Bağışıklık sistemi düşüklüğü yardım

xxnilxx

Nirvana
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2007
2.378
4
683
Slm arkadaşlar oğluşlarımdan birisi sürekli ateşleniyor 10 günde bir 15 günde bir ayda bir değişiyor sürekli boğaz enfeksiyonu deyip antibiyotik vrdiler en son 5 günlük iğne tedavisi olduk ama oda alerji yaptı çocuk sürekli kaşınıyor iyileştiğinde kontole götürdük bademciklerimi büyük diye hayır değilmiş bağışıklık sistemi testi yapıldı

DEĞERLER 700 İLE 1600 ARASI BİZİMKİNİN DEĞERİ 487.3 düşük bu DURUMDA OLAN ANNELER NELER YAPTINIZ NELER ÖNERİYORSUNUZ ARTIK ÇILDIRMAK ÜZEREYİM BUGUN YİNE ATEŞLİ :(:(:(:(:(:(:(:(

cok cok gecmis olsun. 10-15 gun ara ile tekrar ediyor dediginiz icin baska bir yerde okudugum PFAPA sendromu aklima geldi.
tedavisinde antibiyotik kullanilMİyor. cocuk immunoloji doktoruna bir gorunun bence. surekli antibiyotik kullanmakta bagisikligini dusurur. gecmis olsun tekrar.

oncelikle gecmis olsun Allah´ım acil sifalar versin butun sifa bekleyen kuzucuklara insallah.Ben kızımda bagısıklıgı guclensin diye immuzink diye bir surup kullanıyorum ve cok memnunum ama her cocuga iyi gelir mi bilemem,bu surubu bir doktorunuza danısın isterseniz.Saglıcakla.

cevaplar için çok tşk ederim o dediğiniz şeyi araştıracağım

ve o verdiğiniz şurup isminide araştıracağım

canım yapacağın şey bir immünnoloji doktoruna gitmek ve onun takibinde olmak ve bebeğini çok iyi korumak sanırım kardeşleri var eve hastalık taşınmasına elinden geliyorsa engel olmaya çalış çünkü 15 günde bir ateşlenmesinin sebebi eve taşınan hastalıkdır yada dışarıda hasta insanlardan kapdığı mikropdur durduk yerde hasta olmuyordur.Benimkızımında bağışıklık testlerinde hangi değer seninki bilmiyorum ama tahmin ettiğim değerse ıgg si bizimde o değerlerdeydi ben çok erken fark etmişdim bağışıklık düşüklüğünü o zamandan beri bir immünnoloji prof.nun kontrolündeydik 6 ayda bir ölçtürüyoruz biz yükselmeye başladı.Sanırım sizinkide öyle süt çocuğunun geçici hpo..... gibi bir adı var yani bağışıklık sistemleri daha geç gelişiyor bizim doktor yüzde altmışı 3 yaşına kadar yaşıtlarını yakalıyor sonuçda 6 yaşına kadar bağışıklık sistemi yaşıtlarını yakalar demişdi bizimki normal değerlere girdi sayılır.Yani eğer dediğim gibiyse öyle şurupla ilaçla yada mikrop içine sokmakla gelişmez bağışıklık sistemi aklında olsun ve kesinlikle bir immünnoloji doktorunun kontrolünde ol aşılarının tutup tutmadığını kontrol ettir ve hasta insanlardan korur bulaştırmasınlar

simlamutluya katılıyorum sakın bagısıklıgı guclensin diye hasta insanların arasına sokma yada hijyen konusunda daha rahat davranmak gibi bir hataya dusme.Ekstra hijyen ve dikkat demisti doktorumuz en az 2 yasına kadar ama cok sukur benim kızım da cabuk toparladı,insallah siz de cabuk toparlarsınız.

Arkadaşlar o kadar doktora gittik geldik allahın bir doktoruda sen bunu immünnoloji bölümüne götür demediler ben burdan seslenmesem hala haberim bilgim olmayacak şu an doğudayım 15 gün sonra batıya gidiyorum randevumuzu aldık hastaneden sizlere çok tşk ediyorum gerçekten benim yön bulmama vesile oldunuz allah razı olsun sizlerden :16::16:

çocugum iki gündür ateşli ama bu zamana kadar inat eden ateşi yok ilaçla düşüyor önceden hiç düşmezdi 40 larda olurdu hep ıslak bezlerle uyurdu tabi bende başında nöbet tutuyordum bu sefer doktora götürmedim antibiytik vermedim gececekse böyle geçsin

