Arkadaşlar merhaba, ben 31 yaşındayım ve 9 ekimde ameliyat oldum. Yani yaklaşık 1 ay oldu ameliyat olalı. Sitede henüz yeniyim, ama görüyorumki ameliyat düşünenlerin endişeleri var. Ben ameliyat olmadna önce uzun araştırmalar yaptığımdan tecrübelerimi isiznle de paylaşmak isterim.Umarı faydası olur. Öncelikle belirtmek isterim ki küçük yaşlarda ameliyat olanlarla büyük yaşlarda (20-40) ameliyat olanların yaşadıkları çok çok farklı. Çünkü yaş büyüdükçe basit bir ameliyattan çıkıyor olay. Aslında ameliyat doktorlar için kolay ama sonrasında çocuklara göre kanama riskin fazlalşıyor ve ağrıların da bir miktar farklı oluyor o kadar.
Ben bademcik problemini yıllarca çektim, iğneler yapıldı, haftalarca kalkamadım. Artık bademciklerim sürekli şiş halde dolaşıyordum çünkü kronikleşmişti ve yapışmıştı. Önce Hacettepeden Umut AKYOL adında bir hoca var ona göründüm olmalısın dedi. Sonra Gazi Üni. gittim Alper Hoca gördü heyetle birlikte o da aynı kanıya vardı. Ben zaten sürekli halsizlik boğaz ağrıları, ağız kokusu şikayetlerinden ameliya olmayı koymuştum kafama. Ameliyatı Gazi Ün. asistanlara oldum ve SSKlı çalışan olarak hiç para vermedim. Ameliyat öncesi narkoz verdiler, klasik yöntemle oldum. Ameliyattan sonra ilk 2-3 gün çok ağrım olmadı sadece dondurma ve soğuk suyla beslendim. Sonra ağrılarım arttı, gece acıyla uyanmaya başladım. Doktor ban ağrı kesici şurup vermişti ama artık bana yetmediğini farkettim ve doktora iğne vermesini söyledim. (Boğazınızda açık yara olduğundan kapsül hap alamıyorsunuz) İğneleri gece yaptırıp bütün gece güzelce uyumaya başladım ve 2 iğneden sonr aşurup yine yeterli geldi bana ve 10 gün sonra tüm ağrılarım bitti. Buarada ben ne ameliyat sonrası ne de daha sonrası hiç kan falan yutmadım, kan kusmadım. Ama belirtmeliyim ki büyük yaşlarda kanama riski fazla olduğundan ben hep sıvı ve soğuk beslenmeye dikkate ettim, sanki katı birşey yarama değerse, çizerse kanama olur gibi düşündüm:) Buarada ameliyatan sonra saece dondurma tadını alıyor ve başka tatları almıyordum. Geçen hafatya kadar böyleydi bu hafta daha iyi alıyorum, dilimdeki sarı tabakada kalktı, şimdi sadece boğazımd ahafif bir takıntı var sanki ve tat almam %100 değil ama doktora sorudm zamanla düzelecek dedi.
Arkadaşlar size kısaca şunu belirtmek isterim ki ameliyattan korkmayın, ameliyat sonrası ağrılarınız sizi biraz yorabilir ama ona da 5-10 gün neyse katlanırsanız kurtulmuş olursunuz. Ve tabii yaş itibariyle (kadınlar klubü üyeleri olarak hepimizin 20-40 lı yaşlarda olduğunu dikkate alırsak:) çocuklara nazaran daha dikkatli olursak ameliyat süreci gayet iyi geçiyor ve kurtulmuş oluyorsunuz. Buarada ben doktora iğne teklifini geç yaptığım için pişmanım, eğer 3-4. gün söyleseydim daha da rahat edermişim şimdi anlıyorum. Umarım yardımcı olabilmişimdir....