• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babamın acilen anjiyo olması gerekiyor. Konu ile ilgili fikirlerinizi rica ederim.

nurummm

Oğlum Abii oluyor!!! Karnıma Mutluluk Kondu :)
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2010
1.972
155
163
Arkadaşlar bir hafta önce karın ağrısı şikayeti ile babamı acile kaldırdık apandist çıktı. Apandistten ameliyat olman gerek dendi ve bununla ilgili gerekli evraklar (kalp ekosu, kan idrar tahlilleri) yapıldı. Bu tahliller sonucunda babamın kalbinde
damar darlığı oldugu ve acilen anjiyo olması gerektiği söylendi. Tavsiye olarakta siyami ersek devlet hastanesi dendi. Şimdi devlet hastanesinden randevu alıp hastaneye tekrar muayene olup ameliyat günü mü alıcaz. Ssk hastaneleri hemen gün
vermiyor malum başka alternatif olarak ne yapabiliriz. Sudan çıkmış balık gibiyim hiç birşey bilmiyorum ne olur bana yardımcı olun...

öncelikle çok geçmiş olsun
benim babam da 3 kez kalp krizi geçirdi.ilkinde memleketteydik,dönüşünde haseki eğitim araştırmaya kaldırdık babamı anjiyosunu zor bela oldu.

6 ay sonraya by-pass için gün verdiler.biz bir profesör tanıdığımız için biraz daha öne alabildik.devlette tanıdğınız birileri varsa işiniz kolaylaşıyor,ama yoksa ve eğer maddi durumunuz elveriyorsa bekletmemek için özele gidebilirsiniz..

rabbim bir an önce sağlığına kavuştursun babanızı...

öncelikle çok geçmiş olsun
benim babam da 3 kez kalp krizi geçirdi.ilkinde memleketteydik,dönüşünde haseki eğitim araştırmaya kaldırdık babamı anjiyosunu zor bela oldu.

6 ay sonraya by-pass için gün verdiler.biz bir profesör tanıdığımız için biraz daha öne alabildik.devlette tanıdğınız birileri varsa işiniz kolaylaşıyor,ama yoksa ve eğer maddi durumunuz elveriyorsa bekletmemek için özele gidebilirsiniz..

rabbim bir an önce sağlığına kavuştursun babanızı...

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Yanlız şeyi anlamadım neden anjiyodan sonra by-pass yaptılar anjiyo yeterli olmadımı??? Maddi durumumuz orta halli. Ama istanbuldaki özel hastaneleri tahmin edersiniz sırf para kazanmak adına
gereksiz birsürü şey isteyebiliyorlar o yüzden devlet hastanesini tercih ediyoruz.

anjiyo damarın durumuna bakılmak için yapılan bir işlemdir.yani hangi damarda ne oranda tıkanıklık var diye...babamın 3 damarında ciddi damar tıkanıklığı vardı.

balon ile açmaya çalıştılar ama açılmayınca by-pass oldu.ama bir ihtimal daha var tabi o da stent..

evet özellerdeki durumu biliyorum babamın en son kalp krizini geçirdiğinde özele götürdük.o zaman tek damarı tıkanmıştı.3,500 tl ye stent takmışlardı.

yardımcı olabileceğim başka birşey varsa sorabilirsiniz..

Allah kolaylık ve şifa versin...

Son düzenleme:
anjiyo damarın durumuna bakılmak için yapılan bir işlemdir.yani hangi damarda ne oranda tıkanıklık var diye...babamın 3 damarında ciddi damar tıkanıklığı vardı.

balon ile açmaya çalıştılar ama açılmayınca by-pass oldu.ama bir ihtimal daha var tabi o da stent..

evet özellerdeki durumu biliyorum babamın en son kalp krizini geçirdiğinde özele götürdük.o zaman tek damarı tıkanmıştı.3,500 tl ye stent takmışlardı.

yardımcı olabileceğim başka birşey varsa sorabilirsiniz..

Allah kolaylık ve şifa versin...

Anladım. Çok teşekkür ederim.

