BİRAZ UZUN OLUCAK LÜTFEN KUSURA BAKMAIN KIZLARkızlar böyle aile olurmu ya babamdan nefret ediyorum dediğimde o senin baban öle şey olmaz diolar ama bizim ne yaşadığımızı bilmiolar.annemi ve kardeşimi çok seviorum am o baba müsvettesi ya ailemde hiçkimsenin babası böle deil herkesin önünde bize ağza alınmıycak küfürler eder üstümüze yürümeye kalkışır bikeresinde 15 yaşındaydım halamlar bizdeydi odamdan çıktım yan odadada sohbet ederlerken dinliyim dedim sırf o adama söz verdim diye ben kimseyle çıkmamıştım zaten küçüktümde ama dediklerini duyunca inanmadım beni cafede yakalamış oğlanların kucağında otururken verdiği parayıda oraya harcıyomuşumki verdiği parada 2 haftada bi 3 milyon verirdi şaka gibi dimi kızlar annemde ağlayarak karşı çıkıodu düşünün eniştemde var dı o andan sonra bana teklifeden herkesle çıktım ama şimdiki aklım olsa odaya girer saydırırdım babamın suratına arkadaşlarımın ayda 100 lira 80 lira harçlıkları vardı babam 2milyar maaş alırdı ayıptır söylemesi kirada flnda deildik ama vermezdi sigarasına harcardı giyeceine harcardı ben iki parça üst isteyince gelip dolabımı dağıtıp eski püskü 3-5 parça şeyimi gösterirdi varya diesonra bu sene üniverste sınavım vardı ne dersaneye gönderdi ne bişey haa unutmadan millet çocuğum okuyor diye 65 yaşında emekli olurken bnm babam 45 yaşında emekliye ayrıldı bahaneside hazır oldu şişmdi evde sereserpe yatıp huzursuzluk yaratmaya devam ediyor hatta baba başka şehir yazıyım dedim evde kıyametler koptu tabi insanın zikri neyse fikride odur her erkeği onun gibi sapık sanıyor sonra şımarık bi kuzenim vardı halamınkızı sırf halam kanser die sinip otururduk benden 4 yaş küçük beni döverdi bende onu dövünce babam beni döverdi ayriyetten halamlar babanemlerde benle küserdi sonra .küçüklüğüm kavgayla geçti diebilirim artık şu adam ölsün diorum bazen iiki bi maaşı varmış bizi onla tehdit ediyor haa bu arada oturduumuz ev de babanemin arsalar tapular dükkanlar hepsi halamın üstüne kadının hem emekli maaşı hem kocasının maşşı hemde dükkanlardan parası var ve babam bizim için bile hakkını aramıyor ben karışmam deyip duruyor stresten 30 kilo aldım adımda deliye çıktı halam babam bana çık dışarı evde delircen dio bana dışarı çıkıp kıyafetlere özeniyorum hevesleniyorum babam bana dışarı çıkarken taş çatlasa surat yapa yapa 5 lira veriyor evde neyaptığımızız kavgalarımızı ayriyetten en özel şeyleri bile halam gilde ortalığa döküyomuş nası adam bu ya evin bi mahermiyeti vardır küçük kuzenlerim anlattı bana onlar bile bi taraflarıyla gülüyolar şu halimize sonra bu babamın aile nası sorunludurki facede yazdığım nickleri bulup buluşturum halama sorular tuhaf olanda nie böle yazdın die bana sormuolar halamlara yetiştiriolar o kadar dedikoducu bi sülaleki anlatamam babamdan doğduğum için kendimden tiskiniyorum.mesela bu sene hasta oldum ve geçmedi annem ankaraya götürüyüm diyince evde kıyamet koptu ki babam bunu aksa ankarada muayene olur ben ciddi bi enfeksiyon hastalığı geçirdim ankarayı bırak beni hastaneye yatırana kadar bize etmediği küfür kalmadı öliyimde kurtuluyum dediiiğim o kadar çok olduki kardeşim sırf onun inadına benim gibi biriyle çıktı babamda öğrendi ama ayrıladı kardeşim babama hep karşı çıktı babamın üzerine yürüdü babam en sonunda oturdu zırladı o kadar rahatladım ki kardeşime nie böle yapıosun diyincede onun bize çektirdiklerini bende ona çektiriorum dedi annem hep baba bedduası tutar kızım diodu hakkatten tutuyo benim deli olduğumda bu adam dinine kitabına küfredio herşeyi yapıo ALLAH bunun bedduasını nasıl kabul edio ya bu düzen ne zaman değişicek bilmiyorum bi iyleşiiim hemen iş bulucam bıktım bu durumdan 3 yıldır biriktire biriktire 70 lira biriktirdim yemeden içmeden onuda çok ihtiyacım olursa die saklıorum kuzenim her gelişinde 100 lükleri önümüzde sayıyo bıktım üniye hazırlanıcam ama para biriktirdikten sonra şimdi işbulup para biriktirmem lazım yoksa üniverstede nası okuycam ben pijamaylamı gidicem okula poff napıcam bilmiorum çalışsammı yoksa üniyemi hazırlansam
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Babamı hiç sevmiyorum ayrıca artık ölmek istiyorum :(
- Konu Sahibi seda58
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 5 Temmuz 2009
- 6.342
- 77
- 163
- 36
Ne diyeceğimi bilemedim doğrusu
ne yaşadığını senden daha iyi bilen olamaz
babana beddua etme neolursa olsun o senin babandır diycem
bunları zaten sıklıkla duyuyorsundur...
