• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık 🍼👶Doktora gideceği ay HAMİLE KALANLAR 👶🍼

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Valla canım sana şöyle söyleyim doğumda yaptıkları çatı muaynesinden sonra bu vajina muayanesi yanında hiç kalır..acı ağrı felan olmuyo merak etme ama yok ben utanıyorum o yüzden endişeliyim diosan o başka

Herkese selamlar..
Bir ümit arıyorum kendime..
Vajinal muayene ile ilgili araştırma yaptım ilk kez olucam 😏 biraz endişeliyim çok az bi süre kaldı eninde sonunda olucam bu muayeneyi sanırım 😣

Acaba bunu yaşayan varmı
Tam doktora gidecektim o ay hamile olduğumu öğrendim diyen falan varmı ? ☺
Canım benim muayeneye ne kadar rahat gidersen o kadar iyi olur sen kendini muayene esnasında gerilip kasarsan zor olur acı çekersin. Doktorun yaklaşımı da çok önemli tabiki inşaAllah güleryüzlü anlsyışlı doktor denk gelir. Ben ebeyim özelde de devlette staj yaptım ve çok kez muayene oldum doktor önce akıntın var mı diye sorar sana kokusu kötü mü falan nasıl diye sorar akıntın varsa spekulum yani kaşık denilen aletle bakar ki bu alet ultrasona göre çok fazla can yakar benim için böyle ama bazı kadınlar da hiç rahatsız olmuyor bu aletten eğer akıntın yoksa şikayetin yoksa direk uzun vajinal ultrasonla bakar bu alet canını acıtmaz ama kendini kasmaman ve rahat olman çok önemli genelde çatala çıkarıp bakarlar devletlerde ama özellerde çatala çıkarmıyorlar sadece ultrason ile bakacaklarsa eğer akıntın varsa kötü kokulu ve rahatsız edici ise bunu doktora söylediğinde özelde de çatala çıkarıyorlar kaşıkla muayene ediyorlar.
Ben kaşık spekulum muayenesinde nefret ediyorum en son düşük yaptığım zaman kanama nerden geliyor diye onla bakmışlardı çok bağırmıştım ben kasıyorum kendimi o yüzden çok acı çekiyorum
kendini kasmaman gerekir hem de doktorun elinin hafif olması ve aleti doğru kullanması önemli bu konuda ama dediğim gibi kişiden kişiye çok değişiyor lütfen muayene korkunu yen kendini rahat bırak hiç kasma emin ol o zaman canın hiç acımaz

ben vajinismus durumu yasiyorum cok sukur biraz atlattim alttan muayene cok kez oldum cok kastigim icin de yanma hissi oluyo zsten ilk giris onemli kaslar orada bulunurmus ic kisimda gerisi sikinti olmuyor sorun etme rahat ol

Ah benim başıma neler geldi ne muayeneler oldum alttan hemde erkek doktorlara zaten çok çekinirim yerin dibine girerdim çok geren bi konu beni☹️ o günlerden sonra hep bayana randevu alıyorum . Korkma canım derin nefes al besmele çek çarçabuk oluyo zaten

Çok geçmiş olsun canım destek olduğun için çok sağoll inşallah çabucak atlatırım tam bir hafta var şuan da🙄

Valla canım sana şöyle söyleyim doğumda yaptıkları çatı muaynesinden sonra bu vajina muayanesi yanında hiç kalır..acı ağrı felan olmuyo merak etme ama yok ben utanıyorum o yüzden endişeliyim diosan o başka

