Babam çok soğuk

ThinkinPinky

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2012
488
128
31
Babam hiçbi zaman sevgisini gösteremedi.Beni en çok düşünen odur bu hayatta ama sarılıp öptüğünü hatırlamam,çok mesafeliyiz. Sabah babalar gününü kutladım kaskatı duruyor öpmüyor bile farkında değil kasıtlı yapmadığını biliyorum aa yanak değdiriyo sanki yabancıymışım gibi çok zoruma gidiyo bu durum her seferinde ağlıyorum yine hüngür hüngür ağladım annem gösteremiyor sevgisini nasıl yapcagnı bilmiyor babasından görmemiş napsın diyor ama çok içleniyorum ben de çekiniyırum yaklaşamıyorum aramızda duvar var dogum günününde de böyle olmuştu yine ağlamıştım biraz hassasım.çok duygysalım. Seviyo biliyorum ama sanki beni sevmiyormuş gibi geliyo öyle yapınca

benim babam böyle ölüp gitti doğduğumdan beri sevgi anlayışını çözemedik onun zaten.tek bizim için hayırlı olan anneme maaş bırakması.

Birilerinin,

"7 yaştan yukarı yahut aşağıdaki gösterişli kız çocuklarımıza el öptürmemenizi özellikle tembih ederim"
"Annen bile olsa dizden yukarısı tahrik eder."

gibi sözleriyle veya bu sözlerin geldiği temel pislikle yoğrulmuş çirkin bir kültürümüz var. Maalesef insanımız bu iğrenç zihniyetin içinde büyüyor. Sonra da kızına bir kez olsun sarılamayan babalar çıkıyor ortaya. Annesinin yanağını bir kez olsun öpemeyen erkekler ya da...

onunla alakası yok yani babam öyle biri değildir

onunla alakası yok yani babam öyle biri değildir
Hayır babanız öyle biridir demiyorum ama nihayetinde o da siz de ben de hepimiz, bu çirkin kültürün içinde yetişiyoruz. Farkında olalım veya olmayalım, bu çirkin zihniyetin belirlediği bir takım davranışları sergiliyoruz.

Bu zihniyet yeryüzünden silinene kadar bu pisliğe karşı savaşmalıyız. Yoksa yarın bizim çocuklarımız da hatta torunlarımız da babam bana hiç sevgisini göstermezdi diyecekler.

7-8 yaşındaki çocuğun başını okşayıp yanağını öpemeyen iğrenç zihniyet çünkü 9 yaşındakini kadın olarak ve evlenilebilir olarak görüyor. Bundan ötürü o bütün mesafe ve soğukluk.

Son düzenleme:
Konuyu dine bağlamayalım ki bende konuyu bağlamayayım.

Konu sahibesi,
maalesef bazı erkekler babalarından ne görmüşlerse onu yaparlar, sizin babanızda ailesinden gördüğünü yapıyor, size sevgisini nasıl göstereceğini bilemiyor, size yakın davranırsa şımaracağınızı bile düşünüyor olabilir.

Bugün babalar günüydü ve belki kaç evlat sizin yaşayamadığınız sıcak baba evlat ilişkisini yaşayamadı
Bugüne özel anket bile yapmışlar ve acı gerçek babaların %59'luk kesimi çocuklarıyla ilgilenmiyor.
Bu sevgi eksikliği sizde hassasiyete, başka çocuklarda şiddete neden oluyor

O size sarılamıyorsa siz sarılın, sarılmayı, kucaklamayı, öpmeyi ve sevgiyi göstermeyi öğretin babanıza.

Senin baban sogukmus Bizdede ablamda bende sarılıp opemeyiz. Babama aşığım çok seviyorum ama elimde degil yakın olamıyorum fazla huy işte babamda aksine çok sever sakalasmayi sarılmayı ama bizde yok iste

tahmin edebiliyorum. benim babamda babasindan sevgi gormemis ama bize karsi o kadar iyiki sanki arkadas gibi sabah kalktgmzda aksam yatarken isten geldiginde ise gittiginde surekli sarilir opusuruz. muhabbetmz cok iyidir. tum kardeslerimle oyle. evlendim esimin babasi hic oyle degil ayni senin baban gibi . seviyo cocuklarini herseyden cok dusunuyo ama belli edemiyor. oyle bi aileden cikipda bu sekilde gorunce cok yadirgadm ben. gorumcemde senin gibi o kdar uzuluyoki . babam bizi hic dusunmuyor vs diye kendni yiyip bitiriyo. yapacak bse yok. malesef.

