Bazilariniz belki elestireceksiniz, bilmiyorum.
Biz babamla birlikte calisiyoruz. Cok basarili bir is adamidir. Belki de asiri iyiniyetli olmasindan dolayidir bu basari, onu da bilmiyorum. Ama bu iyiniyet fazlaligina cok sinirleniyorum.
Gumrukcumuz, uzun zamandir sorunlar yasadigimiz bir mali en sonunda cekecek iken, vergisini yatirmak uzere odenen 60.000 tl nin uzerine yatmis. Parayi ne yaptigini bilmiyoruz, ancak baska biryere kullanmis. Bu borc da olabilir. Ve bu sabah, kendisine ulasildiginda babamin yanina gelip, intihar etmeyi dusundugunden, mektuplar filan yazdigindan bahsetmis, netice olarak hayatin onu bu noktaya getirdigi zirvalari iste anlarsiniz. Babam da borcuna karsilik kendisine ve karisina senet imzalatmis, adam omur boyu senin butun islerini ucretsiz yapicam demis, aralarinda bu meseleyi boyle kapatmayi dusunuyorlar kisacasi.
Istese yasal yollarla hakkini arayabilir, para yasal yollarla gidip geldigi icin, karsimizda hic bir engel yok. Ama neden bunu yapmadigini sordugumda, (cunku bnce sirf iyilik olsun diye yapmiyor) bana " insanlar neler yasiyorlar, ya gercekten cinnet gecirirse, karisi cocuguna zarar verirse, yada gercekten intihar ederse kizim? insan hayati bu kadar ucuz mu? " dedi. Bende ona, bir insan hirsizlik yapiyorsa, intihar etmesinde fazla sakinca gormedigimi soyledim. Daha cok kizdi.
Bana gore, bir insan hirsizsa, dunyadan temizlense ne olur ki? Cok mu kati dusunuyorum? Cok mu kotuyum arkadaslar?
biz, en basiti daha iyi arabalara binebilecekken, bundan imtina edip, daha uygun olani kendimize layik gorurken, bir baska adamin bizim paramizi almasi, -belki de kendisine araba almak icin!- ve bunun karisisnda bizim sirf 'iyiniyet' gostermemiz gercekten normal mi? Hazmedemiyorum bunu ben, bir insan ne sartlarda olursa, ne yasiyorsa benim icin farketmez. Calan hirsizdir, ve hesabi sorulmalidir.
Yanlis miyim?
canim sikildi, konuyu da konusmami yasakladigindan, buraya dokulmek istedim, nyse..
not: bu arada gecen hafta da kasada 2000 tl acik cikti, personele sordugumuzda, ben parayi naptigimi bilmiyorum, caldirdim mi bilmiyorum, maasimdan kesin dedi, ona da inandik :/