• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şampuan ve Saç Kremleri Badem Yağı Bit Yapıyor..!

morBalik

I believe in pink.
Kayıtlı Üye
2 Mart 2011
591
33
118
arkadaslar ben sinemaki kürü var duymuşsunuzdur belki işte 2 gün önce onu uyguladım. içindeki badem yağı saçımda bit yaptı. daha doğrusu sirke var şuan saçımda. Daha öncede baska bir bakım kürü uygulamıştım ondada badem yağı vardı ondada saçımda sirke yapmıştı. badem yağından mı kaynaklandı bilmiyorum ama 2 bakım küründeki tek ortak madde badem yağı. sinemaki kürünü 3.5-4 saate yakın bekletmiştim. nettede bazı şeyler yazıyordu bu konuyla ilgili bu konuyla bilgisi olan var mı acaba??

arkadaslar ben sinemaki kürü var duymuşsunuzdur belki işte 2 gün önce onu uyguladım. içindeki badem yağı saçımda bit yaptı. daha doğrusu sirke var şuan saçımda. Daha öncede baska bir bakım kürü uygulamıştım ondada badem yağı vardı ondada saçımda sirke yapmıştı. badem yağından mı kaynaklandı bilmiyorum ama 2 bakım küründeki tek ortak madde badem yağı. sinemaki kürünü 3.5-4 saate yakın bekletmiştim. nettede bazı şeyler yazıyordu bu konuyla ilgili bu konuyla bilgisi olan var mı acaba??

canım ,
ben de çeşitli bakımlar yaptım,sinameki de dahil..ama bit olmadı Allaha şükür..başka yerden kapmış olmayasın ?

bence bir dermotoloji doktoruna kontrole git. ben yıllardır badem yağını kullanırım hiç böyle sorunum olmadı. hatta etrafımda da hiç duymadım.

bir de badem yağının son kullanma tarihinde falan bak.belki yağda sorun vardır.

canım ,
ben de çeşitli bakımlar yaptım,sinameki de dahil..ama bit olmadı Allaha şükür..başka yerden kapmış olmayasın ?

yok sanmıyorum başka yerden kapmam imkansız. sinemakiyi uyguladım saçımı yıkadıktan 2 gün snra kafam kaşındı sonrada sirkesini buldum işte.

bence bir dermotoloji doktoruna kontrole git. ben yıllardır badem yağını kullanırım hiç böyle sorunum olmadı. hatta etrafımda da hiç duymadım.

bir de badem yağının son kullanma tarihinde falan bak.belki yağda sorun vardır.

baktım şimdi geçmemiş tarihi. ama 2 kere oldu bu zaten geçen senede başka bi kür uygulamıştım ondada badem yağı vardı. uyguladım 2 3 gün sonra sirkeler doldu saçım. ilkinde şüphelenmedim ama bundada olunca artık eminim. tek ortak maddeleri badem yağı çünkü...

bende salı günü ilk kez sinameki formülünü uyguladım. o günden beri kafam çok kaşınıyo. acaba uzuyomu diye düşündüm ama şimdi bu başlığı okuyunca korktum. bit sirke falan nasıl hiç bilmiyorum ama hemen anneme söylicem baksın kafama. bitlendiysem napıcam kızlar :43::59::50::83:

:2:
bende salı günü ilk kez sinameki formülünü uyguladım. o günden beri kafam çok kaşınıyo. acaba uzuyomu diye düşündüm ama şimdi bu başlığı okuyunca korktum. bit sirke falan nasıl hiç bilmiyorum ama hemen anneme söylicem baksın kafama. bitlendiysem napıcam kızlar :43::59::50::83:
aynen bendede öle oldu çok kaşındı bi baktım sirke buldum. eczanede bit ilaçları var ondan alıp yıkıyosun saçını tarağı ile tarıyorsun gidiyor. bitler ölüyor ama sirkeler için ne kadar etkili bilmiyorum. sirkelerin saçdan ayıklanması gerekli. 1 tane bile sirke kalsa çatlayıp bit çıkıyor sonra çoğalıyor 4 günde. başladığın noktaya geri döndük. o yüzden iyi temizlemek lazım....

