• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babanın vefatı ve veraset ilamı

biranneikiogul

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Mart 2024
79
10
3
30
Merhaba arkadaşlar
Babam 71 yaşında hastalık sonucu evinde vefat etti. Bu durumla ilgili birkaç sorum var.
Öncelikle anneme maaş bağlanması için ne yapmalıyız?
İkincisi kendisinin bankaya borcu vardı bu borç avukata düşmüştü reddi miras yapmak lazım mı?
Üçüncüsü veraset ilamı çıkması lazım bunun ücreti nedir ve süresi ne kadar?
Değerli yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler

Merhaba arkadaşlar
Babam 71 yaşında hastalık sonucu evinde vefat etti. Bu durumla ilgili birkaç sorum var.
Öncelikle anneme maaş bağlanması için ne yapmalıyız?
İkincisi kendisinin bankaya borcu vardı bu borç avukata düşmüştü reddi miras yapmak lazım mı?
Üçüncüsü veraset ilamı çıkması lazım bunun ücreti nedir ve süresi ne kadar?
Değerli yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler
Öncelikle Başınız sağolsun
Çok bir bilgim yok ama bildiğim kadarını size söyleyim
Anneniz için SGKya başvuracaksınız ölüm belgesi isterler veraset ilamı isterler sanırım
Reddi Miras hakkınız var yalnız reddi mirasta borcunu da alacağını da red etmiş oluyorsunuz ona göre bir hesap kitap yapın
birde reddi miras için vefattan sonra belli bir süresi atıyorum 2 yıl sonra gidip ben reddi miras yapıyorum diyemiyorsun bildiğim kadarıyla ölümden sonra en geç 3 ay içinde
Veraset ilamı eğer çok karışık değilse noterden çok mirasçılı ve geçmiş zaman dan da mirasçılar varsa bulunduğunuz bölgenin sulh mahkemesinden çıkarılır fiyat bilgisi bilmiyorum

Veraset ilamı sulh hukuk mahkemesinden ya da noterden alınır.
Reddi miras süresi 3 aydır. Reddi miras annenizin maaş almasına engel değil. Ancak herhangi bir aktif mal varsa tabi ki bunları da reddetmiş sayılıyorsunuz

Back
X