- 4 Temmuz 2013
- 7.360
- 6.944
Bizi karıştırmaz diye birşey yok.Senin annen gözünün önünde zulüm görüyorsa bal gibi karışacaksın.Abin erkek kardeşin yok mu.Ailede sözü geçer kimse yok mu.Alın annenizi yanınıza,baban biraz yalnız kalsın da görsün dünya kaç bucakÇok üzgünüm şu an annem de babam da 60 lı yaşlardalar. Babam anneme ömrü boyunca çektirmiştir. Hiçbir söz konuşturmaz bağırır çağırır en küçük şeye bile.Bizim gözümüzün önünde az dayağını yemiştir canım annem. Torun torba sahibi oldular babam hala aynı, biz annemin üzerine titrerken o hala zulmediyor. Annem ki öyle sessiz sakin, dedikodusu yalanı olmayan bi insandr. Tek isteği çocuklarının mutluluğudur. Annemle konuştum biraz önce sesinin tonundan anladım. Yoksa kendi sırf biz üzülmeyelim diye hayatta söylemez. Israr edince ağladı( Yine babam rezil etmiş canım annemi. Sokağın ortasında küfürler kötü sözler savurmuş. Annem ablama gidiyordu yol parası bile vermeden son gidişin olsun bu demş göndermiş herkesin ortasında. Bizi de karıştırmaz ki kimseye laf söyletmez annemin şu yaştan sonra hala babamın kahrını çekiyor olması içimi çok acıtıyor ( Bi gün yüzü görmedi canım annem hala da aynı (( siz iyi olun beni düşünmeyin kızım eşleriniz kıymetinizi bilsin yeter diyo ama nasıl düşünmeyim ki ben (
abilerim var ama umurlarında değil onlarınBizi karıştırmaz diye birşey yok.Senin annen gözünün önünde zulüm görüyorsa bal gibi karışacaksın.Abin erkek kardeşin yok mu.Ailede sözü geçer kimse yok mu.Alın annenizi yanınıza,baban biraz yalnız kalsın da görsün dünya kaç bucak
ahh keşke gelse annem.....nasıl insanlar var allahım bu yaşta. annenizi alın yanınıza, biraz yanlız kalsın. anlasın onun değerini. sonra h ne kadar düzelir bilemem ama en azında bir deneyin.
çoookk , neler neler yaşadık. evden kovdum bi kere babamı annemin üstüne yürüdüğü için, ama ne oldu kendisi günlerce küs kaldı bana; beni suçladı kendine toz kondurmadı
Sesiz oldugu icin iste. Azicik disli olsa yola getirir ama oda inanmiyor duzelicegine . Ogrenilmis caresizlikaynen canım, dün en azından geliyim babamla konuşuyum dedim. annemi sahipsiz bilmesin istedim. annem gelmemizi bile istemedi. daha kötü olur, azıcık huzurum varsa o da gider, babanla sakın kötü olma diyor.hakedecek bi kadın olsa değil de, ne kadınlar var akşama kadar kocasının başının etini yiyen annem öyle masum öyle sessizdir ki
Birdaha yaptiginda polisi cagirin ciddiyim tikasinlar bir gece bakalim.nasilmiskeşke konuşulunca söz dinleyen bi baba olsa beni gözünden sakınır normalinde, ama bu durumda hiç söz sahibi etmez. bana da bağırır çağırır bağırsın umrumda da değil yeter ki anneme zulmetmesin
alırım annemi yanıma ama asla kabul etmiyor, zorla da evime alıp evime götürsem çocuk değil ya tutamam.Annenize sabırlar , babanıza vicdan diliyorum.
Alın annenizi yanına diyen arkadaşlar ; bu zamanda maalesef ki ne kadın ne erkek ailesinden birini yanına alamıyor. Herkes kendi tarafından birini almak ister, karşı taraf olmaz der konu kapanır .
Kız anneleri bu konuda erkek anneleri gibi değil tabi ( çoğunlukla) ; daha sessiz , daha dikkatliler ama işte yinede olmuyor işte.
aynen arkadaşım, ben kendimden vazgeçtim siz iyi olun yeter diyo. ama annem o şekildeyken ben de kendi evimde huzurlu olamıyorum ki.Sesiz oldugu icin iste. Azicik disli olsa yola getirir ama oda inanmiyor duzelicegine . Ogrenilmis caresizlikbenim annemde ayni tek mutlulugu evlatlarinin mutlu olmasi (bu durumdan en cok evlatlarinin etkilendiginin farkinda bile degil )o umudu kesmis coktan kendinden bilmiyorumki cahillikmidir nedir soz geciremiyoruz iste ...
alınacak durumda değilim ki , babamın kötü, vicdansız, merhamet yoksulu bi insan olduğunu kabul ettm artık.Peki sonra nasıl barıştınız?
Durun tahmin edeyim.
Babadır, saygıdandır biz küçüğüz diyerek çok uzatmadan el öpmeye gittiniz.
Haklı olduğunuz halde el öpen, adım atan siz oldunuz.
Babanız da ee işte haklıyım ama evlattan geçilmiyor tripleriyle sizi affetti. :)
Böyle böyle tepenize çıkardınız bunları.
Bazıları anneye babaya of bile denmez, dinimiz böyle istiyor durumunu çok yanlış yorumluyor bence.
Anne anneliğin hakkını verecek baba da babalığın.
Sonra evlat evlatlığının hakkını verir.
İyi biliyorum bu tipleri benim kp de aynı öyle.
Kv de de aynen sessiz, masum kadıncağız.
Ama bu yüzden zulüm çekiyor işte.
Vaktinde o manyak herifin başını ezmemiş.
Masaya yumruğunu koymamış herif deliliği büyütmüş de büyütmüş.
Ömür boyu çeker ölmesini bekler şimdi herkes.
Ama pek heveslenmesin kimse bunların ömrü uzun olur genelde.
Çünkü çile çekmez, çektirir.
Evet bir de bu tiplere çemkirmeyin.
Bir de sizin yüzünüzden yükleniverir kadına.
Manyak çünkü..
Alınmayın ama öyle.
Bir manyak da bizim başımızda.
Allah sabır versin, babanıza da hidayet versin zor, çok zor.
Ama ben olsam böyle adama çok iyi ders veririm.
Eşimle ve kv le farklı bakıyoruz bu sebeple karışmıyorum.
Kendileri bilir. Ama bazıları da çileyi isteyerek çekiyor açıkçası.
Bu saçmalıklara dur demeyerek..
ahh keşke gelse annem.....[/QUOTE)
canım babandan korktuğu için mi gelmiyor?
belki o da vardır ama en çok da bu yaştan sonra ayrılmanın onlara yakışmayacağını düşünüyorcanım babanda