Babama nasil söylemeliyim

Kazandibi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2019
1.011
1.442
53
Merhaba arkadaşlar benim altı seneyi geçkin bir ilişkim var artık evlilik düşünüyoruz. Fakat babama nasıl açılacağımı bilmiyorum. Böyle sanki hiç evlilikten haberi olmayan bir insan gini yaklaşıyor arada böyle alıştırmak için yem atıyorum işte çeyizime alayım felan gibi televizyona kitleniyor orda yokmuş gibi davranıyor. Zaten çocukluğumdan beri ben sizi evlendirmicem diyordu kardeşimle bana çok sıkı fiki bir ilişkimiz yok uzakta değiliz kararında diyelim. Bi de ben öyle çok ciddi konuşmalar yapabilen bir tip değilim. Hemen gözlerim dolar alakasız konularda felan annemi aracı yapamıyorum asla konuya karışmıyor ben söylemem yapıyor. Sizler nasıl söylemiştiniz yardımlarınızı bekliyorum

Bence bir kahve yapın,baba seninle konuşabilir miyim biraz deyin,çekin kapıyı baba kız baş başa konuşun.Ben ailelerin uzun süreli ilişkileri zaten hissettiklerini düşünüyorum siz bir şey söylemeseniz bile.

Peki nasıl söze başlamalıyım sizce şimdi ben baba bu kadar yıldır biriyle görüştüm ettim yeri geldi sana yalan söyledim arkadaşımla buluşuyorum diye sevgilime gittim desem hiç olmaz bu kadar sene boyunca görüşmeyeceğimi de düşünmez sanırım neler demeliyim hiç toplaamıyorum kafamda

Tabii ki de öyle ''sana yalan söyledim ehe'' tarzı bir şey söylemeyin
''Baba seninle önemli bir şey konuşmak istiyorum.Hayatımda biri var ve senin de tanışmanı istiyorum'' deyin bakalım,büyük ihtimalle soru soracak hemen arkasından ''kim,ne iş yapıyor,ne kadar yıldır birliktesiniz'' gibi.Yalan söylemeyin ama böyle her şeyi de açıkça söylemeyin
İşte birbirinize değer verdiğinizden falan bahsedin,uzun süredir düşünüyoruz birlikte bir gelecek kurmayı falan diye süsleyin.Biraz huyuna gidin,tatlı tatlı konuşun mümkünse.

Sonuç alırsam düğünüme beklerim

Haha çok kibarsınız,umarım işe yarar.Çok katı biri değilse zaten biraz soru falan sorar,belki azıcık surat asar sonra oturur konuşurlar karşılıklı
Umarım her şey dediginiz gibi olur bunların yaşanması için cesaretimi toplamaya ihtiyacım var öncelikle umarım çok uzun sürmez

Bir arkadasimizin dediği gibi baş başa konuşmak isteyin ve izah edin detaylara çok girmeden. Başta sinirlenebilir ani tepkiler verebilir hatta kalbinizi kırar döner annenize sen biliyordun değil mi gibisinden sorular sorar. Ama korkmayin babalarin geneli bunları yapar göze alarak soyleyin ve tepkilere açık olarak dediklerine kırılmadan sabırla sakinlesince ne diyecegini bekleyin. Düşünür taşınır sakinlesir ve sorularini sorar kafasinda ki. Eğer uygun görürse tanismayi kabul eder. Baktin ki tepki yok olumlu veya olumsuz birşey söylemiyor hiç konusulmamis gibi davranıyor belki bir sure hatta bir hafta falan konuyu acmayin zaman verin. Daha sonra ortam yatisir anneniz sorar kararin ne? diye. Sonrasina bakarsiniz

Benim teyzem soylemisti evlenecegimi babamin agzini yokladigimda kiziyodu hep korkmustum teyzemi sever sayar o acikladi 1 hafta konusamadik ki biz arkadas gibi sakalasiriz cok koymustu bana seni vermicem diyodu her onune gelene soylemis nasil vericem diye beyin kanamasi gecirdi 2. Kez bu donemde hatta herkes bana senin yuzunden oldu dedi ama dugunumde oynadi valla dokturdu suanda damadiyla arasi cok iyi ilk zor oluyo ama alisiyolar sonra sen soyleyemiyosan babanin sevip saydigi biri soylesin kahve icerken

Sanırım öyle biri yok ya... acaba diyorum erkek tarafımı babama ulaşıp söylese ben değil de erkek arkadaşım felan mı kendi konuşsa

Sanırım öyle biri yok ya... acaba diyorum erkek tarafımı babama ulaşıp söylese ben değil de erkek arkadaşım felan mı kendi konuşsa
O daha kotu olur bence dusunsene senin hic bi bilgin yok birgun tanimadigin bi adam diyo ki biz kizinla sevgiliyiz seviyoruz birbirimizi istemeye gelicez

O daha kotu olur bence dusunsene senin hic bi bilgin yok birgun tanimadigin bi adam diyo ki biz kizinla sevgiliyiz seviyoruz birbirimizi istemeye gelicez
Kendim söylemeye hiç cesaretim yok o yüzden kim söylerse söylesin modundayim şuan

Şimdiye kadar çoktan söylemiştiniz.. Babanız sert biri mi yahu Genelde böyle konular anneye söylenir Anne eşine çıtlatır..
ben direk söylemiştım valla Evdekılere..

Kız babalarının bi ağırlığı olduğunu düşünüyorum yani alalade diyemez sizi evlendircem bulun artık bi koca diye duymazlıpa vermesi normal bence. Ben topu anneme atmıştım araştırın soruşturun sizin için de uygun olursa izninizle o kişiyle evlenmek istiyorum dedim annem hallletti olayı

benım babam yaşayıp görmüş olsaydı

ben iriyle görüşüyorum baba
* şuralı derdim , babasının meslegınden bahsederdim , işinden bahsederdim ,
ama görüştüğüm süreyi kısaltırdım biraz o kesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…