kanındaki trombositlerin düşmesi yüzünden ablamda da olmuştu tedavi gördü hala da oluyo aradacadıarzu
benim bacaklarımdaki morlukların da sebebi talasemi taşıyıcısından kaynaklanıyormuş..dr. Endişe edecek bişey yok dedi ...
her türlü faktör testlerini yaptırdım, doktor herhangi bir kan hastalığın yok dedi. Psikolojik olduğunu düşünmeye başladım, ki doktorlar da öyle dedi.
Merhaba,
Konunun uzerinden cok zaman gecmis ama ilgimi cekti. Zira bacaklarimdaki morluklari fark etmem tum hayatimj degistirdi. Bacaklarimdaki morluklari ilk farkettigimde vurdugumh saniyordum. En son iki bacagimin da arkasinda avucum kadar morluklar cikti. Daha oncesinfe kilo kaybi yorgunluk gibi bircok sikayet yuzunden dahiliyeye gitmistim. Tum tahlillerim normal cikmisti. Annem kardiyolaga git dedi. Nitekim gittim. Kalbimde 3 adet delik oldugu ortaya cikti. Akabinde acik kalp ameliyati gecirdim.
Merhaba, cok tesekkur ederim. Ameliyatin uzerinden 4 sene gecti. Kapakcik ameliyati da olmam gerekiyordu ama onu zamana birakmislardi daha cok gencsin deyip zira kapal ameliyati olduktan sonra hamile kalmaniz yasaklaniyor. Simdi 7bucuk aylik bir oglum var ama bacaklarimda tekrar morluklar basladi. Yeniden doktora gidecegim. Sizin tahlil sonucunuz nasil cikti? Umarim sadece carpmaya baglidir.Geçmiş olsun bende de morarijliklar var araştırırken yazınıza denk geldim çok şaşırdım şimdi nasilsinzi peki? Sanırım ilk başlarda morluklar çok büyük değildi değil mi, benim de bu ara çok sık morarmaya başladı caeptigimi da hatırlamıyorum sağlık ocağına kan verdim sonucu yarın çıkacak.
Merhaba, cok tesekkur ederim. Ameliyatin uzerinden 4 sene gecti. Kapakcik ameliyati da olmam gerekiyordu ama onu zamana birakmislardi daha cok gencsin deyip zira kapal ameliyati olduktan sonra hamile kalmaniz yasaklaniyor. Simdi 7bucuk aylik bir oglum var ama bacaklarimda tekrar morluklar basladi. Yeniden doktora gidecegim. Sizin tahlil sonucunuz nasil cikti? Umarim sadece carpmaya baglidir.
Tekrar merhaba, kusura bakmayin hemen cevap yazamadim bizim ufaklik diş cikariyor da bu ara baya bi sıkıntili. Guzel dilek ve dusunceleriniz icin tesekkur ederim. Benim morluklarim ciktiginda once anneme sormustum o da bebekken morardigimi doktorlarin bende kalp buyuklugu oldugunu ancak takip edilmesi gereken bir durum olmadigini soylemesi uzerine annemle de fikir birligi yaparak kardiyolojiye gittim. Zira dahiliyeye gittigimde bir sey cikmamisti. Bunun yani sira yorgunuk halsizlik kilo kaybi oluyordu ama ben yogun tempoma bagladigim icin hic aklima bile getirmemistim bebeklikten kalma bir kalp hastaligim cikacagini. Kalp hastaligimi ogrendigim gune kadar gayet normal bir yasantim vardi yani :) henuz gidemedim doktora.sizin sonucunuz nasil cikti?Cevap yazmaniza çok sevindim ve iyi olmanıza da. Ve bebisiniz olmasina da :)) Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin insallah, benim de 6 aylık kızım var (tabii 2 yasında ablası ve 6 yasında abisi de var)
Yazınızı okuduğunda üzülmüş ve sasirmistim birbirimizi tanımasak bile olumsuz şeyler okumak empatiyi ve dolasiyiyla üzüntüyü artırıyor,iyi olduğunuza sevindim fakat şimdi neden morarmaya başladı acaba? Kapakçık ameliyatından dolayı mi? Sizde ne gibi sorun çıkarıyor günlük yasamnizi etkiliyor mu?