Lütfen fikirlerinizi rica ediyorum.

canım geçmiş olsun öncelikle benim babam 2000 senesinde baypas oldu 6ay öncede stend takıldı yani 2 kez anjiyo oldu siyami ersek hastanesin de bence istanbulda bu konuda eniyi hastanede burası randevunuzu alın gidin zaten durum acilse hemen yönlendiriyolar babamı acil götürmüştük zaten muane felan ettiler dediler 2gün sonra anjio olcak 3-4 gün sonrada stendi taktılar zaten durumu acil ise merak etme negerekiyorsa hızlıca yapıyorlar mesela biz kontrolleri içinde heray randevu alıyoruz Mehmet Eren polikiliniğine alıyorum sürekli çok memnunuz.

öncelikle geçmiş olsun Allah şifa versin.

babam da geçtiğimiz kış anjiyo oldu.devlet hastanesinde demişler m.park b.evlere git fark almıyor gittik sadece 90 tl bant ücreti ödedik onu da biz istedik hastaneden çabuk çıkmak adına kum torbası konmaması için.ama bir problem çıkması durumunda çok maliyetli olur.bize bir sorun varsa bilgi vereceğiz size işlem yapmadan önce dediler.ama çok şükür bir sorun çıkmadı.emeklililere bazı özel hastaneler uygun yapıyor.Medıcana bahçelievelrde bir reklam var hep kalp üzerine orası m.parka göre daha uygundur görüşmekte fayda va canım.Allah acil şifa versin

hastaneden nasıl anjiyo randevusu alacağınızı öğrenmek için acil bir tıp sorununda buraya yazı yazıp cevap gelmesini mi bekliyorsunuz bu konuda çok az bilgisi olan insanlardan?Telefon diye bir icat var 100 sene önce Alexander Graham Bell tarafından icat edildi. Bir de telefon rehberi var. Bakıyorsun ordan siyami ersekin nosuna çeviriyorsun numarasını karşı taraf açıyor oraya soruyorsun bunları canım. Açmazsa teli bir zahmet oraya gidiyorsun. Hayır dikkatini çekerim ACİL yazan sensin de o bakımdan. Oturmuş kkda milletten yorum bekliyorsun çok ilginç gerçekten.

öncelikle geçmiş olsun..
benim babamda sürekli terleme ve nefes almaktan zorlandıgı için damar tıkanıklığı tesişi konuldu..önce anju dediler sonra damarların iki taraftanda tıkandığını söylediler buda anju ile tehlikeli oldugunu onun yerine baypas amelyatı önerdiler..Planlı bir baypas amelyatının plansız bir amelyattan daha başarılı olacaklarını söyledi doktorlar..babamda anju yerine baypas olmak istediğini söyledi..baybpas oldu...

anju ufak bir operationdur..damar yolu ile kalp damarlarına baloncuklar yolluyorlar..baluncuklar patlayıp damarlar açılıyor.. Korkmayın yani:) allah daha beterinden korusun..Büyük geçmiş olsun...

arkadasım acil durumlarda devlet hastahanesı yonlendırıyor zaten..Biz istinye devlet hastanesınde annemı ortepedi amelıyat ettırmeden once kalbindeki problem ıcın avrupa şafak hastahanesıne yonlendırdı.İstinye devlet hastahanesındekı Dr.Levent Saraç tanıdıgım en mükemmel kardiolog.Bizi yönlendirdiği hastahanede yaklasık bı sene önce hiç fark ödemeden anjiosunu yaptırdık,stent taktılar üc damarına..Bir de benım annem felç hastası..

Ama sizin durumunuz çok acil görünüyor.Arkadaşın dediği gibi burada yorum beklemektense gidin hastahanelere doktorlara danışın..apandist patlarsa hastanızın durumu daha kötüye gidebilir.

