Babasızlık öyküsü.

realist

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2006
3.073
132
63
Babasızlık öyküsü. MELAHAT ANLATIYOR;
Hayatta olup, yanında olmayan bir baba. Aynı evdesiniz ama varlığınız umrunda değil.

Yaş 7 ilkokul sıraları. Herkesin anne ve babası okulun ilk günü yanında. Benim annem çalışıyor, babam ise yok. İşi var mıydı bilemiyorum. Komşuya emanet edilmiş bir çocuk. Komşumuz tuttu elimden, okul yolundayız. Yolda babamla karşılaştık. Yanında bir arkadaşı vardı. Beni gördüğü halde iki yabancı gibi yanyana geçiştik. Üzülme dedi komşumuz, cahil adam. O öyle yetişmiş dedi, bana teselli olsun diye. Kızım deyip sarılsaydı bana, dünyaları verseler değişmezdim.

Kırık bir kalple başladım okulun ilk gününe. Okul bahçesindeyiz herkesin babası ve annesi yanında, imrenerek bakıyorum onlara. Okul zili çalıyor, içeriye giriyoruz, el sallıyor herkes anne ve babasına. Bazılarının ağlama gibi bir lüksü de var, ayrılmıyor anne ve babasından. Ben ise hayali bir baba yaptım kendime, en uzun boylu amcaya el salladım kendimi mutlu etmek için. İyi ki hayal edebiliyordum çünkü beni mutlu ediyordu o anlık hayallerim. Yıllarca böyle oldu. İyi ki annem vardı yanımda. Onun sevgisini hep hissettim.

Uzun yıllar çalıştı beni okutmak için. Bir kızın okula gitmesi gereksizdi babam için. Tek suçum kız çocuğu olmaktı, cahiliye devri gibi. Attı beni kendi eliyle kazdığı babasızlık mezarına. Hiç sarılmadı bana, duyamadım baba kokusunu.

Yaş 19. Gizli gizli okumalar bitti ve ben evleniyorum. Düğün günüm, artık evden çıkıyorum. Evdeki herkese sarılıp vedalaştım. Gözlerim babamı arıyordu ama babam evde yoktu. Ah baba dedim, bugün de mi? Sarılmak istediğim, sana ihtiyacım olan en önemli an. 19 yılı telafi edebilirdik bugün. Sen farkında olmasan da, ne kadar ihtiyacım var sana yeni bir hayata adım atarken. Ve düğün salonunun kapısındayız. Babam orada gelen misafirlerle ilgileniyor. Başkalarıyla ilgileniyorsun baba. Benimse sana ne kadar ihtiyacım var baba...

30 yaşında bir anneyim artık ve 2 oğlum var. 3 yıl önce hastalandı babam. Onun tek önemsediği erkek evladı yok yanında. Hastanede ben varım yanında. Hastalığı atlattı ve ben evime dönüyorum. Elini öptüm babamın. Tuttu kollarımdan kendine çekti beni, sarıldı. Yıllardır hasretini çektiğim, hayalini kurduğum sahne. Onun gözünden dökülen yaşlar omuzumu ıslatmıştı. Allah'ım nasıl da hasret kalmışım baba kokusuna. Ne güzel bir kokuymuş bu, saatlerce öyle kalabilirdim. Beni sevdiğini söylemese de, gözyaşları herşeyi anlatmıştı. Geç de olsa sarılmıştı babam bana...

İçimdeki 7 yaşındaki kız çocuğu, başını kaldırmıştı yerden. Artık umutsuz değildi, hayalleri gerçekleşmişti. Hala hayal kuruyorum ve hayalleri gerçekleştiren Rabbime şükrediyorum. Ne olur sarılın kızlarınıza... Onların ihtiyacı var baba kokusuna.(ALINTI)

Baba düşkünü bir insan olarak gözlerim dolarak okudum...

Harika bir öyküydü canım, ellerine ve yüreğine sağlık. Yine süper birşeyler bulmuşsun.

watch

Canım babam, kız çocuklarının daha hassas olduğunu söyler hep. Bizim üzerimize ayrı bir titrer. İyi ki var !

