Babam bana yük gibi hissettiriyor

ikiyeonkala0

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2023
98
32
3
Merhaba herkese. Ben 2 üniversite mezunu 26 yaşında bir kadınım. 1 yıldır 3 farklı iş değiştirdim. Ama araya zaman girmedi çalıştım hep. Ailemle yaşıyorum. Bu süreçte açıkçası onlara maddi desteğim olmadı ama benim d yapmak istediğim şeyler var. Kendi isteklerime odaklandım. Paramı kendime harcadım. Şu an çalışmıyorum kpss ye hazırlanıyoru. Birikmişim var. Ordan harcıyorum. Ailemden para almıyorum bu süreçte. Babamın durumu gayet iyi. Emekli hala çalışıyor. Ama çalışma sebebi yakın zamanda 3.evini aldı. Onun için. Yakında borcu bitecek. Emekli maaşı hayli yüksek. Ona fazlasıyla yeter. Babam işten geldi biraz önce. Bir arkadaşım atanmış onun haberini almıştım. Babamla paylaştım. Geçen yıl girseydin keşke dedi. Ben çalışmamıştım olmazdı ama şimdi çalışıyorum dedim. Bana bir an önce bir yere yerleşseydiniz ben de rahat etseydim dedi kardeşimi de kastederek. Halbuki kardeşim babamın yanında çalışıyor. Zaten işi var. Kendi işini yapmasa da. Ben de dedim ki bana ihtiyacın yok zaten emekli oarna sana çok fazlasıyla yeter. Benden ne bekliyor? Aileler çocuklarını büyünce, onlara çocukken yaptıkları masrafları geri ödesin diye mi büyütür? Durumunuz gayet iyi. Kira da değiliz. Yüksek denilecek bir maaşla çalışıyor. Bana neden kendimi yük gibi hissettiriyor?

Rahatlıktan kastı maddiyat mı emin miyiz?
Mental olarakta her aile evlatlarının mesleğini eline alıp iyi şartlarda olmasını ister. Snaki biraz bunu mu kastedmiş?

Bir şey dememiş ki atansaydın garanti işin olucaktı kafam rahat edicekti anlamında söylemiş

Ebeveynler, evlatlarının iyi bir meslek sahibi olduğunu kendi ayakları üzerinde durduklarını görmek isterler.
Babanız konuyu maddiyat açısından deseydi, örneğin bu evin suyu elektriği bedava değil, bir an önce atan destek ol derdi emin ol.
Belki söyleme şeklinde sorun olmuş olabilir ama kötü bir durum yok gibi.

Rahat edeyim derken sizin rahat etmenizde bahsediyor. Bu sınır öfke ve alinganligi kpss stresine bağlıyorum. Adam çocuklarının geleceğini garanti altında görmek istiyor.

Eksik yazmışım. Bir faydan dokunurdu dedi.
E doğru diyor babanın ne kadar geliri olursa olsun, çok zengin de olsa okuttup büyüttüğü evladı bir yemek ismarlasa bile gururu oksaniyor. Eseriyle gurur duyan ressamlar gibi.

E doğru diyor babanın ne kadar geliri olursa olsun, çok zengin de olsa okuttup büyüttüğü evladı bir yemek ismarlasa bile gururu oksaniyor. Eseriyle gurur duyan ressamlar gibi.
Bu tarz şeyleri hep yaptım. Yemek ısmarlama vs.

Bu tarz şeyleri hep yaptım. Yemek ısmarlama vs.
Kpss sizi biraz yipratmis olabilir. Çok uzulmemeye ,konuşulanları sadece konuşmak için olduğunu kendinize hatırlatın. Bazen aileler üzülür mü demeden pata kute konuşabiliyor. Başarılar.

Zor bir donemden geçtiğiniz için alınganlik yapıyor olabilir misiniz? Bazı anne babalar gözü arkada kalmasin isterler. Evlat kendi ayağı üstünde durursa psikolojik olarak kendilerinde daha az sorumluluk hissederler. Bu psikolojik bir durum, maddi değil bence üzülmeyin kendinizi dersinize verin. Diyelim ki öyle. Su anda bunun için ne yapabilirsiniz ki? Hiç. Sabretmekse tek çareni bekleyin sabırla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…