Geçmiş olsun canım immünnoloji bölümüne götürdüğünüzde ne dediklerini yazarsan sevinirim bende merak ettim

tabiki canım cuma günü yola çıkcaz salı günü randevu aldık sizlerle paylaşacağım bu arada yine hastayız :( ilk 5 gün ateş düşürücülerle idare ettik ateş düştü ısrar etmedi ama 6, gün inat etti tekrar doktora götürdük yine boğaz ve bu sefer kulaklarla birlikte azındada aftlar çıktı neyse bugun ateşli değil diğer ikisi ateşlendiler :( (üçüz benimkiler )

mrb arkadaşlar çocugumu götürdük ünv hastanesine bir sürü kan tahlili yapıldı ve bağışıklık sistemi iyi ama alerjik bünyesi var deyip immoloji bölümne sevk ettiler haftaya randevumuz var gelişmeleri aktaracağım ....

benimkilerde devamlı hasta bir yaşındalr ikiz grip oluyorlr kulak iltihabı ateş psikolojim bozuldu adeta yardım edermisiniz hangi bölüme götürdünüz ilk...

Mrb arkadaşlar bu konuyu açalı çok uzun zaman olmuş biz çocugumuzu immonoji bölümüne götürdük hiç bir alerjik sorunu çıkmadı ama doktorularda bundan şşundan demedi bağışıklık sistemi onların tahlillerinde normal çıktı ama o zamandan bu zaman 6 ay geçti çocugum eskisi gibi hasta olmuyor bu yaz bol bol denize girdik güneşlendik onunlamı alakalı yada artık 3 yaş bitti yaşı büyüdü onunlamı alakalı veya kaldığımız şehrin yükseklik basıncına ayak uydurdu onlamı alakalı diyip diyip duruyoruz :) :9:

Merhaba umarım size ulaşabilirim 🙏 benim de bebeğim immunoloji takibinde 2,5 aylıkken baktılar ıgg değerine düşük dediler her ay düzenli takip ediliyor ve 5 ayına kadar düşmeye devam etti sizin kaç aylıkken bakıldı acaba değer ne kdar süre içinde düzeldi acaba

Slm arkadaşlar oğluşlarımdan birisi sürekli ateşleniyor 10 günde bir 15 günde bir ayda bir değişiyor sürekli boğaz enfeksiyonu deyip antibiyotik vrdiler en son 5 günlük iğne tedavisi olduk ama oda alerji yaptı çocuk sürekli kaşınıyor iyileştiğinde kontole götürdük bademciklerimi büyük diye hayır değilmiş bağışıklık sistemi testi yapıldı

DEĞERLER 700 İLE 1600 ARASI BİZİMKİNİN DEĞERİ 487.3 düşük bu DURUMDA OLAN ANNELER NELER YAPTINIZ NELER ÖNERİYORSUNUZ ARTIK ÇILDIRMAK ÜZEREYİM BUGUN YİNE ATEŞLİ :KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43:
Cok iyi koruyacaksiniz.Ben oyle yapmistim.Hasta olma ihtimali olan hic kimseyi eve kabul etmiyordum kimseye opturmuyor elletmiyordum.6 yasinda degerler normal sınırlara gelmisti.

simlamutluya katılıyorum sakın bagısıklıgı guclensin diye hasta insanların arasına sokma yada hijyen konusunda daha rahat davranmak gibi bir hataya dusme.Ekstra hijyen ve dikkat demisti doktorumuz en az 2 yasına kadar ama cok sukur benim kızım da cabuk toparladı,insallah siz de cabuk toparlarsınız.
Eskinin üyeleri daha bilinçliymiş

DEĞERLER 700 İLE 1600 ARASI BİZİMKİNİN DEĞERİ 487.3 düşük bu DURUMDA OLAN ANNELER NELER YAPTINIZ NELER ÖNERİYORSUNUZ ARTIK ÇILDIRMAK ÜZEREYİM BUGUN YİNE ATEŞLİ :KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43:
Merhabalar 10sene olmuş ama aynı durum benim oğlumda da var büyüdü mü çocuğunuz süreç nasıl ilerledi?

Benim kizim 7 yasinda onda da ilk defa bu sene oyle bi durum oldu.Megerse kilosuna uygun antibiyotik verilmedigi icin antibiyotk yetersiz gelmis 15 gunde bir tekrarlamis. Atesi bundan olmuş sık sık. Tabi okula basladigi sene oldugu ve pabdemi suresine denk gele n anaokuluna da pek gidememisti onun da etkisi var.Okul ortamina girince hastaliklara maruz kaldi.

Back
X