Arkadaşlar bir hafta önce karın ağrısı şikayeti ile babamı acile kaldırdık apandist çıktı. Apandistten ameliyat olman gerek dendi ve bununla ilgili gerekli evraklar (kalp ekosu, kan idrar tahlilleri) yapıldı. Bu tahliller sonucunda babamın kalbinde
damar darlığı oldugu ve acilen anjiyo olması gerektiği söylendi. Tavsiye olarakta siyami ersek devlet hastanesi dendi. Şimdi devlet hastanesinden randevu alıp hastaneye tekrar muayene olup ameliyat günü mü alıcaz. Ssk hastaneleri hemen gün
vermiyor malum başka alternatif olarak ne yapabiliriz. Sudan çıkmış balık gibiyim hiç birşey bilmiyorum ne olur bana yardımcı olun...

Tatlım öncelikle geçmiş olsun, aynı şeyleri bende yaşadım..Damar tıkanıklığı sonucu babam 3 damardan ameliyat oldu..By-pass deniyor işte..Evet kesinlikle bende sana Siyami Ersek Hastanesini öneririm..Doktorumuz Mehmet Kızılaydı..

Siz siyami ersekten internet yada telefondan randevu almaya çalışın..Eğer alamazsanız yer yok deseler bile olmadı gibi acile görünün acilden girin..Zaten orada öyle güzel ilgileniyorlar ki bırakmazlar sizi, gerekli tedaviler uygulayıp ameliyat asamasına hazırlıyorlar..O süreci onlar belirliyor...Biz 21 gün hastanede yattık düşün o kadar günün sonunda ameliyat olduk..Geçmiş olsun canım..Yardımcı olabildim umarım.

Başta hastanede olarakta Kartal Koşuyolu Kalp Hastanesi öneririm sana :34:
Ama siyami ersek, gitmeye çalışın..

Tatlım bu arada Anjio ilk bize dendiklerinde bilmediğimiz için korktuk tabi, ama korkmayın büyük birşey değil..
Kasıktan giriyorlar, kimi zamanda omuzdan giriyorlar ince tellerle kalp damarlarına madde verilerek, damarları kontrol edebiliyorlar...Eğer açılabilecek türdense balon yöntemiyle stentte denebiliyor, bunula müdahelede bulunuyorlar..

Eğer açılması mümkün değilse ameliyat şart..

Ama anjiyo dediğim gibi korkmayın o tedavi değil teşhis yöntemidir :34:

Sormak istediğin bütün sorularını cevaplayabilirim, öyle günler geçirdik ki çok şeyler tecrübe edindim..

Tatlım bu arada Anjio ilk bize dendiklerinde bilmediğimiz için korktuk tabi, ama korkmayın büyük birşey değil..
Kasıktan giriyorlar, kimi zamanda omuzdan giriyorlar ince tellerle kalp damarlarına madde verilerek, damarları kontrol edebiliyorlar...Eğer açılabilecek türdense balon yöntemiyle stentte denebiliyor, bunula müdahelede bulunuyorlar..

Eğer açılması mümkün değilse ameliyat şart..

Ama anjiyo dediğim gibi korkmayın o tedavi değil teşhis yöntemidir :34:

Sormak istediğin bütün sorularını cevaplayabilirim, öyle günler geçirdik ki çok şeyler tecrübe edindim..

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Siyami ersek hastanesine gitmeyi çok istiyoruz ama hemen gün alamazsak diye endişelerimiz var malum devlet hastanesi. Özel bir hastane ile konuştuk ssk ile fark almadan anjiyo yapacaklarını ve gerekirse
stent takacaklarını söylediler. Benim tercihim kesinlikle siyami ersek ama babam kesinlikle istemiyor çok vakit kaybetmeyelim özele gidelim diyor. Sizce bu anlamda mantıklımı özele gitmek. Peki siz neden 21 gün hastanede yattınız tatlım.

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Siyami ersek hastanesine gitmeyi çok istiyoruz ama hemen gün alamazsak diye endişelerimiz var malum devlet hastanesi. Özel bir hastane ile konuştuk ssk ile fark almadan anjiyo yapacaklarını ve gerekirse
stent takacaklarını söylediler. Benim tercihim kesinlikle siyami ersek ama babam kesinlikle istemiyor çok vakit kaybetmeyelim özele gidelim diyor. Sizce bu anlamda mantıklımı özele gitmek. Peki siz neden 21 gün hastanede yattınız tatlım.