3 senede 70 tl biriktirdim diyorsun
üniversite okumak istesen bile maddi açıdan yeterli gelemezsin
bence bir iş bul çalış kendi ayaklarının üzerinde dur.
sonra üniv. düşünürsün oldu mu
ne yaşadığını senden daha iyi bilen olamaz
babana beddua etme neolursa olsun o senin babandır diycem
bunları zaten sıklıkla duyuyorsundur...
3 senede 70 tl biriktirdim diyorsun
üniversite okumak istesen bile maddi açıdan yeterli gelemezsin
bence bir iş bul çalış kendi ayaklarının üzerinde dur.
sonra üniv. düşünürsün oldu mu
- 8 Mayıs 2010
- 2.614
- 7
- 116
offf valla çok üzüdüm canım aynı benim babam off.. ama bizimkiler ayrıldılar.. ayrı olmasalardı seninkine benzer olaylar yaşayacaktım.. ayrılar ama hala peşimizi bırakmıyo babam olacak şahıs.. allahtan annem çalışıyorda kimseye muhtaç değiliz.. allah yardımcın olsun canım.. yaşın kaç biraz önce arkadaş bahsetmiş ilk olarak çalışmaya başlasan para biriktirip sonra üniversiteyi düşünsen ?
Seda....
o kadar üzüldüm ki...
canım Sivas lımısın sen 58 yazıyorda ietinde .. bende Sivas'lıyım..
Her neyse canım bak bazılarımız maalesef ki bazılarımız kadar şanslı olmuyor
benim de babam senin babana benzer bi insandı..
varlık içinde yoklukla büyüdük..küfür.. dayak.. annemi aldatmaları.. hersey var....
yanlız en başında sana yapman gerekeni söyleyeyim babanı olduğu gibi kabul etmen zıtlaşmaman ve insanca bababa okumak istediğini
bunun içinde gerekli şartları hazırlaman gerektiğini söylemelisin..
Sanırım bağları kopuk bi ailede yetiştiği için kendisini aile ilişkileri konusunda yetiştirememiş...
Ölemk istiyotum falan bu düşünceleri kafandan at..
insanlar değişmiyorsa sen insanları değiştirebilirsin zamanla..
sonuçta baban atsan atılmaz satsan satılmaz..
öncelikle durumu kabullen, daha sakin ol, annene kardeşlerine destek ol, hep birlikte gidişatı konuşun,
neler yapabilirsiniz tasarlayın, babanıza iyi davranın,
asla zıtlaşmayın, hep birlikte oturun konuşun,
bunca yıllık sinir birikimini bi kenara bırakın, her fırsatta babanı ne kadar sevdiğini hissettir... hatta boynuna sarıl... sonuçta baban.. insafa gelir..
tatlı dil yılanı deliğinden cıkarır insanları yönlendirmeyi bileceksin
bunu da tatlı dilinle yapacak ve net olacaksın !!
yerinde olsam anneni psikoloğa götürürüm eminim kadın mutsuz evliliğinden dolayı perişandır
kardeşinlede konuş , yuvanızın huzuru için ortak bi karar alın ve onu uygulayın
ve canım asla çalışma babana okumak istedğini büyük açıklıkla dile getir,
sadece ders calış, babanla düzgün bi şeklde konuşursan seni bi dersaneye yazzdırır
canla başla gerekirse günde 5 saat uykuyla dur ama üniversite'de iş bulabileceğin gecerli bi bölüme gir..
