Bahar depresyonu mu bu?

prettywoman89

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2012
1.628
857
123
Arkadaşlar ya havalar bir soğuk bir sıcak derken hem adet düzenim değişti, hem üşüttüm şuan iyi gibiyim ama eşim hasta bu seferde, yarın okulda sunum yapmam gerek ve ben o kadar yorgun hissediyorum ki 11e kadar uyudum yani anlam veremiyorum bu aralar sürekli uyusam otursam sıkıldım demem , spora kışın başlamıştım çok düzenli gidiyordum, bu baharın gelmesiyle bende herşey şaştı ona bile zoraki gitmeye başladım ama gidince de severek yapıyorum sporumu, tek sorun içimdeki yorgunluk böyle birşey yapmaya üşendikçe üşeniyorum, bu bahar yorgunluğumudur depresyonu mudur anlamadım, belkide aylak aylak gezmek varken havalar güneşliyken evde oturup sunum hazırlamak, derslere gitmek, ev işi yapmak beni boğdu nasıl çözümler üretiyorsunuz bu mevsim geçişlerinde kendinize gelebilmek için, etkilenmeyen insan var mıdır ya bu durumdan, ben mi kafama takıyorum diyorum ama gerçekten bu döneme başlarken bütün derslere giriyor, sporu da aksatmadan devam ettiriyordum, hastalıktı adet gecikmesiydi derken(1 hafta gecikti) dengem bozuldu sanırım

bahar depresyonu valla.. çevremde herkes sebepsiz mutsuz hep aynı cümle .. gelemedi gitti yaz.. diye.. o güneş görünmeden geçmiyor canım:))

Bahar deprosyonu olabilirde olmaya bilirde ama herseyi hemen bahara baglamayalim,adetleriniz gecikmis isterseniz bir doktora gidin belki hamile olabilirsiniz,yada miyom kist gibi rahatsizliklar olabilir ayrica dahiliye doktoruna gidin kansizlik,b12 guatr testleri yaptirin bunlardan birinin olmasi bile yorgunluga sebep olur yada dahiliye doktoruna gitme firsatiniz yoksa musait oldugunuz bir gun ac karnina aile hekimine gidin yazmis oldugum testlere onlarda bakabilir.

bendede 1 haftadır süren baş ağrısı var, yarın randevu aldım norolojiden artık gideceğim bahardı falan diye ertelimde ama geçmeyince geçmiyo işte
ayrıca sabahları yataktan spatuluyla kazıyo eşim beni o derece zor uyanıyorum
birde adetim kafayı iyice yadi zaten vajinamın kronometresi bozuldu bu ay tam 5 gün erken adet oldum ve 11 gün sürdü

bir çözüm bulan varsa yazsında bizde bilelim

Bahar yorgunluğu-depresyonu belirtileri:

-miskinlik

-cinsel isteksizlik

-baş ağrısı

-uyku düzeneizlikleri

-can sıkıntısı

-iştahsızlık

-neşesizlik

Regl düzensizliğinin baharla alakası yok ama stresten olabilir.

Bu bahar depresyonu ise en fazla üç hafta sürer geçerse doktora gitmek gerek.

Bahar yorgunluğunu yenme metotları ;

- Özellikle kıştan bahara geçerken bol vitamin almak gerekiyor
- Bol bol egzersiz yapmak gerekiyor
- Gelenin getireceklerini bilmemenin kaygısını yaşamak yerine sürprizlerin güzel olduğunu düşünmek lazım
- Baharın içinde, beklentilerin gerçekleşme ihtimaline hazır olmak lazım
- Erken kalkmak da bahar yorgunluğunu atmak açısından çok önemli.
- Uyku saatine dikkat etmek gerekiyor
- Beynimizi organize etmemiz lazım ki bizim için yararlı olan emirleri versin.
- İnsanın kendisini kötü haberlere, uyuşukluğa teslim etmemesi gerekiyor
- İnsan silkinir ve ben şuyum, bunu yapmak istiyorum derse kendi dışındaki dünyayı da manipüle edebilir.
- Güne düzenli başlamak çok güzel bir olay sevgi verip sevgi aldığınız zaman artılar alıyorsunuz.

