigimden 10 gün demez yikarim.haftada bir yatağım koltuklarımı cekerek altlarinı silerim ama bahar deyince de hani şu yazlik kışlık giysi olayı varya onu yaparken dolaplari da iç dıs ee bahara da ayrı yapılmis oluyo temizlik:))
Ah doğru o dolap düzenleme işini bende hiç sevmem..ve ertelerim hep. .zamanı geldi bahar temizliğinin o zaman..:KK76:

Bu bahar temizliği denen şey ne yahu? Normalde temizlemiyor musuuz evinizi ki, veya bu başka tür bir şey mi? Bizim ülke kadınlarınca çok duyuyorum da. Sanki yılda bir kere olan ev festivali gibi. Temizlik temizliktir. Sanki evi yıkıp baştan yapacakmış gibi abartmaya gerek yok.
Pis değilim ama ev temizliğinde kasmayı hiç anlamam. Strese girecek kadar ne var yani. Canınız ne kadar isterse o kadar temizlersiniz siz de.

İşte eskiden hep soba kullanıldığı için baharda, boya badana işleri, evdeki eşyalardan is kokusunu arıtma amaçlı baştan aşağı temizlik yapıldığından dolayı bahar temizliği denmiştir sanırım. Adı böyle süregelmiş, böyle gidiyor. Yaz gelince badana yapılmıyorsa, diğer işler her zaman yapılıyor zaten.

ayyyy inanmam :rolleyes:
öyle lezzetli zahmetli şeyler yapan hatun titiz olur pratik olur

Temizligi cok severim evet ama cok daginik calisiyorum malesef canim :KK45: Yardimci da cagiramiyorum ,kadin temizlik yaparken ben vicdandan oluyor ve yardimci kadina yardim edeyim derken paralaniyorum :KK45:

Back
X