Canım acilden girmeyi deneyebilirsiniz, çevremden çok öle giren oldu..Durum acilse hemen yatış yapıyorlar..Arayıp randevu almayı denediniz mi ?
Yoksa dediğim gibi acile girin görünün...

Biz neden 21 gün yattık, babam günlük kontrol için gitti, ne desinler kalp spazmı geçiriyosun hemen yatırmamız gerek 5 gün dediler,, ne bilelim basımıza ameliyat gelcek...Şekeride vardı birsürü kontroller tahliler hemen olamadı ameliyat belli düzeye getirdiler...

Öyle birşey ki ameliyat olurken atesin bile normal olcak..Herşeyi bekledik..

Siz bilirsiniz yinede, Siyami Ersek devlet ama özellere göre çok daha hizmet veriliyor..
Çok kişinin memnun kaldıgını bilorum..Eğer buradan sonuc alamazsanız en uygun nre geliyorsa orya görünün..Beklemeye gelmez :34:

Canım acilden girmeyi deneyebilirsiniz, çevremden çok öle giren oldu..Durum acilse hemen yatış yapıyorlar..Arayıp randevu almayı denediniz mi ?
Yoksa dediğim gibi acile girin görünün...

Biz neden 21 gün yattık, babam günlük kontrol için gitti, ne desinler kalp spazmı geçiriyosun hemen yatırmamız gerek 5 gün dediler,, ne bilelim basımıza ameliyat gelcek...Şekeride vardı birsürü kontroller tahliler hemen olamadı ameliyat belli düzeye getirdiler...

Öyle birşey ki ameliyat olurken atesin bile normal olcak..Herşeyi bekledik..

Siz bilirsiniz yinede, Siyami Ersek devlet ama özellere göre çok daha hizmet veriliyor..
Çok kişinin memnun kaldıgını bilorum..Eğer buradan sonuc alamazsanız en uygun nre geliyorsa orya görünün..Beklemeye gelmez :34:

Canım randevu almayı denedik ama alamadık. Bende oraya gidelim diyorum ama çevremdeki insanlar devlet hastanesi ile uğraşılmaz özele gidin diyorlar. Zaten babamda sıkıntıya gelemez.

cnm hiç korkma. Benim anneannem anjıyo oldu. 10 dk lık bir işlem. Hiç korkma..Hemde açılınca çok çok rahatlayacak
baban inş. eğer istanbuldaysan bağcılar devlet hastanesini şiddetle öneririm. 2 aya yakın yattı anneannem orada. Kardiyolojı bölümü süper..
Doktoru ise mustafa hakan dinçkal.İstersen netten bır arastır. Benım başıma gelse hiç düşünmem oraya giderim..

Şimdiden geçmiş olsun cnm rahat ol...

benim babamda olmuştu hemde defalarca.Zor bi işlem deil.Gerçe doktorlara hastaneye göre de değişebilrde ama tehlikeli oldugunu sanmıyorum.Babam kartalda koşuyolu kalp hastanesinde yaptırmıştı.Rabbim bol şifalar versin inşallah.Geçmiş olsun.

cnm hiç korkma. Benim anneannem anjıyo oldu. 10 dk lık bir işlem. Hiç korkma..Hemde açılınca çok çok rahatlayacak
baban inş. eğer istanbuldaysan bağcılar devlet hastanesini şiddetle öneririm. 2 aya yakın yattı anneannem orada. Kardiyolojı bölümü süper..
Doktoru ise mustafa hakan dinçkal.İstersen netten bır arastır. Benım başıma gelse hiç düşünmem oraya giderim..

Şimdiden geçmiş olsun cnm rahat ol...

Evet cnm istanbuldayım bende çok beğeniyorum bağcılar devlet hastanesi ni başka sebeplerle gittim daha önce temiz ve ilgili bir hastane.
Ama herkes ısrarla siyami ersek diyor kalp hastanesi olduğu için.

Back