daha dun arastırdım bende bu konuyu benımde aldırmam gerekıyor ama acayıp korkuyorum nette yazılan yazıları okuyunca daha bı korktum aldıranlar var cevremde gecen sene kuzenım aldırdı hıcbır sıkayetı de yok hatta bana bosuna korkuyosun dedı ama napıyım elımde degıl ..ınsallah tecrubesı olanlar bıseyler yazar...
guzel bir konu acmissin
ben bademciklerimi aldirdim
1-ACI: bir hafta boyunca konusmak yok, kalem kagida yazarak derdini anlatabilirsin, surekli canin yanacak hap yutmak bile seni saatlerce acidan aglatabilir, (ki ben anestezi olmadan dis dolgusu yaptiran bir insanim)
2- KAN: ameliyattan cikinca ilk yapacagin sey kusmak olacak, cunku miden kan dolu olacak ve yuttugun kanin haddi hesabi yok.
3-YEMEK:bir hafta boyunca yemek yemek yok, sadece ılık meyve suyu ve sut ki onlari icerken bile canin aciyacak, sicak soguk kati herseyi unut, aci ve acliktan 3-4 kilo vereceksin. ameliyat sonrasi dondurma mi, su icerseniz aci cekmeden dua edin.
4-UZUN VADELI SONUCLAR: bademciklerinin sismesinin nedenini bulmalari lazim, buyuk ihtimalle allerjin var, ya da kendine bakmadigin icin sisiyor,
her ikisinde de bademciklerin alininca omur boyu farentit olacaksin en iyi ihtimal ki bunun acisi da ayni bademcik iltihabi gibi,
kronik bronsit olma riskin yuksek aldigin hava temizlenmeden direkt akcigerlere gidiyor,
bagisiklik sistemin zayiflayacak vücudundaki mikroplari bademcikler topluyor
3-4 doktora gidin hepsi alinmasi sart diyorsa o zaman gereklidir, bir doktorun sozune kanmayin, paraniza kiyin adam gibi pahali ozel hastanelerden birinde muayene olup fikir alin 100-150 verirsiniz ama omur boyu sagliginizi mahvedecek bir gereksiz ameliyattan kurtulursunuz. zaten oyle iyi bir doktor da ameliyat sart derse dogrudur yaptirin.
ameliyat olmana gerek yok derlerse de adam gibi nedenini arastirsinlar
alerjiniz olabilir
farenjitiniz reflunuz tetikliyor olabilir
bagisiklik sisteminiz yavas olabilir
bunlari sonucu iltihap ortaya cikmis olabilir
onemli olan iltihabi ortadan kaldirmak komple kolayina kacip bademcikleri kesip atmak degil o en son care
Benimde bademciklerimi aldırmam gerekiyor ama bende çok korkuyorum malesef:çok üzgünüm:
Yaa bide kan kusmak nedir yaaa bunu okuyunca hepten korktum ben 6 yaşındayken bademciklerim alınıcakmış ama bir yakınımızın o günlerde bademcik ameliyatından sonra çocuğu ölünce tabi bizimkilerde bunu duyunca vazgeçmişler babam kesinlikle olmaz demiş:bbo:benneyaptımki
Ben yıllarca çektim yediğim iğnelerin haddi hesabı yok ve aynen tam gaz devam aldırmak şimdi sorumu yani bu bademcikler işemi yarıyor ben bunu tam anlayamadım:uhm:
""anestezi olmadan dis dolgusu yaptiran bir insanim "" lafın cidden çok korkuttu gözümü:1shok:benim de canım çok tatlıdır en ufak bişeyde elime iğne bile batsa kıyametleri koparırım hele ki küçükken çok az canım acısın ambulans çağırın diye kendimi yırtardım..
benim reflüm var, bağışıklık sistemimde gerçekten çok yavaş hemen hasta oluyorum o sebeplerden olabilir demekki..kendime de çok dikkat ediyorum ama :sm_confused:
offffff yaa:çok üzgünüm:
arkadaşlar benim bademciklerim sürekli şişer yaz kış demeden hele kışın iltihap olur yutkunamam bile..
artık o kadar çok canımı sıkmaya başladı ki bu durum küçüklüğümden beri yaşıyorum bu durumu sürekli..
bademciklerimi aldırsam mı ki diyorum.nette biraz araştırdım gerçi pek bilgi de yoktu hepsi birbirinin tekrarı idi alıntı yapmışlar hep..
ama bi kaç forumda yazmışlar ki;
""""bademciklerini aldıran 2. bi ameliyata hazır olmali o da apandis ameliyatı..apandis ameliyatı olan da kansere hazır olmalı.."""""
"""bademciklerimi aldırmadan önce azından bademciğim şişer hastalıklardan korunurdum şimdi bademciğim olmayınca direk ciğerlerime vuruyor""
"""bademciklerimi aldırdığımdan beri hiç bi tat alamıyorum""
""bademcik ameliyatından sonra 1 hafta boyunca yuttuğun kanları kusuyosun""
""bademcikler vücudun kalesidir alınırsa kale yıkılır vücut tamamen savunmasız kalır"""
gibi yorumlar vardı
benimde kafam çok karıştı ne yapsam ne etsem bilemiyorum ama çokta acı çekiyorum yemek yiyemiyorum yutkunamıyorum yutkunabilirsemde iltihap yuttuğum için midem bulanıyor
bu konuda fikri olanlar yardımcı olabilirler mi??
haa bi de korkuyorum acır mı diye:çok üzgünüm:
canim kirmizi olan yerleri ilk kez senden duyuyorum yemisler seni
olur mu oyle sey apendisitim benim saglam.
1 hafta boyunca kan mı yutulur, sadece narkozdan ilk uyandiginda
o da midendeki kanlar kendi kanin ve hazmedemeyip rahatsiz ettigi icin kusabiliyorsun ama bir kere
oyle yesilcam filmlerindeki gibi elinde mendille gezmiyorsun:roflol:
bence Allah acinin sabrini da verir sen gerekli mi degil mi onu dusun bence
ne bileyim cok iyi profesorler var onlar alalim diyorsa dogrudur
ben acikcasi diger doktorlara BU KONUDA guvenemiyorum hepsi ayri telden caliyor
bende o kırmızı olanları nette okudum bi kaç forumda öyle yazmışlar..daha doğrusu her kafadan ayrı bi ses çıkmış diyebilirim:bbo:bi de o kan kusma meselesi devrik olmuş ondan öyle anlaşılıyo yani 1 hafta boyunca kan yutma değil de yuttuğun kanları bi hafta boyunca kusma şeklinde okumuştum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?