guzel bir konu acmissin
ben bademciklerimi aldirdim
1-ACI: bir hafta boyunca konusmak yok, kalem kagida yazarak derdini anlatabilirsin, surekli canin yanacak hap yutmak bile seni saatlerce acidan aglatabilir, (ki ben anestezi olmadan dis dolgusu yaptiran bir insanim)
2- KAN: ameliyattan cikinca ilk yapacagin sey kusmak olacak, cunku miden kan dolu olacak ve yuttugun kanin haddi hesabi yok.
3-YEMEK:bir hafta boyunca yemek yemek yok, sadece ılık meyve suyu ve sut ki onlari icerken bile canin aciyacak, sicak soguk kati herseyi unut, aci ve acliktan 3-4 kilo vereceksin. ameliyat sonrasi dondurma mi, su icerseniz aci cekmeden dua edin.
4-UZUN VADELI SONUCLAR: bademciklerinin sismesinin nedenini bulmalari lazim, buyuk ihtimalle allerjin var, ya da kendine bakmadigin icin sisiyor,
her ikisinde de bademciklerin alininca omur boyu farentit olacaksin en iyi ihtimal ki bunun acisi da ayni bademcik iltihabi gibi,
kronik bronsit olma riskin yuksek aldigin hava temizlenmeden direkt akcigerlere gidiyor,
bagisiklik sistemin zayiflayacak vücudundaki mikroplari bademcikler topluyor
3-4 doktora gidin hepsi alinmasi sart diyorsa o zaman gereklidir, bir doktorun sozune kanmayin, paraniza kiyin adam gibi pahali ozel hastanelerden birinde muayene olup fikir alin 100-150 verirsiniz ama omur boyu sagliginizi mahvedecek bir gereksiz ameliyattan kurtulursunuz. zaten oyle iyi bir doktor da ameliyat sart derse dogrudur yaptirin.
ameliyat olmana gerek yok derlerse de adam gibi nedenini arastirsinlar
alerjiniz olabilir
farenjitiniz reflunuz tetikliyor olabilir
bagisiklik sisteminiz yavas olabilir
bunlari sonucu iltihap ortaya cikmis olabilir
onemli olan iltihabi ortadan kaldirmak komple kolayina kacip bademcikleri kesip atmak degil o en son care
Merhaba arkadaslar
Benim sorunum yillardar davam etmekte benim bagdemciklerim sismekle kalmiyor bende stres yapiyor nefes alamiyorum sanki birde bogazmin sag tarafinda daima bisey beni rahatsiz etmekte kist dediler sonra diyprlarki yok kist degil mideden gelen bisey bende anlamadim artik kararim kesin ameliyat olmak istiyorum icinizde ameliyat olan varmi bagdemcikten tesekkurler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?