- 17 Ekim 2014
- 171
- 177
-
- Konu Sahibi pam de beaufort
Ben de en cok onu anlamadım zaten. Yani kızmasını kırılmasını anlıyorum kuzenimin hicbi sucu yok. Ama yengem ne yapmış oldu simdi bunu söyleyerek. Kız sen gördün ben göremedim diye çıldırdı sanki babasıyla son anını ben çalmışım gibi.Annesi yol yordam bilmiyo
hem babasını göstermiyo hem seni eli vereyio
Keşke alsalardı. Gerci o hali düsününce. Hani derler ya son anında bile gülümsüyodu falan. Konu kanser olunca yalanmıs hepsi ic rahatlatmaymıs. Gördügüm manzarayı tarif edemem ben size. Yanında kalamaz korkardınız yani. Sadece hani adı müslüman dini konularla zerre ilgisi olmayan bi insandı mesela ama etrafındakilerin acısını dindirceginden o kadar ümidi kesmisti ki inleye inleye yarım yamalak dua etmeye calısıyodu. Belki hemen ölürüm diye. Hep aynı sure bi onu biliyodu herhalde. Gözleri dolu dolu anlatır annemler bu durumu.Sizin için artık yapılacak birşey yok ama insan vedalaşmak, bol bol yanında olmak istiyor böyle durumlarda yakınlarının. Keşke aile daha farklı bir karar alsaydı, böyle daha büyük şok olmuştur.
Telefonda bunları demeye çalıstım ben de ama dinlemedi tabi. Arkadaslar hakli durumun sogumasını beklemem lazım ama oturdum kaldım ay anlatamıyorumSen ona babanin son istegi buydu yapmak zorundaydim dersen anlar sanirim. Senin son defa girmek tabi ki hakkindi ama buna ben karar veremezdim annen karar verebilirdi ben de saygi duymak zorunda kaldim. Benim elimde olan bir sey degildi derdim ben olsam.
Keşke alsalardı. Gerci o hali düsününce. Hani derler ya son anında bile gülümsüyodu falan. Konu kanser olunca yalanmıs hepsi ic rahatlatmaymıs. Gördügüm manzarayı tarif edemem ben size. Yanında kalamaz korkardınız yani. Sadece hani adı müslüman dini konularla zerre ilgisi olmayan bi insandı mesela ama etrafındakilerin acısını dindirceginden o kadar ümidi kesmisti ki inleye inleye yarım yamalak dua etmeye calısıyodu. Belki hemen ölürüm diye. Hep aynı sure bi onu biliyodu herhalde. Gözleri dolu dolu anlatır annemler bu durumu.
Siz de sagolun. Çok güzel anlatmışsınız. Babalar o güçsüz halleriyle çocuklarının karşısına çıkmayı kendilerine yediremiyolar belki. Sizin amcanız da öyle yaptıgına göre.Amcam da kanserden vefat ettiginde biri ortaokula biri ilkokula giden iki cocugunun da asla onu gormesini istemedi...
Evde aldilar haberini... Son gordukleri gibi hatirlasinlar beni demis durmus...
Babasinin istememesini anliyorum, bu saatten sonra da kimseye karar kalmamis zaten...
Babasi degil de annesinin karari olsaydi belki derdim ama adamcagiz istememis...
Ogrenmenin sokuyla sizi sucluyor... Herkes son kez gordu onu, benim babami ben goremedim diye dusunuyor...
Evlerden irak, ben olsam ben de oyle dusunurdum...
Sikma canini, sen 17 yasinda sana tembihleneni yapmissin sadece...
Ama onu da anla...
Istersen kisaca mesaj at, cevap vermek zorunda degilsin ama bil de...Siniri gecince haber versin yuz yuze konusun...
Hepinizin basi sagolsun...
Ne kadar agir bir travma onun icin biliyorsunuz zaten...Siz de sagolun. Çok güzel anlatmışsınız. Babalar o güçsüz halleriyle çocuklarının karşısına çıkmayı kendilerine yediremiyolar belki. Sizin amcanız da öyle yaptıgına göre.
Onu anlıyorum zaten. Kendimi bi an onun yerine koyuyorum da nasıl başa çıkıyo ben yapabilir miydim hic bilmiyorum. Gönlünü almayı çok istiyorum ama telefonu kapalı hala. Bi mesaj attim ama henüz iletilmedi. Umarım geçer bana olan kızgınlıgı. Ben kendi kendime cok sorguladım söylese miydim diye?
Ama aynen zaman geri gelmiyo. Bi sey yaptım sonucları da bu simdi. Cık cıkabilirsen icinden.
