Bağımlı Kişilik Problemim

Sandığınızdan cok kişide olan bir durum bu
Yalnızlığı sevip yine de terkedilme korkusu da duyulabilir.
Ben ofiste bile arkadaşlar benim odamdan çıkıp gidince üzülüyordum. Veya onlar ilk kalkan olmasın diye ortamı hep ben terkediyorum
Çocukluk travmaları dışında şöyle bir sebep olabilir mi?
Herkese cok fazla verici olup uyum sağlayıp her an yanlarında olmazsanız sizi istemeyeceklerini sevmediklerini düşünmek?
Yetersizlik ve değersizlik hissi, gözden çıkarılma korkusu? Hani kendinize güvenmiyorsnuz. Altında yatan da sevilmeye layık olmadığını dahası kendi benliğinin değersiz olduğunu düşünmek?
Evlenmeden çözmeye çalışın. Su an hoş görünebilir partnerinize ama muhtaç görüntü her zaman zarara uğratır.
Arkadaş seçerken bile insan kendi fikri duruşu meşguliyetleri olanı istiyor.

Hic yanlis hatirlamiyorsunuz ve bence en nokta atisi yorumu yapmissiniz. Su an ben de terapi aliyorum ve simdiye dek hep ergenlikte edindigim sorunlarim oldugunu dusunurdum. Yani her sey 13 yasimda basladi diye saniyordum. Halbuki temeller 0-6 yas arasi atilmis, hatta 3-6 yas arasi.

Benim terapistim su an icin yorum yapmak ya da teshis koymak istemiyor ancak bagimli kisilik bozuklugu oldugunu ima etmisti daha ilk seansta.

Ben de aynen boyleyim. Bazi insanlara yapisir, dunyayi ayaklarina sererim adeta.

Atlatmaniza cok sevindim, ozelden bir kac soru sormak isterim size.

normal görülmüyor , nişanlılnız çok iyi .çok anlayışlı . kıymetini bilin . tedavi olun

Elbette elimden geldiğince fikir alışverişi yaparız

terkedilme şemanız var gibi duruyor, birine kaygılı bağlanıyorsunuzdur. Bunlarla ilgili kitaplar okuyabilir, hipnoterapi yaptırabilir, psikoterapi ile çözebilirsiniz. Ayrıca borderline kişiler ayrılıklarda çok uçları yaşarlar diye duymuştum, ayrıntılı araştırabilirsiniz mutlaka psikoterapi alın hayata bir kere geldik yaşam kalitemizi artırmamız gerek. Psikolojiyle ilgili kaba taslak bilgilerim var kendimce yardım olur diye yazdım teşhis vs değil kesinlikle yazdıklarım, üzerine araştırıp kendinizi daha iyi anlamınıza yardımcı olabilir söylediklerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…