Bahar yorgunluğunu önleme metotları ;

- Vücut özellikle de B ve C vitaminleri ile potasyuma ihtiyaç duyar. B ve C vitaminleri sebze ve meyvelerde, potasyum da domates, patates ve kayısıda bol miktarda bulunur. Bu nedenle meyve, sebze, patates, kayısı tüketimini artırın.
- Günde 3 litre su için. Yemek yemeden ve yatmadan önce azar azar içerek vücudunuza ihtiyacı olan suyu sağlayın.
- Uyku ritmine dikkat edin. Rahat bir uyku için yatağa girmeden önce günlük bütün stres nedenlerinizi aklınızdan uzaklaştırın. Hoşunuza giden konuları düşünün veya hoşlandığınız bir film seyredin.
- Hareket edin, bol bol güneşlenin, yürüyüş yapın.
- Alkol kullanıyorsanız, mümkün olduğunca azaltın. Çünkü yorgunluktan kurtulmak için alkole sarılmak çözümü zor problemleri ortaya çıkarabilir. Bahar aylarında insan metabolizmasında oluşan değişiklikler beraberinde yorgunluğu da getiriyor. Bahar yorgunluğu bir hastalık olarak tanımlanıyor ve önlem alınması gerekiyor. Önlem alınmazsa bahar yorgunluğu kronikleşebiliyor.

teşekkür ederim canım yani abartıyor muyum bilmiyorum da büyük bir isteksizlik var herşeye karşı; cinsellik konusunu bilmiyordum bende ona karşı da isteksizlik var ki normalde öyle değildim, bak onu da buna bağlayıverdim gitti

G-string_Giyen_Su_Aygiri öncelikle nikini çok seviyorum arada hipolara bakıp acaba g string giyseler nasıl olur diye düşünmedim değil senin nikini gördüğümden beri

ben yakın zamanda kürtaj geçirdim adet düzenimi ona bağlıyorum açıkcası, uykum zaten sürekli ballıdır benim çok severim uykuyu ama elime geçmez
fakat baş ağrısı işte onu bilmiyorum
ama yazdıkların için sağol zaten suyu çok içiyorum nerdeyse mutfakta hortum bağlıcam masama o derece

spatulayla kazıyor kısmına çok güldüm ya alemsin bende baş ağrısı yok şükür birde o olsa tadından yenmezdi herhalde, bende bir hafta geç oldum onuda etkilediğini düşünmüştüm aslında, şaftım kaydı benim bence yaza girince düzeleceğimi umut ediyorum, umut fakirin ekmeğidir napalım

ya aslında baharda cinsel istek dahada artar libido artması olur tüm doğada hayvanlarda bile kız öyle olmalı yani doğa canlanıyor ya o bakımdan

doğa düzeni gereği

amann eskıden bahar depresyonumu vardııı

boşu boşuna bunalımlara gırmeyın gelir geçer

ya aslında baharda cinsel istek dahada artar libido artması olur tüm doğada hayvanlarda bile kız öyle olmalı yani doğa canlanıyor ya o bakımdan

doğa düzeni gereği

ya bahar gelsin diye beklerken birgün ince giyinip yağmura yakalandım, bir gün mont giyip güneşte montla kazakla dolaştım sinirlerim gerildi belki de ondan böyle oldum bilemiyorum

Benim adetim genellikle hep 5 gun once olur doktor bunun normal oldugunu soyledi,benim adetimde 5,5 gun surer ama sizinki 11 gun suruyormus doktorlar adetin 9_10 gune kadar surmesini normal karsiliyorlar ama 10 ve uzeri durumlarda doktora gidilmesini tavsiye ediyorlar.

eskiden depresyon varmıydıki :))

oda yoktu oda yenı moda ınsanları bunalıma suruklemek için yapılıyor hep bunlar tabıkı yorulduğumuz zamnalar oluyor vucut yorgun düşüyor mesele ben butun hafta geç yatarım 3 te falan ama cuma gecelerı dayamam o gece pilim bitiyor

halıyle mevsım eğişiyor geçen hafta guneşlenecek kadar guzeldı bu hafta kazak hırkayla dolaşıyoruz

ya bahar gelsin diye beklerken birgün ince giyinip yağmura yakalandım, bir gün mont giyip güneşte montla kazakla dolaştım sinirlerim gerildi belki de ondan böyle oldum bilemiyorum

anaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aklıma şimdi ne çektin be prettywoman89 ne çektin diye bir yorum yapmak geldi

kız şakamı yapıyosun bunun içinmi o sondaki ağlayan similey
hemen akuta haber vereyim bunun içinse zira çok elem bir durum ince giyinip yağmura yakalanmak, hele sonrasıda kazakla sıcakta dolaşmak aman aman evlerden ırak

affına sığınıyorum ama gülüm bu latifeyi yapmak geldi içimden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…