Evet şuan çekinmek daha ağır basıyor o drğil inşallah bişey de çıkmaz da 🙄

bi yandan da merak ediyorum kötü bişey çıkmaz inşallah 😐

Canım benim muayeneye ne kadar rahat gidersen o kadar iyi olur sen kendini muayene esnasında gerilip kasarsan zor olur acı çekersin. Doktorun yaklaşımı da çok önemli tabiki inşaAllah güleryüzlü anlsyışlı doktor denk gelir. Ben ebeyim özelde de devlette staj yaptım ve çok kez muayene oldum doktor önce akıntın var mı diye sorar sana kokusu kötü mü falan nasıl diye sorar akıntın varsa spekulum yani kaşık denilen aletle bakar ki bu alet ultrasona göre çok fazla can yakar benim için böyle ama bazı kadınlar da hiç rahatsız olmuyor bu aletten eğer akıntın yoksa şikayetin yoksa direk uzun vajinal ultrasonla bakar bu alet canını acıtmaz ama kendini kasmaman ve rahat olman çok önemli genelde çatala çıkarıp bakarlar devletlerde ama özellerde çatala çıkarmıyorlar sadece ultrason ile bakacaklarsa eğer akıntın varsa kötü kokulu ve rahatsız edici ise bunu doktora söylediğinde özelde de çatala çıkarıyorlar kaşıkla muayene ediyorlar.
Ben kaşık spekulum muayenesinde nefret ediyorum en son düşük yaptığım zaman kanama nerden geliyor diye onla bakmışlardı çok bağırmıştım ben kasıyorum kendimi o yüzden çok acı çekiyorum
kendini kasmaman gerekir hem de doktorun elinin hafif olması ve aleti doğru kullanması önemli bu konuda ama dediğim gibi kişiden kişiye çok değişiyor lütfen muayene korkunu yen kendini rahat bırak hiç kasma emin ol o zaman canın hiç acımaz

Çok teşekkür ederimm benim akıntım bazen olur bazen olmaz ama o zaman olqcağını sanmıyırum heyecanlanınca kupkuru oluyor çünkü direk akıntım yok derim 😐
O kaşık olayını da izledim dediğiniz gibi o daha acı verici gözüküyor 😣

ben vajinismus durumu yasiyorum cok sukur biraz atlattim alttan muayene cok kez oldum cok kastigim icin de yanma hissi oluyo zsten ilk giris onemli kaslar orada bulunurmus ic kisimda gerisi sikinti olmuyor sorun etme rahat ol

Tamam inşallah rahat olmaya çalışıcam çok sağol canım 🤗🤗

Senin gibi ilk muayenemde kadın olmasına rağmen çok korkmuştum ama inan insan ona da alışıyor herşeyin ilki zor olur derler ya.. Aslında çekinecek hiçbir durum yok doktorlar için kalp, mide nasıl bur organsa orasıda öyle. Sen ne kadar rahat olursan, derin derin nefes alırsan o kadar kolay geçer vebumuymuş dersin.
Yeri geldi erkek doktora da muayene oldum inanırmısın daha nazik oluyorlar kadın vücudunu tanımadıkları için 😊

Senin gibi ilk muayenemde kadın olmasına rağmen çok korkmuştum ama inan insan ona da alışıyor herşeyin ilki zor olur derler ya.. Aslında çekinecek hiçbir durum yok doktorlar için kalp, mide nasıl bur organsa orasıda öyle. Sen ne kadar rahat olursan, derin derin nefes alırsan o kadar kolay geçer vebumuymuş dersin.
Yeri geldi erkek doktora da muayene oldum inanırmısın daha nazik oluyorlar kadın vücudunu tanımadıkları için 😊

Evet başa gelince insan mecbur kalıyor ve dediğin gibi alışıyor 😊
Aslında hep aklıma gelen de bu ya nahoş bir görüntü yada başka bişey olursa diye çekiniyırım herşeyime dikkat ederim zaten her konuda ama ne biliyim 😣

Dediğin gibi onlara göre her hangi bir organ gibi olmuştur artık 🙄
İnşallah bunu algılayabilir ve rahat olurum 🤗

Çok sağol canım 😍

ben böyle yorumlar beklemiyordum herkes o kadar rahatlatıcı yorumlar yazdı ki içim bir nebze olsun rahatladı. :)

Ben adet olayim surekli gecikiyo bu ay da regl olunca gidip klomen falan isterim doktordan diye dusunuyorum hamileymisim ondan gecikmem olmus :)) yalniz kese gorunuo bebek gorunmediginde de alttan muayene oluyosn🙂 ya da karindan kalp atisi duyulmadiginda falan da .. o yuzden hamile kalinca da bu secenekle karsilasiyosun. Yok bebegimin kalbinin atmasini merak etmiyorum bakmayin diyen annede yoktur sanirim yeterki ufack da olsa goreym diye bebisi o sekilde kontrol etmesine izin veriyosun ☺☺

Back