baban ölüyo nasıl dicektim ki bi sey söyleyin nolur

pam de beaufort

hicbi sözüne inanılmayan çakma üye, inanırsanız :)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2014
171
177
D Daha yarım saat önce internette keyifli keyifli dolasırken su andaki durumuma inanamıyorum. Gögsüm tıkandı nefes alamıyorum resmen zor kactim annemlerin yanından yanlarında ağlamaya başlamayayım diye. Gece gece babam üzülmesinler diye bi sey söyleyemiyorum. Yardım edin nolur.

Ay nasıl baslıcam onu da bilemedim elim titriyo. Benim kuzenimin babası ben 17 kuzenim 18 yasındayken kanserden vefat etti. Kanser oldugu ortaya cıkmadan 1-1.5 sene önce de ciddi bi kalp rahatsızlıgı gecirmisti. Zaten o yüzden agrılarını hep o kalp olayı yüzünden sandı. Fark edildiginde müdahale edilecek bi sey kalmamıstı, çok fazla organa yayılmış. Kemoterapi bile alamadı, doktorlar vücudu kaldırmaz dedi resmen ölmesini beklediler 15 gün. Hatırladıkça bagıra bagıra aglamak geliyo icimden, o 15 gün cekilen acıları offff. Bu hastanedeki süre boyunca yengem durumu pek anlayamadı ya da kabullenemedi bilmiyorum hep esi icin 2-3 sene daha yasar dedi durdu. Kuzenimin de hastanede ziyaret etmesine hic izin vermediler. Babası o halini görsün istemedi, annesi de hep nasıl olsa 2 güne eve cıkcak diye oyaladı durdu. Hatta kanserden bile bahsetmedi önceki hastalıgı nüks etmis gibi anlattı sanırım. Kuzenim vefatından sonra ögrendi kanser oldugunu. Onu da doktorlar son anda anladılar ölmeden 1 gün önce demis annesi. Annemler de izin vermediler beni tembihlediler söyleme diye. Ben bi kere gördüm onu lanet olsun keske görmeseydim. Tembihledi o da beni adam son konusmamızda yalvardı resmen ezgi ye hicbi sey söyleme diye.

Neyse ay toparlayamıyorum of. Kuzenim bi mesaj atmıs yarım saat önce. Annesiyle dertlesmisler, o da durumu benim de bildigimi babasını gördügümü falan hep anlatmıs. Sen bana bunu nasıl yaparsın, sen benden nasıl saklarsın, cenazede o kadar yanımda durdun hepsi yalanmıs. Babamı son kez görme hakkımı elimden anldın sen. Daha bi sürü sey. Dondum kaldım önce. Sonra aradım direk aglaya aglaya konusuyo. Benim bogazımda bi yumru kaldi. Anlatyim ben de nasıl sölicektim dedim daha annen bile sana söylemezken. Baban seni uzmek istemedi dedim. Senin baban beni tembihlese yine de bilmek istemez misin dedi biz yasit sayiliriz nasul beni anlamazsın dedi. Kac kez sordum sana dedi.

Sürekli son kez görmek deyip duruyo. Agzımı acıp diyemedim ki iyi ki görmedin diye. Ben bunu nasil sölicektim ona o zaman ya ne dicektim ki baban ölüyo mu? Annesinin sakladigi sey üstüme vazife miydi 17 yasındaydım ben daha ne dicektim. Nolur bi sey söyleyin arıyorum açmıyo napcam ben
Not: athenenoctua athenenoctua adlı yazarın yorumundaki uyarısı üzerine konumun sonunu kısalttım. Herkesin ulaşabilecegi bi forumda bi kanser hastasının son günlerini o sekilde tarif etmem gercekten hoş olmamıs. Bu durumu yaşayan kimsenin okuyup da daha kötü hissetmesini asla istemem. Dün aksam icimi dökerken beni cok etkiledigi icin anlatmak istedim ama bu kadar detay vermek dogru degil. Kusura bakmayın lütfen

Son düzenleme:
İlk anın şokuyla sana saldırmış.
Biraz zaman geçince anlayacaktır seni muhakkak.
Şimdilik üstüne gitme. Biraz zaman ve ona..
Ya 4 sene gecti üstünden, ben zaten ne zaman bi kanser olayı duysam icim sızlar kuzenimi hemen arar sorarım caktırmadan nasılsın diye. Bu aksam aralarında dertlesirken ne söyledi annesi bu kıza, kendisi bi sey mi anlattı sanki? Her seyi o sakladı asıl. Çok içim yanıyo ya. Sen babamı son kez görme hakkımı aldın ne demek