üniversitenin cok önemli olmadığı bölümün cok daha önemli olduğu kanaatindeyim..
ve yerinde olsam farklı bi şehire gitmezdim
annenin ve kardeşinin sana ihtiyacı var..
babamda senin baban gibiydi
ben sorunlardan kaçmak için farklı bi şehirde okudum okulum bittiğinde ailem parçalanmıştı
belki hayırlsı buydu fakat dengeleri sağlayan ben
elimi çekince ailemin yıkılışına tanık oldum
belki şuan annem babam ayrılsa kafamız rahat olur diyorsun..
canım ben büyük bi şehirde yasıyorum fakat annemin babamın ayrıldığını bilen bitakım iş arkadşlarım bana farklı yaklaşıyor
bu kız rahattır anlayısı war..
Bu yüzden iş başvurularımda asla bunu dile getirmiyorum..
Maalefki gelişmişliğimiz bu kadar..
en doğrusu senin babanı kabul edip mevcut durumda yapman gerekn en doğru seyin ne old.saptaman..
çalışayım eski püskülerlemi okula gideceğim diyorsun
yaşın gereği kıyafetlere özenebilirsin fakat senin kıyafet düşünecek lüksün yok !!!
ben eşofmanla ve bi kaç parça kotla okula gittim...
bunları düşünme ailenin yanın bi üni kazanmaya bak... üni.kazanınca baban değişir senle gurur duyar..
o kadar üzüldüm ki...
canım Sivas lımısın sen 58 yazıyorda ietinde .. bende Sivas'lıyım..
Her neyse canım bak bazılarımız maalesef ki bazılarımız kadar şanslı olmuyor
benim de babam senin babana benzer bi insandı..
varlık içinde yoklukla büyüdük..küfür.. dayak.. annemi aldatmaları.. hersey var....
yanlız en başında sana yapman gerekeni söyleyeyim babanı olduğu gibi kabul etmen zıtlaşmaman ve insanca bababa okumak istediğini
bunun içinde gerekli şartları hazırlaman gerektiğini söylemelisin..
Sanırım bağları kopuk bi ailede yetiştiği için kendisini aile ilişkileri konusunda yetiştirememiş...
Ölemk istiyotum falan bu düşünceleri kafandan at..
insanlar değişmiyorsa sen insanları değiştirebilirsin zamanla..
sonuçta baban atsan atılmaz satsan satılmaz..
öncelikle durumu kabullen, daha sakin ol, annene kardeşlerine destek ol, hep birlikte gidişatı konuşun,
neler yapabilirsiniz tasarlayın, babanıza iyi davranın,
asla zıtlaşmayın, hep birlikte oturun konuşun,
bunca yıllık sinir birikimini bi kenara bırakın, her fırsatta babanı ne kadar sevdiğini hissettir... hatta boynuna sarıl... sonuçta baban.. insafa gelir..
tatlı dil yılanı deliğinden cıkarır insanları yönlendirmeyi bileceksin
bunu da tatlı dilinle yapacak ve net olacaksın !!
yerinde olsam anneni psikoloğa götürürüm eminim kadın mutsuz evliliğinden dolayı perişandır
kardeşinlede konuş , yuvanızın huzuru için ortak bi karar alın ve onu uygulayın
ve canım asla çalışma babana okumak istedğini büyük açıklıkla dile getir,
sadece ders calış, babanla düzgün bi şeklde konuşursan seni bi dersaneye yazzdırır
canla başla gerekirse günde 5 saat uykuyla dur ama üniversite'de iş bulabileceğin gecerli bi bölüme gir..