O anı gören bi insan olarak direk anlamıssınız ne demek istedigimi. Gercekten çok güzel kahkaha atan bi adamdı, gür sesli böyle dolu dolu. Benim aklıma inelemeleri geliyo ama ne zaman adı geçse. Kahkahaları silindi gitti kulagımdan. Ama ben odadan çıkarken o bogazından yırtılır gibi cıkan ses o kadar net ki.Bence de soylememekle iyi yapmissin o donemde.. erkek arkadasimin dayisini kaybettik 2 sene once kanserden.. oz be oz oglu dayanamadi gormeye. Son zamaninda biz kaldik yaninda.Allahim kimseye yasatmasin hayatimda oyle kotu bir sey gormedim.. o zamanlar ogluna kizmistim ama ben bile simdi hatirladikca mahvoluyorum. O bagirmalarini inlemelerini yuzunun halini unutamiyorum.herkes kaldiramaz bunu.. kuzenin de zaman gectikce anlayacaktir onub iyiligi icin yaptigini.. son kez de olsa kimse babasini o halde gormeye kolay kolay dayanamaz..
Aynen mutlaka yüz yüze konusmam lazım onla. Elimden geldigince o böyle istedi çok bitkindi halsizdi diye anlatmaya çalışcam. Buraya yazdıgım gibi asla anlatamam ona zaten.Ne kadar agir bir travma onun icin biliyorsunuz zaten...
Bir de agridan sizidan kivranan hallerini, rengi benzi atmis vucudunu gorseydi her baba lafini duydugunda o anlar, o resim gelecekti aklina... Hem babasi dediginiz gibi guzel hatirlasin beni istemis hem de o agir travmadan korumaya calismislar kizcagizi...
Ama o su anda bunu anlayamaz... Bir saniyesini bile calsaniz size kizar, kiziyor da, sadece size degil hepinize...
Neyse, dedigim gibi mesajin gidecek, su an konusman bir sey degistirmeyecek, sakinlessin, atsin sinirini, kussun ofkesini bir gecsin su bilenmesi...
Sonra kesinlikle yuzyuze konusup, onu kotu etkileyemecek sekilde anlatin...
Ustelik babasinin kendi talebi sizin keyfi bir tercihiniz degil bu, herkes gibi siz de uymussunuz...
Sakin kendinizi suclamayin, adamcagizin talebiymis bu, uzucu ama olay zaten uzucu ki...Aynen mutlaka yüz yüze konusmam lazım onla. Elimden geldigince o böyle istedi çok bitkindi halsizdi diye anlatmaya çalışcam. Buraya yazdıgım gibi asla anlatamam ona zaten.
Saklamalı mı saklamamalı mı o konuda gercekten bilmiyorum. Su anda net düsünemiyorum. Sadece daha iyi olmayacaktı onu biliyorum.
Söyleyip söylemek dedigim gibi hangisi dogruydu bi dogrusu var mı bu isin bilmiyorum.Ben de görmemesi yönündeki kararın kötü olduğunu düşünüyorum. Benim babam ipe-sapa gelmez adamın teki ama ben bile son anlarında yanında olmak isterim ve bir şekilde bu engellendiyse engelleyenlere çok kötü olurum. Ama tabii yapacak bir şey yok, bu babanın kararı... Gerçi onu dinlemeyip kızını yanına alsalardı adamcağızın da kızına son kez sarılmak isteyeceğini düşünüyorum ama... Şimdi bunları konuşmak manasız tabii. Tepkisi normal, biraz sakinleşince kendisi gelip size sarılıp ağlayacaktır.
Hayir doktorlar anladı yattıgının 2. Günü zaten. Yani o hastaneye agrım var diye gitti, eski kalp hastalıgından kaynaklanıyo agrıları sanıyodu. Ama yatınca hastaneye anlasıldı hemen. Annesi sakladı kuzenimden. Kanser lafı duyulunca sindiremedi. Söyleyemedi. Eski hastalıgı nüks etmis diye uydurdu bi nevi.Mazur görün annesi neden durup anlatmış bilemedim ne gerek var kuzenin gördü demeye. Ama hastaneye yattıktan 15 gün sonra vefat etmiş doktorlar nasıl bir gün önce farketmişler ölmeden obu anlamadım zaten çok kötü durumdaydı diyorsunuz o kadar organa yayılan birşey ilk tetkikte belli olur. 15 günde hastanede yatmış gidip yanına görmek isterdi tabii ama yapacak birşey yok. Şimdi kuzenim bile gördü ben bir kere bir göremedim son kez diye üzülüyordur düzelir yüzyüze gelir konuşursunuz. Çok zor bir durum o yaşta babasız kalmak normaldir.