anneme baktırdım saçlarıma hemen. kepek bile yok dedi. rahatladım valla. bilmediğin şeyleri kafana sürüyosun ondan kaşınıyosun diyoo. uzuyodur ondan kaşınıyodur diyorum bende artık. buci inşallah kısa zamanda kurtulursun sende canımm. geçmiş olsun

anneme baktırdım saçlarıma hemen. kepek bile yok dedi. rahatladım valla. bilmediğin şeyleri kafana sürüyosun ondan kaşınıyosun diyoo. uzuyodur ondan kaşınıyodur diyorum bende artık. buci inşallah kısa zamanda kurtulursun sende canımm. geçmiş olsun

ya canım bnde 2.sini yaptıktan sonra kasınmaya basladı bnde bu baslıqı okuyunca korkup anneme baktırdm ama bisey yok.d

:D anam ben sıtedekı bıtlı gacı bendım :D(nık olarak tabı) bakıorumda sıtede coklasmaya basladı:D ınsallah hemen temızlenırsın canım bıde sacını gaz ıle yıka kuzum komsumuzun kızı bıtlenmısdıde gıdıp benzınlıkden gaz almıslardı :Dyıkamıslardı gecmısdı:d

Kızlar bit sadece birinden bulaşarak , atlayarak oluşur. Yağdan , kirden vb şeyden oluşmaz. Zaten bit pis değil temiz saçı sever. Ve şuanda türkiyede bit salgını varmış kesinlikle birinden bulaşmıştır. Ve bitler 1 buçuk metre mesafe olsada atlayabiliyolarmış..

Başka yerden kapmışsındır bitleri...
Zira badem yağı ve sinameki bit yapsaydı şimdiye kadar kaç kere bitlenmiş olmam gerekirdi...
Benim badem yağını akşamdan sürüp sabah yıkadığım zamanlar oldu sinamekiyi saatlerce saçımda tuttuğum oldu ama hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım...

bende dün akşam uyguladım badem yağını saçıma ilk defa bi deniyim dedim,bugün gördüğüm konuya bak :53:

:2:
aynen bendede öle oldu çok kaşındı bi baktım sirke buldum. eczanede bit ilaçları var ondan alıp yıkıyosun saçını tarağı ile tarıyorsun gidiyor. bitler ölüyor ama sirkeler için ne kadar etkili bilmiyorum. sirkelerin saçdan ayıklanması gerekli. 1 tane bile sirke kalsa çatlayıp bit çıkıyor sonra çoğalıyor 4 günde. başladığın noktaya geri döndük. o yüzden iyi temizlemek lazım....

kızlar merhaba,
başlığı tesadüfen gördüm.büyük ihtimal toplu bulunduğunuz bir ortamdan bulaşmıştır. bi de arkadaşların dediği gibi temiz saçı sever bit, ağzının tadını biliyor yani :1:

sirkeleri ayıklamanın yolunu söyleyeyim: sirke!:1: bildiğimiz üzüm sirkesiyle saçımızı ıslatıp ince dişli bir tarakla tarıyoruz. o iğrenç (Allah'ın yarattığı can ama napayım) sirkeler saçtan akıyor resmen.küçükken bitlendiğimde annem az taramadı saçlarımı.:52: bir de o sirke saçları bir parlatıyor :16: bunu her gün yapacaksınız.:21: tabii eczaneden aldığınız bit şampuanını da kullanacaksınız.ve bunu bütün aile yaparsa daha iyi olur, çünkü biliyorsunuzdur acayip bulaşıyo bu meret.
bütün giysiler ve yatak çarşafları sık sık sıcak suda yıkanacak, ev elektrikli süpürgeyle süpürülecek.eskiler bilir de yeni kuşak bilmiyodur diye söylüyorum.
:3:

Back