üniversitenin cok önemli olmadığı bölümün cok daha önemli olduğu kanaatindeyim..
ve yerinde olsam farklı bi şehire gitmezdim
annenin ve kardeşinin sana ihtiyacı var..
babamda senin baban gibiydi
ben sorunlardan kaçmak için farklı bi şehirde okudum okulum bittiğinde ailem parçalanmıştı
belki hayırlsı buydu fakat dengeleri sağlayan ben
elimi çekince ailemin yıkılışına tanık oldum
belki şuan annem babam ayrılsa kafamız rahat olur diyorsun..
canım ben büyük bi şehirde yasıyorum fakat annemin babamın ayrıldığını bilen bitakım iş arkadşlarım bana farklı yaklaşıyor
bu kız rahattır anlayısı war..
Bu yüzden iş başvurularımda asla bunu dile getirmiyorum..
Maalefki gelişmişliğimiz bu kadar..
en doğrusu senin babanı kabul edip mevcut durumda yapman gerekn en doğru seyin ne old.saptaman..
çalışayım eski püskülerlemi okula gideceğim diyorsun
yaşın gereği kıyafetlere özenebilirsin fakat senin kıyafet düşünecek lüksün yok !!!
ben eşofmanla ve bi kaç parça kotla okula gittim...
bunları düşünme ailenin yanın bi üni kazanmaya bak... üni.kazanınca baban değişir senle gurur duyar..
brownime kesinlikle katılmıyorum ben ilk sene iş buldum calıştım
zaman kaybından başka bişey değil..
babanla insan gibi konuşursan seni anlar dersaneye gönderir..
annende konuşsun annen pasif kalmasın..
etkili bi iletişimin acamayacağı kapı yok !!!!!!!!!!!!!!!!!!! zaman içerisnde babanla iletişimini düzeltmeye bak....
insanları yönlendir.. boşwermiş olursan kimse seni umursamaz dişl ol ne istediğini bil
baba ben okumak istiyorum de ! baban sert tepki wermesin die güzel güzel konuş
seninkine benzer bi hikayem war
ne yapman gerektiğin çok acık
psikoloğada gitsen sana benimkilerden başka bişi emicek !!!!
zaman cok cabuk gecio iş bulayım ws bunları düşünmez dersaneye gidemiosan 3 4 tane farklı yayınların setlerini al
cok sıkı calış baban inan bana sendeki kararlığı görünce
seni kendi eliyle dersaneye götürür..
kardeşinide böyle yönelndir !!!1
Allah yardımcın olsun seni çok ii anladım midem ağrıdı üzüntüden..
zaman kaybından başka bişey değil..
babanla insan gibi konuşursan seni anlar dersaneye gönderir..
annende konuşsun annen pasif kalmasın..
etkili bi iletişimin acamayacağı kapı yok !!!!!!!!!!!!!!!!!!! zaman içerisnde babanla iletişimini düzeltmeye bak....
insanları yönlendir.. boşwermiş olursan kimse seni umursamaz dişl ol ne istediğini bil
baba ben okumak istiyorum de ! baban sert tepki wermesin die güzel güzel konuş
seninkine benzer bi hikayem war
ne yapman gerektiğin çok acık
psikoloğada gitsen sana benimkilerden başka bişi emicek !!!!
zaman cok cabuk gecio iş bulayım ws bunları düşünmez dersaneye gidemiosan 3 4 tane farklı yayınların setlerini al
cok sıkı calış baban inan bana sendeki kararlığı görünce
seni kendi eliyle dersaneye götürür..
kardeşinide böyle yönelndir !!!1
Allah yardımcın olsun seni çok ii anladım midem ağrıdı üzüntüden..