Çok tatlısın şekerimmmm .üzülme benimki de öyle

Benim babamda aynı.. bu yüzden "baba" sadece kelimeden ibaret benim için..
Eskiden gurbetcilik varmiş çok uzun yıllarca yurdisinda kalmis ben geç tanıdım.. geldi yıllar sonra ufak kardesimi yaptilar..
Sanki benim değil onun babası gibi geliyor bana.. siz siz olun aç kalın ama çocuklarınızdan uzağa gitmeyin!
Şimdi evlerimiz arabamız herşeyimiz var ama kendi içim de bir babam yok!
Bana vurmadı küfür etmedi hep parayı verdi ama ben bilmem ki karşılıklı sohbet ettiğimizi.. kızım bugun isin nasıl gecti sorusunu 24 yasindayim bir mezuniyetime geldi başka bir seyini gormedim manevi olarak..
Eskiden çok takmazdım da bugün facete millet babasinin resmini koyup o kadar guzel seyler yazıyor ki altina da babalari o kadar güzel cevaplar veriyor ki.. inanın çok şaşırıyorum.
Bir kere lisedeyken arkadasim babasiyla resmini gosterdi ayni koltukta sarilip uyumuslar, görünce sok olmustum vay anasını demiştim..
Ama sorsanız ona benim soguk olan benim yanina gitmem gereken.. iyi de ben seni baba olarak hissedemiyorum ki? Sen kızına ne yaptın da kızından ilgi bekliyorsun?
Yapısı öyle diyorum ufak kardeşimle çocuk gibi oynar zıplar .. her ortam da iki lafindan biri kardesimi anlatır..
Yanlıs anlamayin kardesimi kiskanmiyorum aksine hosuma gidiyor.. o benim gibi suanda odasında gizli gizli ağlamayacak.. hep güzel hatıraları olan bir babayı hatırlayacak..
1 ay sonra evleneceğim onun verdiği duygusallık mıdır bilmem ama bugün çok derinden etkilendim..
Allah annemi başımdan eksik etmesin onu canımdan çok seviyorum..

Arkadaşım yalnız değilsin sen de bazen olmuyorsa olmuyor.. hiç zorlamaya gerek yok..

Bende tam tersi babam sarılır öper ben öpemem. Ayy ne gıcık olurum bu duruma napıyım öpemiyorum deli gibi severim ama fıtrat işte.

Benim babamda çok soğuk bayram ve özel günler dışında hiç sarılıp öpmeyiz birbirimizi maalesef çocukken de şefkat görmedim pek her istediğim olurdu ama bir kez sarılıp öpmezdi kızım dediğini hiç bilmem ama telefonunda kızım diye kayıtlıyım çocukken imrenirdim babalarıyla sıkı fıkı olan çocuklara ama büyüdüm artık geçti seviyor beni babam sonuçta sadece bana karşı değil bu tutumu kız ve erkek kardeşlerime de aynı yapı meselesi yada böyle görmüş böyle büyütülmüş değiştiremeyiz ki bu saatten sonra yalnız değilmişim demek ki çoğu kişinin babası böyleymiş

Konularda yorumlarına "ne alaka yea" diye bakıyorum. Sonra kullanıcı adına bakıyorum. He o'ymuş diyorum ve geçiyorum. Yaşasın 23 nisanıda ekleyeydiniz iyiymiş.

Konu sahibi benim babamda seneler öncesinde öyleydi. Ama ben yıktım onun o despot havasını yılışmalarımla. Yapışıyorum adama tepki vermesede. Öyle böyle derken şimdi kendi zorla tutup yatırır kucağına. Babaya gurur olmaz kırılmayın adamın duvarları var,siz aşın sıkmayın canınızı.

Benim babamın anneme söylediği şey şu "geranioya söyle artık ona sarılamam öpüp koklayamam çünkü o büyüdü genç kız oldu. Ama onu sevmediğimi düşünmesin." Bunu söylediğinde ben 10 12 yaşında falanimdi herhalde.
Bazen küçük kardeşim babama beni neden opmedigini neden vs falan sorunca ablan büyük ayıp/günah o yüzden diye cevap verir.

Not: kendisi dindar biri değil.

Bunlar babaları en azından benim babamı haklı çıkarmaz. Çocuklarına ilgi ve sevgi göstermek zorunda bence bir baba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…