5 kardeş bir de cefakar anneyle hayat mücadelesi verdik yıllarca,çok zor günler yaşadık hemde ne zor günler babamız olacak şahıs evi cekip cevirceğine çıkardığı kavgalarla birde psikolojimizi bozdu,kendimizi bilmediğimiz çocukluk dönemimizde Allah var o doyurdu bizi ama inanın başımıza kakarak bizi hep yük olarak gördüğünü yüzümüze vurarak...
Neyse hepimiz büyüdük çok şükür annemin ahlakını aldık harama el uzatmadık ,iyi bir evlat iyi bir kul olmak için çabaladık ,hepimiz iş güç sahibi olduk çok ŞÜKÜR. Babamsa 3 çocuğu evlendi birinde sorumluluk almadı,en son ben nişanlıyken sana bilezikte takamıycam dediğinde rezil olcam diye içim içimi yedi,neyseki kardeşlerim yetişti imdadıma gayet güzel oldu düğünüm. Bunları niye mi anlattım hayatı boyunca emekli maaşı ve ek iş yapmasına rağmen elektirik faturası bile yatırmayan kazandıklarını sadece kendisi yiyen sorumsuz babam uçan kuşa borç takmış,inanın hayatım boyunca güveni ön planda tutan biz bu yaptıklarından çevreye mahcup oluyoruz. Adam araba alcam dedi eksiğini biz tamamladık aldık üç yıldır sigortasını ödemiyomuş ,üstüne ceza yemiş onuda yatırmamış,o da yetmezmiş gibi arabayı bozmuş ,tamirciye borcunuda yatırmamış,belediye yatan iş yeri kirasını yatırmamış,kafayı yiycez onun bu sorumsuzluklarından,en son arabasını hacizle elinden almışlar,utanmadan bana para verin borcumu ödeyeyim arabamı alayım diyor ne yüzle nereye kadar....
ahh arkadaşlar öyle çocuklar varki anaya babaya yük,okuyorum ,yada izliyorum şaşırıyorum bizim babamız bize yük
oturduk hafta sonu kardeşler olarak araştırdık öyle öğrendik bize söylemediği bir sürü borcu olduğunuben kredi çekemiyorum siz ödeyin diyor,nasıl anlıycaz acaba kredi çekip çekemeyeceğini,en azından kendi borcunu kendi ödesin,yada belediye ye nekadar borcu olduğunu inanın hepimiz yoğun çalışıyoruz nasıl yapıcaz bilemiyoruz ne yapacağız biz bu adamla nasıl öğrenicez bu borcların çözümünü bilemedik
size sirmadan yapilan borcu siz niye dusunuyorsunuz. benimde babam sizinkine benzer bir adam en sonunda annecimi 6 cocukla birakip cikip gitti iyikide gitmis hayatimin en guzel donemini o gittikten sonra yasadim bi ozguven geldi bana ve aileme 2 yil icinde ablamla ben evlendik bir kardesim cok iyi bir uni. kazandi simdi anneme maddi olarak destek sagliyo bizde anneme maddi destek sagladigi surece onunla hal hatir ediyoruz gerisi yok borclariylada kendisi ugrasiyo bizi ilgilendirmez cunku o paralarin ne gelisini gorduk ne gidisini. sizde sadece anneniz icin muhattap olun bence onun borclarini siz oderseniz bu bir omur boyle gider. taviz vermemelisiniz
emekli maasi varken evine haciz gelmesi biraz zor gibi gorunuyor ama yine arastirin eve uyari yazisi felan gelirse sizlerden kimse almasin muhtarliga gider kagit babaniz gidip ordan alsininanın bizde ona öyle söyledik taviz vermemeye çalışıyoruz.ama bu adam böyle devam edip gider,ya evimizede haciz gelirse,gerci ev ablamın üstüne ama orda kalıyor gözüküyor
ordan kendisi alsa bişey değişirmi yani ne bileyim inanın gelmiş 60 yaşına derdi bitmiyoremekli maasi varken evine haciz gelmesi biraz zor gibi gorunuyor ama yine arastirin eve uyari yazisi felan gelirse sizlerden kimse almasin muhtarliga gider kagit babaniz gidip ordan alsin
islemler biraz daha gecikir ayrica o tur evraklar isim ve imza ile teslim ediliyor sizler sorumluluk almamis olursunuz siz alimca oda size duygu somurusu yapabilir iste eve icra gelir felan diye ama siz almayinca tavrinizi anlar hic olmazsaordan kendisi alsa bişey değişirmi yani ne bileyim inanın gelmiş 60 yaşına derdi bitmiyor
evet tam olarak hakkettiğide bu zaten aidatını,yakıt masrafını, elektiriğini suyunu hepsini kardeşlerim sağlıyor adam yiyip içip yatıyor bi hayrı yok üstüne bide başımızı beladan kurtarmıyor.bizde en son cezasını ceksin diyoruz ama ya eve de haciz gelirse diye korkuyoruz,hiç bir bilgimiz yok çözümde bulamadık işin ucu bize bulaşırmıalışmış böyle yaşamaya, şimdi kapatın borçlarınıı tekrar yapar.hiç üzülmeyin dönüp bakmayın aramayın sormayın
evet tam olarak hakkettiğide bu zaten aidatını,yakıt masrafını, elektiriğini suyunu hepsini kardeşlerim sağlıyor adam yiyip içip yatıyor bi hayrı yok üstüne bide başımızı beladan kurtarmıyor.bizde en son cezasını ceksin diyoruz ama ya eve de haciz gelirse diye korkuyoruz,hiç bir bilgimiz yok çözümde bulamadık işin ucu bize bulaşırmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?