nymphadory yaşım 19 cnm :) cnozlem doğru diosun ama senin dediklerinin hepsini denedim o kadar tatlı dille yaklaştımki hepsi bana küfür olarak geri döndü düşün yani babacım efendim diorum bana seslenince efendini s.....m drdi bana herseferinde sinirlenerek derdi teyzemin oğulları yani abilerim ço iyi insanlardır teyzemin kocalarıda öyle babamla elli kere konuştular bende konuştum ama kattiyen istemio nerdeyse onlarıda dövücek okuyupta başıma doktor mu olacak sanki dior eksiklerim var dığru ama çalışarak halledebilir özellikle mat halam çocuklarını o özel dersten bu özel derse sokuyor hemde dersane sonrada çocuklarını bize övüyor çıldırıyorum o kadar dersi ben alsam dahi olmuştum şimdiye ha bu arada halamlarda babama hiç demiyo bu çocuklarla ilgilen die bende tek çareyi çalışıp para biriktirip o parayla üniyi okumkta buluyorum zavallı annem çalışsaydı 5 dk bu evde durmazdık zaten çekilcek gibi deil annemede atmadığı iftira kalmadı eğer babamın bi oğlu olsaydı eminim bikaç kemiği kırıktı bu adamın benim bile bazen adamın gırtlağına yapışasım gelio sinir hastası oldum sayesinde ben çok naif çok kibar sakin bir kızdım küçükken evde kavga çıkınca köşeye siner sessice ağlardım ama artık içime atmıyorum elime geçirdiğimi fırlatıyorum biyere küfrediorum suratına avazım çıktığı kadar bağrıyorum kısaca sinir krizi geçiriorum kavgada annemlerin beni sakinleştirmesiyle sona erioyani uzun lafın kısası babamın ne mal olduğunu çoktan çözdüm ben ama ilgilendiğiniz için ve desteğin için teşekkürler çünkü arakadaşlarım günlük güneşlik yaşadıkları için halimdenanlamayıp beni dışlarlar die korktum
Son düzenleme:
canım bende babamı sevmem üstelikte çok cimridir avrupada çalışıyo çuvalla para alıyo yinede kısıtlıyo bizi varlıkta yokluk çekiyoruz...benimde kıyafetim yok öyle çokça dersaneye flnda göndermedi hatta sen bu kafayla zor kazanırsın diye alay etti....dedikoducu kuzenler bendede var malesef eskiden güvenip bişey desem annelerine yetiştirirlerdi sonra arkamdan birsürü dedikodu....aynı yaşlardayız anladığım kadarıyla benim başka çok büyük bi sorunumda vardı (dile getirmemden rahatsız oldukları için yazmıyorum)....
sana kndi düşüncelerimi söyliyim belki yardımcı olurum....çalışıyımmı okıyımmı demişsin çalışsan bile öyle çok bi maaş alamicaksın devamlı bi işin olmicak çalışabiliceğin alanlarda belli avm ler part time işler....okadar dayanmışsın bi iki sene daha dişini sık üni kazan ondan sonra hem okuyum hem çalışabilirsin...ayrıca ünide başarı durumuna göre seni yurtdışına gönderiyorlar yada work and travel diye çok güzel bi şey var amerikada hem okuyum hem çalışıyosun yaz boyunca bu şekilde parada biriktirebilirsin burs bulabilir canım....bende çalışmak için bi konu açmıştım bana önerilen okumam oldu mantıklı olanda bu...sen bi çalış üni kazan elin para tutsun herkesin ağzı kapanır zaten
sana kndi düşüncelerimi söyliyim belki yardımcı olurum....çalışıyımmı okıyımmı demişsin çalışsan bile öyle çok bi maaş alamicaksın devamlı bi işin olmicak çalışabiliceğin alanlarda belli avm ler part time işler....okadar dayanmışsın bi iki sene daha dişini sık üni kazan ondan sonra hem okuyum hem çalışabilirsin...ayrıca ünide başarı durumuna göre seni yurtdışına gönderiyorlar yada work and travel diye çok güzel bi şey var amerikada hem okuyum hem çalışıyosun yaz boyunca bu şekilde parada biriktirebilirsin burs bulabilir canım....bende çalışmak için bi konu açmıştım bana önerilen okumam oldu mantıklı olanda bu...sen bi çalış üni kazan elin para tutsun herkesin ağzı kapanır zaten
Son düzenleme:
allah herkezin yardimcisi olsun..,ne diyecegimi bilemiyorum.. babalik yapamiyacaksan cocuk niye yapiyorsun.. sonrada böyle babalik yapmiyorsun cektiriyorsun..., zor bir durum gercekten.. bence calis.. kendi ayaklarinin üzerine dur sonra sen ona kalkis , kendi ayaklarimin üzerinde duruyorum senin 3 kurusuna kalmadik biz diye.., böyle yapan adamdan zaten hayir gelmez..