Babamla farklı zamanlarda birbirimizin kıymetini bilemeden yaşadık,babam benim için çocukluğumdaki ilgili sevgi dolu baba,büyüyüp belkide en çok ihtiyacım olduğu zamanlarda yanımda olmayan baba,evet insanlar büyürler olgunlaşırlar ve kimilerine göre ''çocukmusun sen babaya artık ihtiyacın mı var?'' denir ama hayır adı üstünde o zamanlar çocuksundur evet belki o günlerde de babaya ihtiyacın vardır ama büyüdükçe inanın çok daha fazla baba sevgisine ihtiyacınız olur.Daha doğrusu anne baba sevgisinin yerini hiçbir sevgi dolduramaz ömür boyu muhtacızdır onlara.Allah anne baba kıymeti bilen evlatlar nasip etsin herkese ve çocuklarını kız erkek farketmeden seven,sayan her zaman yanında olucak anne ve baba.Güzel bir paylaşımdı realist,teşekkürler.

BENIM BABAM ISE TAM TERSIYDI. AMA MAALESEF ARTIK YANIMDA DEGIL. BAZEN YOKLUGUNU OYLE COK ARIYORUMKI BABCIGIMIN ANLATAMAM. BABAMDI O BENIM BENI ANAM DIYE CAGIRIRDI. ILK GOZ AGRISIYDIM BEN ONUN. SIMDI GURBET ELLERINDE MEZARININ TOPRAGINA BILE HASRETIM BABACIGIMIN.senağlamasenağlama

senağlama Çok duygulandım. Paylaşımın için teşekürler canıma.s.

Buradan tüm ailesine kol kanat geren canım babama seslenmek istiyorum.

BABACIM SENİ SEVİYORUM.

evet yas kac olursa olsun baba veya anne sevgısıne herzaman muhtacız sen cok gecte olsa babanla sarılıp koklasmıssın ama ben onuda yapamadım 11 aylıkken bosanmıs annemle babam bebekken gordum babamı sonra bırdaha arayıpta sormadı annem bıze gıdın babanızdır dedı ama o ıstemedı bızı hıc aradıgımda bıle tanımadı kımsın dedı evlenmıstı zaten ama araya bılırdı ben babamı hıc gormedım sayılır 2000 yılında öldü cenazesıne gıttım ama hıc aglamadım nedense ıcımde bır kın vardı tabutunun basındayken sadece sunu dedım ŞİMDİ RAHATMISIN ama içimde hep bır bosluk vardı ve var olacak hep dua ederım allah kımseyı anasız ve babasız bırakmasın dıye

çok ama çok etkileyici bi hikayeydi güzeldi ve bi o kadarda acıklı.canım çok açıdı her BABA kelimesini okurken....çnkü benim BABAM öldü :KK43:((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

son günlerde babama o kadar ihtiyacım varki.onu çok özledim.yaşarken kıymetini bilemedim,onu çok üzdüm.inşallah babam beni affetmiştir.BABAMMMM,CANIM SENİ ÇOK ÖZLEDİM.

Benimse babam var.Ben onu seviyorum.Ama sadece bu!..Doğduğumda yanımda değildi.Büyürken yanımda değildi.Evlendiğimde yanımda yoktu.Torunlarının doğumunda bile yanımda değildi.Hata en küçük çocuğumun ne hamileliğini bildi ne de doğumunu.Tesadüfen başkaları tarafından söylenmeseydi, komşunun çocuğu diye büyütüp, yıllar sonra ona torunu olduğunu söylemeyi kafama koymuştum.Yani hayatı boyunca kendi rahatı ve kendi mutluluğu için yaşamış ama aradığını da asla bulamamış yalnız bir insan.Ama aslında o kadar iyi yürekli bir insan ki,Yalnızca tek hatası,Kimse ona aile yaşamını öğretmemiş.Yıllarca Avrupa'da onlarla beraber yaşadığı için Duygusallığı unutmuş.Ama bana 'benim bir tane kızım var' demesi bile beni sevdiğini bilmem için yeterli sebep!..Peki bu baba-kız ilişkisinde suçlu kim? KADER

sEVGİLİEwa,İclal Aydın için çok teşekkürler.Ben de küçükken her babamın gidişinde ,her uçak gördüğümde ona el sallardım.

Babam hayatımda bana yakın olan en degerli varlıgım,
yeri gelir karşılıklı tavla oynarız, maçlarda bagrışırız.
Yeri gelir olmadık şeyde oturur karşılıklı aglaşırız....
Babam benim atam topragım...
Çok güzel bi yazıydı göslerim doldu

Sorumsuz kendini düşünen kendi için yaşayan küçükken bizi terkedip giden başı sıkışınca kürkçü dükkanına dönen vs.vs.
Bu adam benim babam!
O zor anlarımda yanımda olmadı ama onun zor anlarında ben desteğim ona maddi ve manevi...
Belki utanır örnek alırsın beni ama nerde?

X