Sağlık ocağına gittim kan vermeye demir eksikliği falan bekledim ben once.,aile hekimi de trombosit düşüklüğü olabileceğini söyledi ama trombositler dusuk değil.. Morluklari gormek istedi pihti gibi duruyor hematolojiye gitmen gerekir dedi.. İçime kurt dustu. Perşembe yani yarın saat 11:40da randevum var,benim için dua edin lütfen.. Pıhtı falansa..nasıl geçiyor, kalpse nasıl anlaşılıyor?
Siz de ihmal etmeyin ama gidin bir an önce..
Tekrar merhaba, kusura bakmayin hemen cevap yazamadim bizim ufaklik diş cikariyor da bu ara baya bi sıkıntili. Guzel dilek ve dusunceleriniz icin tesekkur ederim. Benim morluklarim ciktiginda once anneme sormustum o da bebekken morardigimi doktorlarin bende kalp buyuklugu oldugunu ancak takip edilmesi gereken bir durum olmadigini soylemesi uzerine annemle de fikir birligi yaparak kardiyolojiye gittim. Zira dahiliyeye gittigimde bir sey cikmamisti. Bunun yani sira yorgunuk halsizlik kilo kaybi oluyordu ama ben yogun tempoma bagladigim icin hic aklima bile getirmemistim bebeklikten kalma bir kalp hastaligim cikacagini. Kalp hastaligimi ogrendigim gune kadar gayet normal bir yasantim vardi yani :) henuz gidemedim doktora.sizin sonucunuz nasil cikti?
Merhabalar,uç çocuk annesi olarak neler yaşadığınisi anlayabiliyorum sorun yok yani :)) benim küçük kizim da 6. aya girdi dış çıkmasa da belirtiler mevcut zor bi dönem kolay atlatirlar inş..
Sağlık ocagi ndaki Dr beni korkuunca soluğu hematolojide aldım tekrardan kan alındı herhangi Bisey çıkmadı çok sukur.. Yüksek ostrojen seviyesinden dolayı böyle olabiliyormus,malum hamilelikti doğumdu emzirme sureciydi derken vücut hemen kendini toparlayamiyor..bir de benim iki hamileliğin arası fazla yok,hem de çok kilo almistim. Su an zayıflama surecindeyim vücudun bu tarz tepkiler vermesi normal sanırım.. İnş sizde de Bisey çıkmaz ama ihmal etmeyin siz iyi olacaksınız ki bebeğiniz de iyi olsun saglicakla kalın dra giderseniz sonucu bildirin lütfen çok geçmiş olsun...
Merhabalar, benim de bacaklarımda uzun süredir morluklar oluşuyor.Bir ara geçiyor ,seviniyorum sonra tekrar küçük küçük daha çok kahverengi şeklinde morluklar dolmuş özellikle bacaklarımın üst bölümünde oluyor.Hemotolojı bölümüne gittim.Trombosit,kanama zamanı gibi değerler normal,sadece isterseniz ileri bir merkezde trombosit fonksiyon testi yapılabilir dedi doktor.Cildiye de kılcal damarlar yüzeydedir dedi.Ama 7-8 aydır tekrarlıyor bu durum, çok endişeleniyorum,ne yapmam lazım sizce??Önerisi olan aynı durumu yaşayan var mı??Bir de 16 aylık bebeğim var emzirıyorum yoğun şekilde,adet de olmadım hala.Acaba hormanal sebeplerden olabilir mi??Görüşlerinizi paylaşırsanız çoook sevinirim ...