bu halde okula gidince başarısız olucağımdan korkuyorumki bunu örneğide benim lise hayatım lise 2 den sonra düzeldim ben ancak ozaman derslerime verebildim kendimi e birazda geç oldu açıkçası babamın inadına yani attığı ifitradan dolayı yeminimi bozup teklifeden herkes çıktım kötü bişey yapmadım sadece çıktımelimi bile tutamadı çıktıklarımın çoğu yani ohalde bile hem böle yaptığım için vicdan azabı çekiyordum hemde babamın lafına karşı çıktığım için zevkten dörtköşeydim 15 yaşındaki bikız mantıklı hareket edebilirmiki zaten bi baktım karnem 0la 1 le 2 ledolmuş bu sefer kendim için yemin ettim hiçbi erkekle ilgilenmicek derslerime yoğunlaşıcak yaptımda lise 2 den sona kadar başarıyla bitirdim bu yaşama rağmen ama yıldım sanki hayat beni hiç sevmio çünkü bişey yapmaya kalkışsam önüme yeni bi engel koyuyo bi ngeli atlamadan yenisi birini atlamadan yeni ben bu kadar kötü ne yaptım ALLAH'IM illa babam veya halamlar gibi kötü bi insan oluncamı bu dünyada yaşanıyor die isyan ediyorum mesela size çok ufak bi örnek vereyimsaçlarım o kadar gürdüki benim çok güzeldi haftada bi düzleştirirdim tabi bu olay sadece 2 yıl sürdü 2 yılın sonunda fönü ütüyü bıraktım ama bırakınca dökülmeye başladı ve hayatım boyunca hiç saçımı boyatmadım düşünün yani ütüyü fönü bırakınca döküldü saçlarım bizim sınıfta bi kızlar saçlarını 4 yıldır hergün ütüler haftada 1 2 haftada birde boyar gelirdi hayret ederdim kızın saçlarıda o kadar gürki dökülme açıklık flnda yok saçında tabi bu beni kör kaderimden küçük bi örnek işte herşeyim ters benim ve böyle adaletsiz kötü bi insan olsam bütün günahları işlesem acaba mutluluk benide bulurmu die düşünüorum annem hemen kafama vuruo düşünme bökle şeyler die
canım ya o kadar üzüldüm ki..
ruh sağlığın bozulmuş senin.. seni çok iyi anlıyorum anne baba tartışması yüzünden intihara teşebbüs etmiş biri olarak....
o kadar isterim ki herşeyin gönlünce olmasını..
durum oldukça vahim...
tek yapman gereken psikolojini düzeltmek ve var gücünle derslere sarılmak.. bi şekilde dersaneye gitsen mat.ı dersanede halledersin
evde zor öğrenilyo, yanlız elinde farklı farklı yayın olursa sistemli ve planlı bi çalışmayla inan bana başarabilrsin
benim sözlüm dersaneye gitmeden even çalıarak hacettepe fizik öğretmenliğini kazanmış 6 sene önce, şuan puanı düşük ama o zamanlar mühendislikle aynıydı puanı..
bence sende yapabilirsin
çalışma konusuna gelince canım bi para kazanamaya başlayınca inan para tatlı geliyo insan okumkatan souyabilio...
ben kendimden örnek veriyorum... üni. sınavına 1 hafta kala çalılıyorum ama şimdiki aklım olsa gece yarılarına kadar ders calışır daha ii bi bölüm kazanırdım diyorum
canım babanın ciddi şekilde tedawiye ihtiyacı war sorumsuz bi insan..
o halde annenle baş başa wer asla psikolojini annene yansıtma bak kadın arada kalmasın
yarından itibaren bambaşka insan olcam de
we bi hedef belirle
al eline kağıt kalem
hayatını planla
ilerde sana ne diye hitap edilmesini istiyorsan ona göre yap planını
inan bana planladığın zaman calışmaya dahada koşullanıyor we hedefine ulaşıyorsun
kendine bi günlük al
yada buraya anlat sıkıntılarını bazıları duyarlı olup sana yol gösterir..
rahatlarsın
plan proğram yap bi an önce hedefine odaklan kafaı rahat tut cok takma
bütün ilgini derslerine wer
babanı umursar gibi dur ama umursama
dediklerini duyma
ewet de geç
sen birtek üni.de okuyacağın günleri düşün..