Aramayin,sakinlesmesini bekleyin. Ne kadar ararsaniz o kadar hirslanacak. Cok kırgın şuan ,onu da anlayın...
Biliyorum tabi ki kırılmıstır. Zaten o yüzden aradım hemen. Bin defa özür diledim, kuzen cok kötüydü nolur anla sen onu en güzel haliyle hatırlıyosun dedim. Agladık karsılıklı telefonda, ama doktoru bile gelmesin demisti ne yapabilirdim baska. Keske söyleseydim mi acaba

aramayın şimdi biraz zaman verin ona, önce durumu sindirsin.. sonra zaten kendisi arar seni, ya da duruma göre sen buluşur konuşursun.. telefonla çok zor olur iletişiminiz, mutlaka yüz yüze konuşun.. başınız sağolsun.

aramayın şimdi biraz zaman verin ona, önce durumu sindirsin.. sonra zaten kendisi arar seni, ya da duruma göre sen buluşur konuşursun.. telefonla çok zor olur iletişiminiz, mutlaka yüz yüze konuşun.. başınız sağolsun.
Sagolun. Beklemek o kadar zor geliyo ki su anda. Zaten kızmıstı ilk zamanlar herkese bana söylemediniz diye. Bi bana güvendi belki de. Simdi de bunu duyunca...

Bu aralar tüm bilenlere saldiracaktir, haklida bence, sizi suclamiyorum yanlis anlamayin, keske kuzeninize görüp görmeme karar hakki verilseydi... Suan cok üzgün gitmeyin üstüne, herkes kendince onun iyiligini düsünmüs, zamanla anliyacaktir...:KK14:

Sizin için artık yapılacak birşey yok ama insan vedalaşmak, bol bol yanında olmak istiyor böyle durumlarda yakınlarının. Keşke aile daha farklı bir karar alsaydı, böyle daha büyük şok olmuştur.

Benim bu konuda yaram var, o yüzden anlıyorum.
Hayatta ğörüştüğüm tek akrabam hiç haketmediği şekilde vefat etti. Ailem bana bunu cenazesine gitmek için yola çıkalı saatler olmuşken söyledi, üstelik yollarının üstündeydim, beni de alıp gidebilirlerdi.
Cenazesine yetişemedim, son kez göremedim hoş görülecek bir hali yokmuş söylediklerine göre, zira bedeninin parçalarını adli tabip birleştirmiş.
Zor , kuzenin içinde zor senin içinde.
Söyleyemezdin, haklısın. annesi söylemeyin dedikten sonra...
Ama onu da anla. Ölümün dönüşü yok, ne kadar korkunç halde de olsa o "son kez görseydim" hissi geçmiyor.
Biraz zamana bırak, sindirsin. Sana hak verecektir.

Bu aralar tüm bilenlere saldiracaktir, haklida bence, sizi suclamiyorum yanlis anlamayin, keske kuzeninize görüp görmeme karar hakki verilseydi... Suan cok üzgün gitmeyin üstüne, herkes kendince onun iyiligini düsünmüs, zamanla anliyacaktir...:KK14:
Ben ne kavgalar ettim o zaman hastaneden çıkınca. Baksanıza ölüyo dedim, o simdi saglıklı düsünemiyo söylemeniz lazım dedim. Babama bagırdım sen böyle yapsan affetmezdim asla dedim. Ama herkes cok katı bi dille uyardı. Sadece kuzenimi degil babasını da düsündüler. Doktor da o yönde tavsiye verdi cünkü kızın dendi mi cıldırıyodu adam gelmesin diye

Ben ne kavgalar ettim o zaman hastaneden çıkınca. Baksanıza ölüyo dedim, o simdi saglıklı düsünemiyo söylemeniz lazım dedim. Babama bagırdım sen böyle yapsan affetmezdim asla dedim. Ama herkes cok katı bi dille uyardı. Sadece kuzenimi degil babasını da düsündüler. Doktor da o yönde tavsiye verdi cünkü kızın dendi mi cıldırıyodu adam gelmesin diye

Tabii bide o tarafi var, baba istemediyse kimse söyliyemezdi, biraz zaman verin sakinlesince anliyacaktir sizi...

X