Babamın uyguladığı şiddetleri unutamıyorum

aysgla

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
27 Mart 2023
267
-48
16
26
Küçükten beri babam benı saçma şeylerden döver. Annem panik atak ve pasif biri babam beni ne zaman dövse yanımda olmaz onun yanında olurdu . Baskıcı bir ailem vardı . Ne kadar şımarttık deselerde kendılerini kandıran bu ailem beni büyüdükçe asileştikçe daha hiddetli dövmeye başladı . Ben çalışıp onlara para verdim ama bir sosyal hayatım bile olamadı . Yıllarca stresten ürtikerler döktüm panik ataklar geçirdim psikolojik yaa kafanda tahta eksik senin denildi. Annem uğraşmaya çalıştı ama babamın emri altında o da napsın . Şimdi evlendim eşim ailemın ve sorunlu olduklarının farkında . Benı çelkti kurtardı oedam ama ben hala öfkeme kontrol olamıyorum herşeyi ailemdeki gibi eleştiri baskı olarak algılayıp küçük meseleleri büyütürüuorum. Eşimi hastanettim üç ayda resmen . Fünya iyisi biri üstelik . Kendımden utanıyorum . Tedavi oluyorum iki aydır herşey güzelken iki gün ilaç vakitlerim şaşırdı ondan mıdır bilmem zıvanadsn çıktım yemek tabağını ona döktüm bağırdım çağırdım . Üstelık elle yutulur bişey yokken . Bugün işten izin aaldım . Canıma kıymak istiyorum çünkü eşim bana sen ve silen hastadınız . Kardeşin şixofren annen hasta . Anneannem deli dedi. Bidaha böyle bişey olursa senı kapının önüne koycam nankör pislik varşak bencil oro.p . Dedi . Çünkü kendıme hakim olamayıp kapıyı başım açık açtım bana namusuma küfür edince . Ben tahrik eden bir ibsanmışjm vs .bu kadar köyü bir insansam yaşamak istemiyorum . Kendımı en kolay nasıl öldürebilirim

eşiniz de pek çekip çıkartmış gibi gözükmüyor şu durumda…
sanırım psikiyatra gidiyorsunuz. beraberinde psikoloğa da gitseniz belki daha çok fayda görürsünüz. çünkü başka türlü, hele ki kendinizi öldürerek hiç fayda görmeyeceksiniz. işiniz varmış ne güzel, bu süreçte korunmaya bakın.

Eşinizin dünya iyisi bir insan olduğundan bu kadar emin olmayın.
Koca kadınsınız. Sizin gücünüz kendinizi kurtarmaya yeter. Eşinize ihtiyacınız yok.
Eşiniz iyileşme yolculuğunuzda yanınızda olacaksa olsun. Olmayacaksa sizi daha hasta etmeye hakkı yok.

Eşinizin ettiği hakaretlerin haklı olur hiçbir yanı yok .
Eş sizi daha çok çıkmaza sürüklüyor . Güzel sıkı bir tedavi öneriyorum size , intihar falan çıkartın kafanızdan bunları . Hayatınızın merkezine kendınızı koyar ve bakış açınızı düzeltir aynı zamanda terapi alırsanız , herşey daha güzel olacak inanın …
Umudunuzu yitirmeyin lütfen sizden başka birtane daha yok , kendi kıymetinizi kendiniz bilin , başka yolu yok .

Psikoloğada gidiyorum . İki aydır inanılmaz değişiM vardı ta ki ramazanda ilaç saatlerim şaşana kadar dün çıldırdım eşime sokaklarda bağırdım çağırdım neden böyle oldum bilmiyorum

oruç tutuyor musunuz? açlık atakları tetiklemiş olabilir mi?

Açıkcası tedavi alıyorum ama daha iki aydır .baya değişim oldu ama sanırım bu ramazanda ilaç saatlerimin şaşmasından ve bazı gerçeklerle yüzleşmemden dolayı kendımı kaybettim . Bağırış çağırış eşime laf söz ağlama vs derken kendımı kaybettim haliyle o da kırılınca baya yüzüme vurdu böyle laflar etti . Güçlü olmak idtiyorum ama bu öfke kontrolsüzlüğü iki ay sonra olumca ümidimi kırdı

oruç tutuyor musunuz? açlık atakları tetiklemiş olabilir mi?
Evet tutuyorum ve ilaç saatlerim değişti . Mesela bugün tutmadım o kadar iyiyim ki diyorım ki dün bana nolmuştu

Evet tutuyorum ve ilaç saatlerim değişti . Mesela bugün tutmadım o kadar iyiyim ki diyorım ki dün bana nolmuştu
O zaman oruç tutmayın , sizin zihinsel bedensel sağlığınız daha önemli

O zaman oruç tutmayın , sizin zihinsel bedensel sağlığınız daha önemli
Eşim bana soğuk değil ama ben böyle şeyler yaptığım için çok utanıyorum çok korkuyorum düzelemicem diye herşey iyiken nsıl yine böyle delirdim bilmiyorum

öyleyse açlık tehdidi tetiklemiş olabilir. bir hocaya durumunuzu anlatıp oruçları kaza edip edemeyeceğinizi sorun bence. ilaçlarınızı da düzgün alın.

eşinizi de anlamaya çalışıyorum, o da artık dayanamamış olabilir ama söylediği laflar yenilir yutulur cinsten değil umarım hatasının farkındadır.

ümidinizi kaybetmeyin, pes etmeyin. iki ay tam sonuç görmek için çok kısa bir süre, sabırlı olmanız gerek. arkadaşım panik atak için aylarca gitti, emdr uygulandı, şu an çok çok daha iyi olduğunu söylüyor. yetkin bir psikologla bunu da görüşebilirsiniz eğer şu an yapılmıyorsa

Kaç yıllık evlisin ve esin başlarda sana böyle hakaretler eder miydi. Şunun için soruyorum benim eşim de küçükken çok baskı ve şiddet görmüş. Evde öfke rüzgarları estiriyor sakin ve rahat bir insan olan ben artık takıntılı olmaya başladım. Onun öfkesine ve küfürleri ne engel olamadigim için ona benzemeye başladım onun gibi hakaret ediyorum ailsinden vuruyorum. Hatta fiziksel olarak bile vurdum. Bu ben değilim kimseyi aşağılayan kimseye vuramam ama eşime bunları yapmaya başladım. 5. Yilimdayim ve korkunç güvensiz takıntılı bir insana donusuyorum çocuğuma hiç bagirmayan bir anneydom bıktım bu hayattan bıktım sizden olmasaydı iz ne olurdu diyorim. Aslında bunları eşime diyorum. Allah sonumu hayretsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…