oturduğunuz yerde 2. öğr kazanırsan hem çalışır hem okursun
inan bana şöyle güzel bi bölüm kazan babana iyi bi ders olsun ilerde anlayacak hatasını beni babam gibi
bak buna emin ol
etme bulam dünyası
cennet cehennem bu dünyada
ben sana anlatsam inanmazsın
ama babam anneme yaptıklarının hesabını fazlasıyla buldu inan bana...
kafana takma
ben yazık deilmi bana intiharı düşündüm...
hayat o kadar güzel ki
okumak değer görmek
mesleğini yapmak
hayatının aşkını bulmak
yuva kurmak
o kadar güzel ki...
sen gelecek güzel günleri düşle
we yapman gerekn tek şey ne biliomusun ??
biraz gamsız olup düşünmemek
kafanı sakin tutmak veee
ders calışmak....
ruh sağlığın bozulmuş senin.. seni çok iyi anlıyorum anne baba tartışması yüzünden intihara teşebbüs etmiş biri olarak....
o kadar isterim ki herşeyin gönlünce olmasını..
durum oldukça vahim...
tek yapman gereken psikolojini düzeltmek ve var gücünle derslere sarılmak.. bi şekilde dersaneye gitsen mat.ı dersanede halledersin
evde zor öğrenilyo, yanlız elinde farklı farklı yayın olursa sistemli ve planlı bi çalışmayla inan bana başarabilrsin
benim sözlüm dersaneye gitmeden even çalıarak hacettepe fizik öğretmenliğini kazanmış 6 sene önce, şuan puanı düşük ama o zamanlar mühendislikle aynıydı puanı..
bence sende yapabilirsin
çalışma konusuna gelince canım bi para kazanamaya başlayınca inan para tatlı geliyo insan okumkatan souyabilio...
ben kendimden örnek veriyorum... üni. sınavına 1 hafta kala çalılıyorum ama şimdiki aklım olsa gece yarılarına kadar ders calışır daha ii bi bölüm kazanırdım diyorum
canım babanın ciddi şekilde tedawiye ihtiyacı war sorumsuz bi insan..
o halde annenle baş başa wer asla psikolojini annene yansıtma bak kadın arada kalmasın
yarından itibaren bambaşka insan olcam de
we bi hedef belirle
al eline kağıt kalem
hayatını planla
ilerde sana ne diye hitap edilmesini istiyorsan ona göre yap planını
inan bana planladığın zaman calışmaya dahada koşullanıyor we hedefine ulaşıyorsun
kendine bi günlük al
yada buraya anlat sıkıntılarını bazıları duyarlı olup sana yol gösterir..
rahatlarsın
plan proğram yap bi an önce hedefine odaklan kafaı rahat tut cok takma
bütün ilgini derslerine wer
babanı umursar gibi dur ama umursama
dediklerini duyma
ewet de geç
sen birtek üni.de okuyacağın günleri düşün..
oturduğunuz yerde 2. öğr kazanırsan hem çalışır hem okursun
inan bana şöyle güzel bi bölüm kazan babana iyi bi ders olsun ilerde anlayacak hatasını beni babam gibi
bak buna emin ol
etme bulam dünyası
cennet cehennem bu dünyada
ben sana anlatsam inanmazsın
ama babam anneme yaptıklarının hesabını fazlasıyla buldu inan bana...
kafana takma
ben yazık deilmi bana intiharı düşündüm...
hayat o kadar güzel ki
okumak değer görmek
mesleğini yapmak
hayatının aşkını bulmak
yuva kurmak
o kadar güzel ki...
sen gelecek güzel günleri düşle
we yapman gerekn tek şey ne biliomusun ??
biraz gamsız olup düşünmemek
kafanı sakin tutmak veee
ders calışmak....
çalışmaya kararlıysanda yarım gün iş bul iş var com var ordan yasadığın yeri sec part time de güzel işler cıkıo muhakkak yarım gün çalış
tam güne gerek yok
sonuçta ev gecindirmion
evlilğe hazırlanmıon
bak ben kps hazırlanıom bide ewlenmek istedğim halde part calışıom paraya çok ihtiyacım war ama uzun vadeli düşün
kısa wadeli hesaplar seni kurtarma
muhakkak part te calış 300tl werseler yeter sana hem birikim yaparsın hem babana minnet etmeden calışırsın
ama baban ruhsal sorunlu old için dikkat et kıskannçlık yapıp işine engel olmasın erkek arkadaş ws
bunları üniye kadar ertele
kimseyi ayak bağı etme kendine..
şuan ihtiyacın olan okumak... hayatını kurtarmak
üzerine basarak söylüyorum part time calış yoksa üni ye hazırlanamassın işte yorulur akşamları calışamazsın !!!
bende divriğiliyim bu arada
tam güne gerek yok
sonuçta ev gecindirmion
evlilğe hazırlanmıon
bak ben kps hazırlanıom bide ewlenmek istedğim halde part calışıom paraya çok ihtiyacım war ama uzun vadeli düşün
kısa wadeli hesaplar seni kurtarma
muhakkak part te calış 300tl werseler yeter sana hem birikim yaparsın hem babana minnet etmeden calışırsın
ama baban ruhsal sorunlu old için dikkat et kıskannçlık yapıp işine engel olmasın erkek arkadaş ws
bunları üniye kadar ertele
kimseyi ayak bağı etme kendine..
şuan ihtiyacın olan okumak... hayatını kurtarmak
üzerine basarak söylüyorum part time calış yoksa üni ye hazırlanamassın işte yorulur akşamları calışamazsın !!!
bende divriğiliyim bu arada
- 5 Temmuz 2009
- 6.342
- 77
- 163
- 36
Önce bir iş bul kendini toparla
içinde varsa okursun kazanırsın
zaman kaybı sayılmazbu
toparlanma süreci
herkes şanslı olmuyor işte
Konu sahibi arkadaşın babası hiçte okutacak bir tip değil
anlattıklarına bakıp öyle yazdım önce çalış dıye...
benzer durumu yaşayan bir arkadaşım var
önce çalıştı para kazandı aradan 2 yıl geçti
şuanda en güzel bölümde okuyor...
parasız hiçbirşey olmaz!
aile vermiyorsa kendin çalışacaksın
içinde varsa okursun kazanırsın
zaman kaybı sayılmazbu
toparlanma süreci
herkes şanslı olmuyor işte
Konu sahibi arkadaşın babası hiçte okutacak bir tip değil
anlattıklarına bakıp öyle yazdım önce çalış dıye...
benzer durumu yaşayan bir arkadaşım var
önce çalıştı para kazandı aradan 2 yıl geçti
şuanda en güzel bölümde okuyor...
parasız hiçbirşey olmaz!
aile vermiyorsa kendin çalışacaksın
cnozlemcim çok çok çoook teşekkür ederim öncelikle bende öle düşünüorum part time çalışıp geri kala zamanda ders çalışıcam sözel bölümde olduğum için ve mattan anlamadığım için güzel bölüm konusunda umutsuzum peki bi bölüm yok bildiğiniz gibi şimdi keşke tm ye gitseydim diyorum ama matematiğe çok gayret ettim hemde çok ama gerçekten olmuo çalışsaydın olurdu dien halama okadar gıcık kapıorumki gerçekten çok gayret ettim netten izlemediğim ders kalmadı analaymıorum otıbbi dökümantasyon ve sekreterlik var ama onuda istemiyorum bnm istediğim işe yarayan bölümler hep başka şehirlerde var o yüzden oraları yazmak istiyorum ama kıyamet kopuo gidemezsin para vermem dio bende herzamanki gibi ağlayarak odaya gidiorum benden küçük kuzenlerim o halimle o kadar dalga geçioki kaldıramıorum bu kadar küçük düşmeyi ...cnm bu arada bu yaşam banada intaharı düşündürdü ve yaptımda tam 21 tane hap içtim ne hikmetse sadece kalbim yavaşladı ve kulaklarım bikaçgün duymadı sadece içimin sesini duydum kalbimin yavaş yavaaaş atmasını duydum ne can varmış bende be çıkmadı gitti kurtulamadım şu dünyadan kardeşim bile teşebbüs etti bileklerini kesti kızcağız ama olan yine anneme oldu
haklısın brownim zaten yaşam felsefem oldu bu laf parasız kesinlikle hiçbirşey yapamıyorsun paran varsa adamsın yoksa hayvan kadar değerin yok bu insanların gözünde mesela üniye gitsem kitaplarımı bile alamam bi roman için dilenci gibi kitapçılara veresiye yazdırıyor ancak öle alıorum ALLAH'TAN lisede devlet dağıtıyordu kitapları